0 0
Najlepšia bryndzová pomazánka – TOP recept

Zdieľajte to na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete túto adresu URL skopírovať a zdieľať

Ingrediencie:

Upraviť porcie:
125 g Bryndza
100 g Smotanová nátierka môže byť aj žervé, Lučina, ale aj mascarpone
podľa chuti Jarná cibulka alebo pažítka, môže byť aj cibuľa - biela, červená či šalotka, ktoré sú jemnejšie
NA ZJEMNENIE BRYNDZOVEJ POMAZÁNKY
2 PL Kyslá smotana PL/polievková lyžica - alebo podľa potreby, môže byť aj hustý biely jogurt či majonéza
NA DOCHUTENIE BRYNDZOVEJ POMAZÁNKY
podľa chuti Soľ dávame pozor, záleží aká slaná je bryndza
podľa chuti Vegeta môžeme aj vynechať, najlepšie vegeta bez soli
podľa chuti Mletá červená paprika môže byť aj pálivá mletá červená paprika
štipka Kurkuma alebo podľa chuti - výborná na kĺby, skvelá proti zápalom
štipka Mleté čierne korenie alebo podľa chuti, môžeme aj vynechať

Nutričné informácie

1
Porcia
180
kcal

Najlepšia bryndzová pomazánka – TOP recept

Tip pre Vás. Na ochutenie najlepšej bryndzovej pomazánky pridáme nakrájanú jarnú cibuľku alebo pažítku. Zvoliť môžeme aj nadrobno nasekanú šalotku, bielu či červenú cibuľu - podľa chuti. Tieto druhy cibule sú omnoho jemnejšie, výborné do lahodných pomazánok.

Vlastnosti:
  • Bezlepkové
  • Ľahko a rýchlo
  • Liečivé
  • Sezónny recept
  • Večierky a akcie
  • Vegetariánske
Kuchyňa:

Ingrediencie:

  • NA ZJEMNENIE BRYNDZOVEJ POMAZÁNKY

  • NA DOCHUTENIE BRYNDZOVEJ POMAZÁNKY

Popis:

Zdieľať

Najlepšia bryndzová pomazánka – top recept. Vynikajúca lahodná domáca nátierka z bryndze, ktorá poteší nielen chuťové poháriky, ale i naše zdravie. Fantastická jemná pomazánka na jednohubky, kanapky, obložené chlebíčky a obľúbené pečivo.

Bryndza – probiotická pomba.

Pravá slovenská – naša. Bryndza obsahuje veľké množstvo probiotických mliečnych baktérií a kvasiniek. Poznáme bryndzu letnú a zimnú. Májová – najkvalitnejšia bryndza, vyrábaná z čerstvého ovčieho mlieka, ktorého je práve v máji dostatok. Ovce strávia veľa času na čerstvej paši. Zimná bryndza – pripravená zo zasudovaného hrudkového ovčieho syra skladovaného z letnej sezóny. Musí však obsahovať min. 50 % ovčieho mlieka. Vedeli ste? Ovčie mlieko – omnoho výživnejšie ako kravské mlieko, vhodné pri mnohých intoleranciách.

Biele zlato pre zdravie – jednoducho naša bryndza. Ovčie mlieko obsahuje dvojnásobok bielkovín ako kravské mlieko, ďalej vitamíny skupiny B, ale aj vitamíny rozpustné v tukoch – A, D, E a K. Z minerálov majú zastúpenie vápnik, fosfor, horčík, železo, zinok, meď. Bryndza posilňuje imunitu, má protizápalové, probiotické a antibiotické účinky, chráni pred vznikom rakoviny, čistí krv. Výborná i pre zdravé kosti, vhodná aj pri alergii na mlieko.

Hľadáte recepty na najlepšie domáce nátierky na Silvestra? Skúste tie naše. Najjednoduchšia vajíčková nátierka , vajíčková nátierka s mrkvou na 2 spôsoby i mrkvová nátierka s tvarohom – skvelá voľba. Odporúčame aj výbornú rybaciu pomazánku či chrenovo vajíčkovú. Obľubujete cviklu a avokádo? Dokonalá cviklová  alebo avokádová pomazánka .  Čo poviete na najobľúbenejšiu silvestrovskú cesnakovú nátierku podľa overeného receptu? Stačí si iba vybrať.

Dobrá rada. Bryndzovú pomazánku pripravíme so smotanovou nátierkou, alebo s Lučinou či žervé, výborne ladí i mascarpone. Na zjemnenie – vhodná kyslá smotana, hustý biely jogurt, alebo aj majonéza. Domáca nátierka z bryndze podľa dostupných ingrediencií, ktoré máme doma.

množstvo ingrediencií v recepte = 4 porcie bryndzovej pomazánky

Kroky

1
Hotové

Na prípravu domácej bryndzovej pomazánky si pripravíme bryndzu a smotanovú nátierku (žervé, lučinu alebo mascarpone). Je vhodné, aby mali tieto ingrediencie izbovú teplotu, pri miešaní sa lepšie spoja. V miske vymiešame bryndzu, smotanovú nátierku, vložíme nadrobno nakrájanú jarnú cibuľku alebo pažítku, pridáme i korenie.

2
Hotové

Na ochutenie najlepšej bryndzovej pomazánky pridáme soľ, vegetu (ak používame, najlepšie vegeta bez soli), mletú červenú papriku (kto má rád pálivé, pridá pálivú mletú červenú papriku), kurkumu, mleté čierne korenie. Dávame pozor, aby sme bryndzovú pomazánku nepresolili. Záleží to od slanosti bryndze. Nátierku môžeme ešte zjemniť.

3
Hotové

Bryndzovú pomazánku môžeme zjemniť kyslou smotanou alebo hustým bielym jogurtom, i majonézou. Nátierku z bryndze dáme zachladiť, aby sa chute prepojili. Je fantastická na silvestrovské jednohubky, obľúbené chlebíčky. Stačí ju natrieť na pečivo či fajnový chrumkavý chlebík. Vynikajúca bryndzová pomazánka plná probiotík.

Martina

Bounty tyčinky bez Salka
predchádzajúci
Bounty tyčinky bez Salka, domáci RECEPT
Bravčové karé
ďalšií
Bravčové karé recepty – minútky z karé
Bounty tyčinky bez Salka
predchádzajúci
Bounty tyčinky bez Salka, domáci RECEPT
Bravčové karé
ďalšií
Bravčové karé recepty – minútky z karé

Pridajte svoj komentár