Ingrediencie:
- 125 g Bryndza
- 100 g Smotanová nátierkamôže byť aj žervé, Lučina, ale aj mascarpone
- podľa chuti Jarná cibulkaalebo pažítka, môže byť aj cibuľa - biela, červená či šalotka, ktoré sú jemnejšie
-
NA ZJEMNENIE BRYNDZOVEJ POMAZÁNKY
- 2 PL Kyslá smotanaPL/polievková lyžica - alebo podľa potreby, môže byť aj hustý biely jogurt či majonéza
-
NA DOCHUTENIE BRYNDZOVEJ POMAZÁNKY
- podľa chuti Soľdávame pozor, záleží aká slaná je bryndza
- podľa chuti Vegetamôžeme aj vynechať, najlepšie vegeta bez soli
- podľa chuti Mletá červená paprikamôže byť aj pálivá mletá červená paprika
- štipka Kurkumaalebo podľa chuti - výborná na kĺby, skvelá proti zápalom
- štipka Mleté čierne koreniealebo podľa chuti, môžeme aj vynechať
Popis:
Najlepšia bryndzová pomazánka – top recept. Vynikajúca lahodná domáca nátierka z bryndze, ktorá poteší nielen chuťové poháriky, ale i naše zdravie. Fantastická jemná pomazánka na jednohubky, kanapky, obložené chlebíčky a obľúbené pečivo.
Bryndza – probiotická pomba.
Pravá slovenská – naša. Bryndza obsahuje veľké množstvo probiotických mliečnych baktérií a kvasiniek. Poznáme bryndzu letnú a zimnú. Májová – najkvalitnejšia bryndza, vyrábaná z čerstvého ovčieho mlieka, ktorého je práve v máji dostatok. Ovce strávia veľa času na čerstvej paši. Zimná bryndza – pripravená zo zasudovaného hrudkového ovčieho syra skladovaného z letnej sezóny. Musí však obsahovať min. 50 % ovčieho mlieka. Vedeli ste? Ovčie mlieko – omnoho výživnejšie ako kravské mlieko, vhodné pri mnohých intoleranciách.
Biele zlato pre zdravie – jednoducho naša bryndza. Ovčie mlieko obsahuje dvojnásobok bielkovín ako kravské mlieko, ďalej vitamíny skupiny B, ale aj vitamíny rozpustné v tukoch – A, D, E a K. Z minerálov majú zastúpenie vápnik, fosfor, horčík, železo, zinok, meď. Bryndza posilňuje imunitu, má protizápalové, probiotické a antibiotické účinky, chráni pred vznikom rakoviny, čistí krv. Výborná i pre zdravé kosti, vhodná aj pri alergii na mlieko.
Hľadáte recepty na najlepšie domáce nátierky na Silvestra? Skúste tie naše. Najjednoduchšia vajíčková nátierka , vajíčková nátierka s mrkvou na 2 spôsoby i mrkvová nátierka s tvarohom – skvelá voľba. Odporúčame aj výbornú rybaciu pomazánku či chrenovo vajíčkovú. Obľubujete cviklu a avokádo? Dokonalá cviklová alebo avokádová pomazánka . Čo poviete na najobľúbenejšiu silvestrovskú cesnakovú nátierku podľa overeného receptu? Stačí si iba vybrať.
Dobrá rada. Bryndzovú pomazánku pripravíme so smotanovou nátierkou, alebo s Lučinou či žervé, výborne ladí i mascarpone. Na zjemnenie – vhodná kyslá smotana, hustý biely jogurt, alebo aj majonéza. Domáca nátierka z bryndze podľa dostupných ingrediencií, ktoré máme doma.
množstvo ingrediencií v recepte = 4 porcie bryndzovej pomazánky
Kroky
1 Hotové |
Na prípravu domácej bryndzovej pomazánky si pripravíme bryndzu a smotanovú nátierku (žervé, lučinu alebo mascarpone). Je vhodné, aby mali tieto ingrediencie izbovú teplotu, pri miešaní sa lepšie spoja. V miske vymiešame bryndzu, smotanovú nátierku, vložíme nadrobno nakrájanú jarnú cibuľku alebo pažítku, pridáme i korenie. |
2 Hotové |
Na ochutenie najlepšej bryndzovej pomazánky pridáme soľ, vegetu (ak používame, najlepšie vegeta bez soli), mletú červenú papriku (kto má rád pálivé, pridá pálivú mletú červenú papriku), kurkumu, mleté čierne korenie. Dávame pozor, aby sme bryndzovú pomazánku nepresolili. Záleží to od slanosti bryndze. Nátierku môžeme ešte zjemniť. |
3 Hotové |
Bryndzovú pomazánku môžeme zjemniť kyslou smotanou alebo hustým bielym jogurtom, i majonézou. Nátierku z bryndze dáme zachladiť, aby sa chute prepojili. Je fantastická na silvestrovské jednohubky, obľúbené chlebíčky. Stačí ju natrieť na pečivo či fajnový chrumkavý chlebík. Vynikajúca bryndzová pomazánka plná probiotík. |