0 0
Mrkvová nátierka s tvarohom – RECEPT plný bielkovín

Zdieľajte to na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete túto adresu URL skopírovať a zdieľať

Ingrediencie:

Upraviť porcie:
2 ks Mrkva mrkva väčšia
250 g Tvaroh ak tvaroh nemáme, môžeme zvoliť smotanovú nátierku, lučinu alebo žervé
NA DOCHUTENIE NÁTIERKY
Soľ podľa chuti
Mleté čierne korenie podľa chuti
Citrónová štava podľa chuti - pre sviežu chuť, môžeme aj vynechať
INŠPIRÁCIE NA DOCHUTENIE NÁTIERKY
Cibuľa podľa chuti - šalotka, cibuľa červená alebo klasická
Cesnak podľa chuti - môže byť čerstvý, granulovaný alebo medvedí cesnak
Zázvor podľa chuti - nastrúhaný čerstvý alebo sušený
Chren podľa chuti - nastrúhaný čerstvý alebo sterilizovaný
Chilli papričky podľa chuti - nadrobno nakrájaná alebo chilli korenie
NA KONEČNÉ DOCHUTENIE NÁTIERKY
Bylinky nadrobno nakrájaná petržlenová vňať, pažítka, jarná cibuľka alebo kôpor

Nutričné informácie

1
Porcia
80
kcal

Mrkvová nátierka s tvarohom – RECEPT plný bielkovín

Tip pre vás. Ak chceme mrkvovú nátierku s tvarohom ešte výdatnejšiu, k mrkve a tvarohu pridáme aj natvrdo uvarené vajcia. Pri pomere v recepte - 4 ks. Domácu FIT pomazánku môžeme dochutiť podľa vlastných chuťových pohárikov, a to cibuľou, cesnakom, chilli papričkou, ale aj chrenom, zázvorom. Čerstvé bylinky dodajú peknú farbu a ďalšie vitamíny.

Vlastnosti:
  • Bezlepkové
  • Lacný recept
  • Ľahko a rýchlo
  • Liečivé
  • Večierky a akcie
  • Vegetariánske
Kuchyňa:

Ingrediencie:

  • NA DOCHUTENIE NÁTIERKY

  • INŠPIRÁCIE NA DOCHUTENIE NÁTIERKY

  • NA KONEČNÉ DOCHUTENIE NÁTIERKY

Popis:

Zdieľať

Mrkvová nátierka s tvarohom – recept plný bielkovín. Skvelá pomazánka z mrkvy a tvarohu, úplne bez masla, s minimum tukov. Potrebujeme iba 2 základné ingrediencie. Zdravú FIT nátierku pripravíme len za pár minút. Vaša rodina si túto chutnú tvarohovo mrkvovú pomazánky zamiluje.

Mrkva – oranžová kráľovná zdravia, bohatý zdroj betakaroténu, ktorý sa v ľudskom tele mení na vitamín A. Mrkvička plná vitamínov – B, C, D, E, ale aj významný zdroj minerálov a stopových prvkov. Obsahuje horčík, vápnik, železo, mnoho vlákniny a antioxidantov, veľmi málo cukrov a tukov. Výborne chutí surová i varená. Tepelnou úpravou uvoľní mrkva minerály a živiny omnoho jednoduchšie.

Tvaroh – veľmi obľúbený, s vynikajúcimi nutričnými hodnotami. Nie nadarmo ho nazývame bielym pokladom. Obsahuje vitamíny skupiny B, vitamín A, C, E, E, ďalej kyselinu listovú, riboflavín, tiamín. Minerály – vápnik, horčík, zinok, draslík, selén. Kombinácia surovín – mrkvy a tvarohu v nátierke zabezpečí nielen fantastickú chuť,  ale aj úžasné benefity pre naše zdravie.

Domáce nátierky sa tešia veľkej obľube. Fantastické na chlebík či pečivo, vynikajúce obložené chlebíky, aj jednohubky. Stačí ich iba natrieť a máme hotovo. Hľadáte recepty na fajnové bezéčkové nátierky (pomazánky)? Vyskúšajte naše overené – výbornú rybaciu pomazánku , skvelú vajíčkovú nátierku s mrkvou , dokonalú avokádovú nátierku s paradajkami , fajnovú lososovú nátierku s mrkvou či tvarohovo-špenátovú FIT nátierku . Chcete staviť na istotu? Skúste našu TOP najobľúbenejšiu silvestrovskú cesnakovú nátierku.

Dobrá rada. Na prípravu tvarohovo-mrkvovej pomazánky môžeme zvoliť tvaroh jemný alebo tvaroh hrudkovitý. Záleží, akú nátierku chceme mať. Jemný tvaroh zabezpečí jemnosť, hrudkovitý tvaroh zasa tuhšiu nátierku. Mrkvu môžeme nastrúhať na tenučké rezančeky, alebo aj rozmixovať. Výber – iba na nás. Nátierka krémová, vynikajúca i pre najmenšie detičky, či pomazánka so štruktúrou. Ak nemáme tvaroh, zvolíme smotanovú nátierku, lučinu alebo žervé. Čerstvé bylinky (petržlenová vňať, pažítka, jarná cibuľka i kôpor) – vždy úžasné, dodajú potrebný vitamín C.

množstvo ingrediencií v recepte = 4 porcie

Kroky

1
Hotové

Mrkvu ošúpeme, umyjeme a osušíme. Ak zvolíme domácu mrkvovo-tvarohovú nátierku so štruktúrou, mrkvu nastrúhame na strúhadle s očkami. Keď chceme pomazánku jemnú, aj pre najmenšie detičky, mrkvu si rozmixujeme na kašu - dohladka.

2
Hotové

K mrkve pridáme jemný alebo hrudkovitý tvaroh - opäť podľa výberu. Jemný tvaroh zabezpečí krémovosť, hrudkovitý zasa to, že nátierka bude tuhšia. Spolu premixujeme. Nátierku dochutíme soľou, mletým čierny korením a citrónovou šťavou podľa chuti.

3
Hotové

Pri najmenších deťoch korenie vynecháme. Dochutiť ju môžeme ešte podľa seba, vylepšiť čerstvými bylinkami. Najlepšia je dobre vychladená, keď prejdú chute. Táto fantastická nátierka plná bielkovín vydrží v chladničke aj 3 dni, musí byť však dobre uzatvorená.

Martina

Ganache poleva z kyslej smotany
predchádzajúci
GANACHE poleva alebo krém z kyslej smotany – recept
Cuketová pomazánka
ďalšií
Najlepšia cuketová pomazánka s vajcom a syrom – RECEPT
Ganache poleva z kyslej smotany
predchádzajúci
GANACHE poleva alebo krém z kyslej smotany – recept
Cuketová pomazánka
ďalšií
Najlepšia cuketová pomazánka s vajcom a syrom – RECEPT

Pridajte svoj komentár