1 0
Vajíčková nátierka s mrkvou na 2 spôsoby, RECEPT

Zdieľajte to na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete túto adresu URL skopírovať a zdieľať

Ingrediencie:

Upraviť porcie:
6 ks Vajce uvarené natvrdo
1 ks Mrkva stredná veľkosť
200 g Smotanová nátierka alebo Lučina, žervé
3 PL Kyslá smotana alebo podľa potreby, chuti
NA DOCHUTENIE
Soľ podľa chuti
Mleté čierne korenie podľa chuti
Citrónová štava podľa chuti
II. spôsob nátierky
Medvedí cesnak podľa chuti, alebo cesnak, špenát, bazalka, rukola

Nutričné informácie

1
Porcia
180
kcal

Vajíčková nátierka s mrkvou na 2 spôsoby, RECEPT

Tip pre vás. Ak nemáme medvedí cesnak, môžeme pridať klasický cesnak, ktorý roztlačíme. Keď chceme nátierku farebnú, primiešame nadrobno nakrájaný čerstvý špenát, bazalku alebo rukolu. Nátierka podľa vlastnej chuti.

Vlastnosti:
  • Bezlepkové
  • Lacný recept
  • Ľahko a rýchlo
  • Sezónny recept
  • Večierky a akcie
  • Vegetariánske
Kuchyňa:

Ingrediencie:

  • NA DOCHUTENIE

  • II. spôsob nátierky

Popis:

Zdieľať

Vajíčková nátierka s mrkvou na 2 spôsoby. Vajíčka a mrkva, výborná kombinácia chutí, ale aj vitamínov a minerálov. Nech sa páči, lahodná nátierka pre celú rodinu.

Vynikajúce domáce nátierky – úžasné, pretože neobsahujú žiadne zbytočné éčka. Azda taká vajíčková nátierka s mrkvou je najobľúbenejšia, milujú ju deti, aj dospelí. Spojenie s mrkvou vykúzli fantastickú vajíčkovo mrkvovú nátierku.

Vajcia sú výživné a zdravé. Obsahujú dôležité vitamíny, aj vitamíny rozpustné v tukoch – A, D, E, K, C. Minerály – fosfor, železo, draslík, selén a zinok. Mrkva, bežne dostupná a lacná zelenina. Obsahuje vitamíny – A, B, C, D, E. Z minerálov má zastúpenie horčík, vápnik, aj železo.

Dobrá rada. Ako správne uvariť vajcia natvrdo? Od bodu varu varíme vajíčka 8-10 minút. Je dôležité, aby ostali žĺtky pekné, žlté. K vareniu vajec pridáme lyžičku sódy bikarbóny. Po uvarení sa budú vajcia ľahšie šúpať.

Kroky

1
Hotové

Vajcia uvaríme natvrdo. Od bodu varu povaríme 10 minút. Potom ich dobre schladíme. Vychladené ošúpeme a v miske nastrúhame najemno. Pridáme smotanovú nátierku a kyslú smotanu.

2
Hotové

Mrkvu očistíme, umyjeme a taktiež strúhame na tenké rezančeky. Primiešame k základu. Dochutíme soľou, mletým čiernym korením, citrónovou šťavou, doladíme chuť. Toto je prvá verzia nátierky.

3
Hotové

Medvedí cesnak (môžeme aj čerstvý špenát, bazalku, rukolu) umyjeme, osušíme, nakrájame nadrobno. Primiešame do nátierky. Množstvo zvolíme podľa obľuby. Dve zdravé a chutné nátierky.

4
Hotové

Vajíčkové nátierky s mrkvou a medvedím cesnakom necháme zachladiť aspoň na 30 minút, budú ešte lahodnejšie, prejdú chute. Podávame s pečivom, chlebíkom či zeleninovými tyčinkami.

Martina

Kôprová omáčka
predchádzajúci
Kôprová omáčka, NAJLEPŠÍ recept na kôprovku
Tvarohové guľky
ďalšií
TVAROHOVÉ guľky z 3 ingrediencií, rýchly recept
Kôprová omáčka
predchádzajúci
Kôprová omáčka, NAJLEPŠÍ recept na kôprovku
Tvarohové guľky
ďalšií
TVAROHOVÉ guľky z 3 ingrediencií, rýchly recept

Pridajte svoj komentár