Ingrediencie:
- 6 ks Vajceuvarené natvrdo
- 1 ks Mrkvastredná veľkosť
- 200 g Smotanová nátierkaalebo Lučina, žervé
- 3 PL Kyslá smotanaalebo podľa potreby, chuti
-
NA DOCHUTENIE
- Soľpodľa chuti
- Mleté čierne koreniepodľa chuti
- Citrónová štavapodľa chuti
-
II. spôsob nátierky
- Medvedí cesnakpodľa chuti, alebo cesnak, špenát, bazalka, rukola
Popis:
Vajíčková nátierka s mrkvou na 2 spôsoby. Vajíčka a mrkva, výborná kombinácia chutí, ale aj vitamínov a minerálov. Nech sa páči, lahodná nátierka pre celú rodinu.
Vynikajúce domáce nátierky – úžasné, pretože neobsahujú žiadne zbytočné éčka. Azda taká vajíčková nátierka s mrkvou je najobľúbenejšia, milujú ju deti, aj dospelí. Spojenie s mrkvou vykúzli fantastickú vajíčkovo mrkvovú nátierku.
Vajcia sú výživné a zdravé. Obsahujú dôležité vitamíny, aj vitamíny rozpustné v tukoch – A, D, E, K, C. Minerály – fosfor, železo, draslík, selén a zinok. Mrkva, bežne dostupná a lacná zelenina. Obsahuje vitamíny – A, B, C, D, E. Z minerálov má zastúpenie horčík, vápnik, aj železo.
Dobrá rada. Ako správne uvariť vajcia natvrdo? Od bodu varu varíme vajíčka 8-10 minút. Je dôležité, aby ostali žĺtky pekné, žlté. K vareniu vajec pridáme lyžičku sódy bikarbóny. Po uvarení sa budú vajcia ľahšie šúpať.
Kroky
1 Hotové |
|
2 Hotové |
|
3 Hotové |
|
4 Hotové |