1 0
Cviklová nátierka, lahodná chuť ktorú si obľúbite

Zdieľajte to na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete túto adresu URL skopírovať a zdieľať

Ingrediencie:

Upraviť porcie:
2 ks Cvikla uvarená, strednej veľkosti
200 g Smotanová nátierka žervé alebo Lučina
NA DOCHUTENIE
Soľ podľa chuti
Mleté čierne korenie podľa chuti
Citrónová štava podľa chuti

Nutričné informácie

1
Porcia
138
kcal

Cviklová nátierka, lahodná chuť ktorú si obľúbite

Tip pre vás. Keď chceme cviklovú nátierku ešte sýtejšiu, do nátierky rozmixujeme aj natvrdo uvarené vajcia (2-3 ks). Nátierku môžeme dochutiť aj roztlačeným cesnakom, získa veľmi zaujímavú chuť.

Vlastnosti:
  • Bezlepkové
  • Lacný recept
  • Ľahko a rýchlo
  • Večierky a akcie
  • Vegetariánske
Kuchyňa:

Ingrediencie:

  • NA DOCHUTENIE

Popis:

Zdieľať

Cviklová nátierka. Nátierky sú úžasné na raňajky alebo večeru, skvelé, keď vás prekvapí návšteva. Už ste vyskúšali domácu cviklovú nátierku? Skúste. Prípravu zvládnu aj začiatočníci.

Prečo by sme mali konzumovať cviklu a z nej aj cviklovú nátierku? Má veľa vitamínov a minerálov. Z vitamínov majú zastúpenie vitamíny B, E a C. Je výborným zdrojom železa, horčíka, draslíka, mangánu a vlákniny. Cvikla posilňuje našu imunitu, chráni pred rôznymi chorobami, prospieva aj našej kráse. Cviklová nátierka je lahodná a krémová, poteší vaše chuťové poháriky.

Dobrá rada. Ak cviklu uvaríme deň vopred, ušetríme si čas pri samotnej príprave cviklovej nátierky. Cviklu môžeme upiecť aj v rúre a to tak, že ju zabalíme do alobalu, dáme na plech a upečieme. Treba taktiež rátať s časom na pečenie, približne 40 minút. Cviklu môžeme kúpiť aj uvarenú. Cviklu dostať uvarenú aj v obchode.

Kroky

1
Hotové
40-50 min.

Cviklu so šupkou uvaríme v hrnci s vodou do mäkka. Treba rátať s časom, potrebujeme cca 40-50 minút.

2
Hotové

Uvarenú cviklu necháme vychladnúť. Potom ju ošúpeme a nastrúhame. Pridáme smotanovú nátierku.

3
Hotové

V miske cviklu rozmixujeme so smotanovou nátierkou (môžeme zvoliť aj žervé alebo Lučinu) do hladka.

4
Hotové

Cviklovú nátierku dochutíme soľou, mletým čiernym korením a citrónovou šťavou. Domácu nátierku necháme zachladiť.

Martina

Domáce utopence
predchádzajúci
Domáce utopence, zaručene najlepšie – recept ORIGINÁL
Francúzske zemiaky
ďalšií
Francúzske zemiaky z varených zemiakov – šťavnaté a veľmi chutné
Domáce utopence
predchádzajúci
Domáce utopence, zaručene najlepšie – recept ORIGINÁL
Francúzske zemiaky
ďalšií
Francúzske zemiaky z varených zemiakov – šťavnaté a veľmi chutné

Pridajte svoj komentár