Ingrediencie:
- 2 ks Cviklauvarená, strednej veľkosti
- 200 g Smotanová nátierkažervé alebo Lučina
-
NA DOCHUTENIE
- Soľpodľa chuti
- Mleté čierne koreniepodľa chuti
- Citrónová štavapodľa chuti
Popis:
Cviklová nátierka. Nátierky sú úžasné na raňajky alebo večeru, skvelé, keď vás prekvapí návšteva. Už ste vyskúšali domácu cviklovú nátierku? Skúste. Prípravu zvládnu aj začiatočníci.
Prečo by sme mali konzumovať cviklu a z nej aj cviklovú nátierku? Má veľa vitamínov a minerálov. Z vitamínov majú zastúpenie vitamíny B, E a C. Je výborným zdrojom železa, horčíka, draslíka, mangánu a vlákniny. Cvikla posilňuje našu imunitu, chráni pred rôznymi chorobami, prospieva aj našej kráse. Cviklová nátierka je lahodná a krémová, poteší vaše chuťové poháriky.
Dobrá rada. Ak cviklu uvaríme deň vopred, ušetríme si čas pri samotnej príprave cviklovej nátierky. Cviklu môžeme upiecť aj v rúre a to tak, že ju zabalíme do alobalu, dáme na plech a upečieme. Treba taktiež rátať s časom na pečenie, približne 40 minút. Cviklu môžeme kúpiť aj uvarenú. Cviklu dostať uvarenú aj v obchode.
Kroky
1 Hotové 40-50 min. |
|
2 Hotové |
|
3 Hotové |
|
4 Hotové |