0 0
Ako sa varí BULGUR, recept na zdravú prílohu

Zdieľajte to na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete túto adresu URL skopírovať a zdieľať

Ingrediencie:

Upraviť porcie:
400 g Bulgur
NA DOCHUTENIE
Soľ podľa chuti, cca 1 malá lyžička
NA ZJEMNENIE
1 PL Maslo PL/polievková lyžica, alebo olivový olej

Nutričné informácie

1
Porcia
120
kcal

Ako sa varí BULGUR, recept na zdravú prílohu

Tip pre vás. Takto pripravený bulgur môžeme pridať do polievok - vývarov, zeleninových polievok, namiesto rezancov. Super zdravá a výživná vložka do polievky. Vyskúšajte.

Vlastnosti:
  • Bezlepkové
  • Lacný recept
  • Ľahko a rýchlo
  • Liečivé
  • Večierky a akcie
  • Vegetariánske
Kuchyňa:

Ingrediencie:

  • NA DOCHUTENIE

  • NA ZJEMNENIE

Popis:

Zdieľať

Ako sa varí bulgur? Nech sa páči, tu je jednoduchý overený recept. Nezabúdame, pri intolerancii na lepok použijeme bulgur bezlepkový.

Bulgur je fantastická príloha, obilnina, plná minerálov a vitamínov. Je výživnejší ako ryža. Má vysokú nutričnú hodnotu, mnoho vlákniny, minimálne množstvo tuku. Obsahuje aj bielkoviny, vitamín A, z minerálov je to horčík, železo, selén a fosfor. Bulgur podporuje trávenie, zdravé črevá, imunitný systém, detoxikuje. Ako sa varí bulgur? Do jedálnička si ho zaradíme aj vtedy, keď nás trápia prebytočné kilogrami. Konzumujeme ho niekoľkokrát do týždňa so zeleninou či chudým mäsom. Ešte jeden skvelý benefit, dokáže zasýtiť na dlhší čas a potláča chuť na sladké.

Dobrá rada. Bulgur pripravujeme na sladko, aj slano. Pri sladkej verzii soľ vynecháme. Keď k uvarenému bulguru pridáme čerstvé bylinky, napríklad petržlenovú vňať, pažítku, bazalku, bylinky dodajú nádhernú farbu a dôležitý vitamín C.

pre 1 osobu rátame 80-100 g suchého bulguru

Kroky

1
Hotové

Odmeriame si bulgur. Na jednu šálku bulguru, potrebujeme 1,5 dl vody. Pomer je veľmi dôležitý.

2
Hotové

Ak chceme bulgur ešte chutnejší, namiesto vody zvolíme zeleninový, mäsový vývar alebo bujón.

3
Hotové

Do hrnca pridáme odmeranú vodu, ktorú necháme zovrieť. Pridáme bulgur a soľ podľa chuti.

4
Hotové

Bulgur prikryjeme a varíme na nízkom stupni 10 minút. Tak ho odstavíme, primiešame maslo.

5
Hotové

Hotový bulgur necháme pod pokrievkou odpočívať ešte 5 minút, premiešame a podávame.

Martina

Paštéta z kuracích pečienok
predchádzajúci
Paštéta z kuracích pečienok – TRADIČNÝ recept
Krupicová kaša
ďalšií
Detská KRUPICOVÁ kaša s grankom, recept na krupičku
Paštéta z kuracích pečienok
predchádzajúci
Paštéta z kuracích pečienok – TRADIČNÝ recept
Krupicová kaša
ďalšií
Detská KRUPICOVÁ kaša s grankom, recept na krupičku

Pridajte svoj komentár