Ingrediencie:
- 400 g Bulgur
-
NA DOCHUTENIE
- Soľpodľa chuti, cca 1 malá lyžička
-
NA ZJEMNENIE
- 1 PL MasloPL/polievková lyžica, alebo olivový olej
Popis:
Ako sa varí bulgur? Nech sa páči, tu je jednoduchý overený recept. Nezabúdame, pri intolerancii na lepok použijeme bulgur bezlepkový.
Bulgur je fantastická príloha, obilnina, plná minerálov a vitamínov. Je výživnejší ako ryža. Má vysokú nutričnú hodnotu, mnoho vlákniny, minimálne množstvo tuku. Obsahuje aj bielkoviny, vitamín A, z minerálov je to horčík, železo, selén a fosfor. Bulgur podporuje trávenie, zdravé črevá, imunitný systém, detoxikuje. Ako sa varí bulgur? Do jedálnička si ho zaradíme aj vtedy, keď nás trápia prebytočné kilogrami. Konzumujeme ho niekoľkokrát do týždňa so zeleninou či chudým mäsom. Ešte jeden skvelý benefit, dokáže zasýtiť na dlhší čas a potláča chuť na sladké.
Dobrá rada. Bulgur pripravujeme na sladko, aj slano. Pri sladkej verzii soľ vynecháme. Keď k uvarenému bulguru pridáme čerstvé bylinky, napríklad petržlenovú vňať, pažítku, bazalku, bylinky dodajú nádhernú farbu a dôležitý vitamín C.
pre 1 osobu rátame 80-100 g suchého bulguru
Kroky
1 Hotové |
|
2 Hotové |
|
3 Hotové |
|
4 Hotové |
|
5 Hotové |