0 0
Domáci recept: Najjednoduchšia vajíčková nátierka

Zdieľajte to na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete túto adresu URL skopírovať a zdieľať

Ingrediencie:

Upraviť porcie:
7 ks Vajce
100 g Maslo alebo RAMU
Na dochutenie
Soľ
Mleté čierne korenie
Horčica plnotučná horćica

Nutričné informácie

1
porcia
350
kcal

Domáci recept: Najjednoduchšia vajíčková nátierka

Tip pre vás: Do domácej vajíčkovej nátierky môžeme pridať aj bylinky – pažítku, petržlenovú vňať. Nátierka bude mať nielen nádhernú farbu, doplníme si aj dôležitý vitamín C.

Kuchyňa:

Ingrediencie:

  • Na dochutenie

Popis:

Zdieľať

Domáce nátierky sú úžasné, pretože neobsahujú žiadne zbytočné éčka. Azda vajíčková nátierka je taká naj, milujú ju dospelí, ale predovšetkým deti. Nech sa páči. Mám pre vás pripravený recept aj na najjednoduchšiu vajíčkovú nátierku.  Ak ste nevedeli, vajcia sú veľmi výživné a zdravé. Obsahujú predovšetkým vitamíny rozpustné v tukoch – a to vitamíny A, D, E, K, ale aj vitamín C. Z minerálnych látok majú zastúpenie železo, fosfor, draslík, zinok a selén.

Samozrejme, najvýživnejšie sú vajcia z domáceho chovu hneď po znáške, vtedy majú najviac vitamínov a živín. Skladovaním strácajú vajcia na výživnosti. Tak čo poviete, milo prekvapení? Pripravte svojej rodinke chutnú a výživnú nátierku z vajec. Deti cibuľu veľmi nemusia, preto som ju vynechala. Do vajíčkovej nátierky ju však môžete pridať. Čerstvé bylinky – pažítka, petržlenová vňať sú tiež výbornou voľbou. Dobrá rada: Ako správne uvariť vajcia na tvrdo? Večná dilema. Od bodu varu varíme vajíčka 8-10 minút. Je dôležité, aby ostali žĺtky pekne žlté, nie so zeleným okrajom K vareniu vajec pridáme aj lyžičku sódy bikarbóny, po uvarení sa budú vajcia jednoduchšie šúpať.

Kroky

1
Hotové

Najprv si uvaríme vajcia na tvrdo. Trvá to maximálne 10 minút od bodu varu. Uvarené vajcia dáme do studeného kúpeľa. Potom vajcia ošúpeme, pridáme do mixéra spolu s maslom alebo Ramou

2
Hotové

Do vajíčkovej nátierky pridáme aj korenie podľa chuti – soľ, mleté čierne korenie, ale aj horčicu. Všetko spolu rozmixujeme. Vajíčka môžeme roztlačiť aj vidličkou, ak chceme nátierku so štruktúrou.

3
Hotové

Pri mixovaní získame nátierku kašovitej konzistencie, hrudkovitú pri roztlačení vidličkou. Vajíčkovú nátierku dáme zachladiť aspoň na 30 minút, aby prešli chute, a môžeme podávať. Chutí fantasticky

Martina

koláč s tvarohom a ovocím
predchádzajúci
Božský hrnčekový koláč s tvarohom a ovocím, top recept
letna zeleninova polievka
ďalšií
Najjednoduchšia letná zeleninová polievka – rýchly recept
koláč s tvarohom a ovocím
predchádzajúci
Božský hrnčekový koláč s tvarohom a ovocím, top recept
letna zeleninova polievka
ďalšií
Najjednoduchšia letná zeleninová polievka – rýchly recept

Pridajte svoj komentár