Ingrediencie:
- 7 ks Vajce
- 100 g Masloalebo RAMU
-
Na dochutenie
- Soľ
- Mleté čierne korenie
- Horčicaplnotučná horćica
Popis:
Domáce nátierky sú úžasné, pretože neobsahujú žiadne zbytočné éčka. Azda vajíčková nátierka je taká naj, milujú ju dospelí, ale predovšetkým deti. Nech sa páči. Mám pre vás pripravený recept aj na najjednoduchšiu vajíčkovú nátierku. Ak ste nevedeli, vajcia sú veľmi výživné a zdravé. Obsahujú predovšetkým vitamíny rozpustné v tukoch – a to vitamíny A, D, E, K, ale aj vitamín C. Z minerálnych látok majú zastúpenie železo, fosfor, draslík, zinok a selén.
Samozrejme, najvýživnejšie sú vajcia z domáceho chovu hneď po znáške, vtedy majú najviac vitamínov a živín. Skladovaním strácajú vajcia na výživnosti. Tak čo poviete, milo prekvapení? Pripravte svojej rodinke chutnú a výživnú nátierku z vajec. Deti cibuľu veľmi nemusia, preto som ju vynechala. Do vajíčkovej nátierky ju však môžete pridať. Čerstvé bylinky – pažítka, petržlenová vňať sú tiež výbornou voľbou. Dobrá rada: Ako správne uvariť vajcia na tvrdo? Večná dilema. Od bodu varu varíme vajíčka 8-10 minút. Je dôležité, aby ostali žĺtky pekne žlté, nie so zeleným okrajom K vareniu vajec pridáme aj lyžičku sódy bikarbóny, po uvarení sa budú vajcia jednoduchšie šúpať.
Kroky
1 Hotové |
|
2 Hotové |
|
3 Hotové |