• Domov
  • Nátierky
  • Avokádová nátierka – RECEPT na výživnú nátierku
0 0
Avokádová nátierka – RECEPT na výživnú nátierku

Zdieľajte to na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete túto adresu URL skopírovať a zdieľať

Ingrediencie:

Upraviť porcie:
1 ks Avokádo zrelé a mäkké
100 g Smotanová nátierka alebo žervé, Lučina
NA DOCHUTENIE
1 PL Horčica alebo podľa chuti
1 strúčik Cesnak aj viac, podľa chuti
Soľ podľa chuti
Mleté čierne korenie podľa chuti
Citrónová štava podľa chuti

Nutričné informácie

1
Porcia
130
kcal

Avokádová nátierka – RECEPT na výživnú nátierku

Tip pre vás. Najlepšiu avokádovú nátierku je vhodné zachladiť aspoň na 30 minút, aby prešli všetky chute. Bude lahodná a svieža, plná vitamínov a živín.

Vlastnosti:
  • Bezlepkové
  • Ľahko a rýchlo
  • Liečivé
  • Večierky a akcie
  • Vegetariánske
Kuchyňa:

Ingrediencie:

  • NA DOCHUTENIE

Popis:

Zdieľať

Lahodná krémová avokádová nátierka, úžasná na pečivo, chlebík, ale aj krekry či k zeleninovým tyčinkám. Vyskúšajte rýchly a chutný recept na skvelú nátierku.

Domáce nátierky sa tešia veľkej obľube, pretože výber kvalitných surovín je iba na nás. Napokon, nátierky sú jednoduché na prípravu, ktorú zvládnu aj začiatočníci. Predo dvermi je Silvester, táto fantastická avokádová nátierka je vynikajúcou inšpiráciou.

Prečo konzumovať avokádo? Avokádo je úžasné ovocie. Jeho konzumáciou podporujeme zdravé srdce, cievy, oči, kosti, mozog. Avokádo má nízky obsah cukru, je plné antioxidantov, pôsobí protizápalovo, prospieva aj štíhlej línii. Avokádo – bohaté na vitamín K, C, E, vitamíny skupiny B, z minerálov je to draslík, horčík, železo, meď. Obsahuje aj luteín a ako bonus kyselinu listovú.

Dobrá rada. Ako zistíme, že je avokádo zrelé? Jednoducho. Keď je mäkké a má maslovú chuť. Ak máme avokádo nedozreté, tvrdé, necháme ho zrieť pri izbovej teplote 3 dni. Potom nádherne zmäkne a dozrie.

Kroky

1
Hotové

Zrelé avokádo rozpolíme, kôstku vyberieme. Do misky vydlabeme dužinu z avokáda polievkovou lyžicou.

2
Hotové

K avokádu pridáme smotanovú nátierku, rozpolený očistený cesnak, horčicu, soľ, mleté čierne korenie.

3
Hotové

Všetko spolu rozmixujeme do krémovej konzistencie. Chuť avokádovej nátierky doladíme citrónovou šťavou.

Martina

Burizónové guľky
predchádzajúci
Burizónové karamelové guľky, jednoduchý recept BEZ LEPKU
Červené varené víno
ďalšií
Červené varené víno – obľúbený tradičný RECEPT
Burizónové guľky
predchádzajúci
Burizónové karamelové guľky, jednoduchý recept BEZ LEPKU
Červené varené víno
ďalšií
Červené varené víno – obľúbený tradičný RECEPT

2 Komentáre Skryť komentáre

Pridajte svoj komentár