Ingrediencie:
- 1 ks Avokádozrelé a mäkké
- 100 g Smotanová nátierkaalebo žervé, Lučina
-
NA DOCHUTENIE
- 1 PL Horčicaalebo podľa chuti
- 1 strúčik Cesnakaj viac, podľa chuti
- Soľpodľa chuti
- Mleté čierne koreniepodľa chuti
- Citrónová štavapodľa chuti
Popis:
Lahodná krémová avokádová nátierka, úžasná na pečivo, chlebík, ale aj krekry či k zeleninovým tyčinkám. Vyskúšajte rýchly a chutný recept na skvelú nátierku.
Domáce nátierky sa tešia veľkej obľube, pretože výber kvalitných surovín je iba na nás. Napokon, nátierky sú jednoduché na prípravu, ktorú zvládnu aj začiatočníci. Predo dvermi je Silvester, táto fantastická avokádová nátierka je vynikajúcou inšpiráciou.
Prečo konzumovať avokádo? Avokádo je úžasné ovocie. Jeho konzumáciou podporujeme zdravé srdce, cievy, oči, kosti, mozog. Avokádo má nízky obsah cukru, je plné antioxidantov, pôsobí protizápalovo, prospieva aj štíhlej línii. Avokádo – bohaté na vitamín K, C, E, vitamíny skupiny B, z minerálov je to draslík, horčík, železo, meď. Obsahuje aj luteín a ako bonus kyselinu listovú.
Dobrá rada. Ako zistíme, že je avokádo zrelé? Jednoducho. Keď je mäkké a má maslovú chuť. Ak máme avokádo nedozreté, tvrdé, necháme ho zrieť pri izbovej teplote 3 dni. Potom nádherne zmäkne a dozrie.
Kroky
1 Hotové |
|
2 Hotové |
|
3 Hotové |
2 Komentáre Skryť komentáre
Naša obľúbená nátierka…aj vďaka Vám pani Martinka. Ďakujeme a tešíme sa na ďalšie Vaše recepty.
Ďakujem za komentár, potešil.