Ingrediencie:
-
NA KVÁSOK
- 0.5 ks Čerstvé droždie21 g
- 0.5 dl Mliekovlažné
- 1 PL Kryštálový cukorPL/polievková lyžica
-
NA CESTO
- 400 g Hladká múkaalebo hladká špaldová múka
- 100 g Polohrubá múka
- 2.5 dl Mliekovlažné
- 1 dl Olej
- 1 ML SoľML/malá lyžička
- 2 PL Kryštálový cukorPL/polievková lyžica
- 1 ks Vanilkový cukor
- 0.5 ks Prášok do pečiva
-
NA DOCHUTENIE
- Citrónová kôrapodľa chuti, BIO kvalita
-
NA POTRETIE
- 1 ks Vajce
-
NA ZDOBENIE
- Strúhaný kokospodľa chuti
- Vlašské orechynasekané, podľa chuti
Popis:
Domáca voňavá vianočka. Jednoduchý recept, ktorý zvládnete bez problémov. Vyskúšajte.
Pletenie je síce komplikovanejšie, ja vám však ponúkam jednoduché pletenie. Najdôležitejšie je, aby bola po upečení jemná a všetkým chutila. Pridaním hladkej špaldovej múky bude ešte výživnejšia. Aj na druhý deň je stále mäkká, pretože sa do cesta nepridáva vajce.
Domáca vianočka, ktorá sa nádherne vyníma na každom sviatočnom stole. Pletený tradičný koláč, obľúbený predovšetkým na Veľkú noc a Vianoce, vynikajúci na raňajky aj v bežný deň.
Dobrá rada. Ako upečieme nádherne lesklú vianočku? Potom potrieme rozšľahaným vajíčkom. Vajce necháme zaschnúť 5-10 minút, potom ju opäť potrieme zvyšným rozšľahaným vajcom. Vtedy bude mať vianočka veľmi peknú farbu.
Kroky
1 Hotové |
|
2 Hotové |
|
3 Hotové |
|
4 Hotové 90 min. |
|
5 Hotové |
|
6 Hotové |
|
7 Hotové |
|
8 Hotové |
|
9 Hotové |
|
10 Hotové 45 min |
|
11 Hotové |
|
12 Hotové |
6 Komentárov Skryť komentáre
Vyskúšaná, na Vianoce bude top.
Ďakujem, Martina.
Je vynikajúca. Vyšla nádherne a v rodine zožala úspech. Ja nemôžem mlieko tak mi vyhovovalo že je s olejom a použila som sójové mlieko. Nikto by to na chuti nespoznal. Ďakujem
Jarmilka, to som veľmi rada. Každé slovko spokojnosti, že sa recept podaril ma veľmi teší. Ďakujem.
Super vianočka, zatiaľ najlepšia, akú som robila. Ďakujem 🥰
Darinka, ďakujem za hodnotenie,. Som rada, že vianočka chutila, to vždy veľmi poteší.