Ingrediencie:
- Chrenpodľa chuti, čerstý alebo sterilizovaný
- 5 ks Vajce
- 200 g Smotanová nátierkaalebo žervé, Lučina
- Bylinkypodľa chuti, petržlenová vňať alebo pažítka, medvedí cesnak
-
NA DOCHUTENIE
- Soľpodľa chuti, môžeme aj vynechať
- Mleté čierne koreniepodľa chuti, môžeme aj vynechať
Popis:
Chrenovo vajíčková nátierka, domáca nátierka plná zdravia. Primiešame aj nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať, pažítku alebo medvedí cesnak, nátierka je chutnejšia, doplníme si aj dôležitý vitamín C.
Domáce nátierky sú vynikajúce, bez zbytočných éčiek. Dnes mám pre vás novinku, chrenovo vajíčkovú nátierku úžasnej chuti. Nech sa páči.
Chren má prenikavú arómu a výraznú chuť. Je fantastický, pretože má antibakteriálne, antibiotické a liečivé účinky. Obsahuje vitamíny A, B, C, K, minerály – draslík, sodík, vápnik, fosfor, horčík. Chren posilňuje imunitu, podporuje dobré trávenie a zdravé srdce, redukuje hmotnosť. Vajcia obsahujú dôležité vitamíny, aj vitamíny rozpustné v tukoch – A, D, E, K, C a minerály, fosfor, železo, selén, draslík a zinok. Mrkva je lacná a bežne dostupná zelenina. Chrenovo vajíčková nátierka, je výbornou kombináciou chutí.
Dobrá rada. Ako správne uvariť vajce na tvrdo? Od bodu varu vajce varíme 8-10 minút. K vareniu vajec pridáme lyžičku sódy bikarbóny, po uvarení sa budú ľahšie lúpať.
Kroky
1 Hotové |
|
2 Hotové |
|
3 Hotové |