0 0
CHRENOVO vajíčková nátierka, výživný recept

Zdieľajte to na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete túto adresu URL skopírovať a zdieľať

Ingrediencie:

Upraviť porcie:
Chren podľa chuti, čerstý alebo sterilizovaný
5 ks Vajce
200 g Smotanová nátierka alebo žervé, Lučina
Bylinky podľa chuti, petržlenová vňať alebo pažítka, medvedí cesnak
NA DOCHUTENIE
Soľ podľa chuti, môžeme aj vynechať
Mleté čierne korenie podľa chuti, môžeme aj vynechať

Nutričné informácie

1
Porcia
180
kcal

CHRENOVO vajíčková nátierka, výživný recept

Tip pre vás. Na prípravu chrenovo vajíčkovej nátierky môžeme použiť nastrúhaný chren čerstvý, chren sterilizovaný alebo chren smotanový, ktorý je jemnejší.

Vlastnosti:
  • Bezlepkové
  • Lacný recept
  • Ľahko a rýchlo
  • Liečivé
  • Sezónny recept
  • Večierky a akcie
  • Vegetariánske
Kuchyňa:

Ingrediencie:

  • NA DOCHUTENIE

Popis:

Zdieľať

Chrenovo vajíčková nátierka, domáca nátierka plná zdravia. Primiešame aj nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať, pažítku alebo medvedí cesnak, nátierka je chutnejšia, doplníme si aj dôležitý vitamín C.

Domáce nátierky sú vynikajúce, bez zbytočných éčiek. Dnes mám pre vás novinku, chrenovo vajíčkovú nátierku úžasnej chuti. Nech sa páči.

Chren má prenikavú arómu a výraznú chuť. Je fantastický, pretože má antibakteriálne, antibiotické a liečivé účinky. Obsahuje vitamíny A, B, C, K, minerály – draslík, sodík, vápnik, fosfor, horčík. Chren posilňuje imunitu, podporuje dobré trávenie a zdravé srdce, redukuje hmotnosť. Vajcia obsahujú dôležité vitamíny, aj vitamíny rozpustné v tukoch – A, D, E, K, C a minerály, fosfor, železo, selén, draslík a zinok. Mrkva je lacná a bežne dostupná zelenina. Chrenovo vajíčková nátierka, je výbornou kombináciou chutí.

Dobrá rada. Ako správne uvariť vajce na tvrdo? Od bodu varu vajce varíme 8-10 minút. K vareniu vajec pridáme lyžičku sódy bikarbóny, po uvarení sa budú ľahšie lúpať.

Kroky

1
Hotové

Najprv uvaríme vajcia natvrdo. Od bodu varu ich varíme 10 minút. Potom dáme zachladiť. Vajíčka ošúpeme a nastrúhame najemno, pridáme smotanovú nátierku a chren.

2
Hotové

Chren pridáme nastrúhaný čerstvý alebo sterilizovaný - podľa chuti. Chrenovo vajíčkovú nátierku premiešame, pridáme aj nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať.

3
Hotové

Namiesto petržlenovej vňate môžeme pridať pažítku alebo medvedí cesnak. Nátierku dochutíme ak je treba. Tak ju zachladíme aspoň na 30 minút, chute sa pekne prepoja.

Martina

Sirup z fialiek
predchádzajúci
Sirup z FIALIEK, recept na liečivý fialkový sirup
Bravčové karé na hrášku so zemiakovou kašou
ďalšií
Ako pripraviť najlepšiu zemiakovú kašu, RECEPT
Sirup z fialiek
predchádzajúci
Sirup z FIALIEK, recept na liečivý fialkový sirup
Bravčové karé na hrášku so zemiakovou kašou
ďalšií
Ako pripraviť najlepšiu zemiakovú kašu, RECEPT

Pridajte svoj komentár