0 0
Bravčové karé recepty – minútky z karé

Zdieľajte to na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete túto adresu URL skopírovať a zdieľať

Ingrediencie:

Upraviť porcie:
600 g Bravčové karé na jednu porciu rátame 150 g mäsa, môžeme aj 200 g - podľa hladošov
OLEJOVÁ MARINÁDA NA BRAVČOVÉ KARÉ
6 PL Olej PL/polievková lyžica - alebo podľa potreby
1 ML Mletá červená paprika ML/malá lyžička, alebo podľa chuti
0.5 ML Mleté čierne korenie ML/malá lyžička, alebo podľa chuti
0.5 ML Mletá rasca ML/malá lyžička, alebo podľa chuti
0.5 ML Kurkuma ML/malá lyžička, alebo podľa chuti
podľa chuti Zmes korenia alebo zmes obľúbeného korenia - bravčové pečené, pečené rebierka, grilovacie korenie podľa potreby
NA OPEKANIE BRAVČOVÉHO KARÉ
2 PL Olej PL/polievková lyžica, alebo podľa potreby - na potretie kvalitnej panvice

Nutričné informácie

1
Porcia
380
kcal

Bravčové karé recepty – minútky z karé

Tip pre Vás. Fantastickú marinádu na minútku z bravčového karé pripravíme z oleja a korenia. Základné korenie - soľ, mleté čierne korenie, mletá červená paprika, mletá rasca a kurkuma. Môže byť aj zmes korenia - bravčové pečené, pečené rebierka, grilovacie korenie. Olej zmiešame s korením, mäsko dôkladne potrieme marinádou, uložíme do chladu. Takto pripravené karé vydrží v chladničke aj týždeň, musí byť však v oleji úplne ponorené.

Vlastnosti:
  • Bezlepkové
  • Lacný recept
  • Ľahko a rýchlo
  • Večierky a akcie
Kuchyňa:

Ingrediencie:

  • OLEJOVÁ MARINÁDA NA BRAVČOVÉ KARÉ

  • NA OPEKANIE BRAVČOVÉHO KARÉ

Popis:

Zdieľať

Bravčové karé recepty – minútky z karé. Skvelá pochúťka z bravčového karé, ktorá Vás milo prekvapí. Mäsko z karé – mäkučké a šťavnaté, pripravené iba za pár minút. Jednoduchý a rýchly recept aj pre začiatočníkov. Stačí pridať zemiakovú kašu či zeleninové pyré, dusenú alebo grilovanú zeleninu. Všetko došperkovať ešte čerstvými bylinkami. Vykúzlime tak dokonalé jedlo, ktorým zaručene ohúrime. Fantastický recept pre inšpiráciu.

Bravčové karé patrí medzi tie najkvalitnejšie druhy bravčového mäsa s nízkym obsahom tuku. Mäso z karé vyhľadávané vďaka svojej jemnej štruktúre. Vhodné na pečenie, ale i dusenie, minútky, ale aj vyprážanie. Grilovanie nie je veľmi vhodné, karé by bolo suchšie. Pri príprave dávame pozor na dĺžku i teplotu tepelnej úpravy. Príliš dlhé pečenie alebo dusenie spôsobí, že skončíme s tvrdým a suchým kúskom mäsa z bravčového karé.

Tipy na prípravu jedál z bravčového karé

Vyprážané bravčové rezne, rýchla minútka z bravčového karé, bravčové na smotane, karé na kyslej kapuste, zapekané bravčové karé či plnené bravčové karé. Stačí si iba vybrať.

Čo na obed či večeru? Jedlá z bravčového mäsa – obľúbené a žiadané. Skúste aj naše ďalšie overené recepty – bravčové karé na hrášku so zemiakovou kašou ODKLIK, skvelé bravčové mäso na prírodno , vynikajúca sekaná na plechu , fantastické bravčové na smotane , alebo stará dobrá klasika – vyprážaný rezeň v trojobale . Želáme dobrú chuť.

Dobrá rada. Ak mäso marinujeme v olejovej marináde s korením (v marináde ho necháme odležať aspoň 24 hodín), získa na úžasnej chuti, mäso bude aj omnoho jemnejšie. Potrebujeme i kratší čas na tepelnú prípravu. Korenie pridávame podľa chuti – obľuby. Kto miluje pikantné, do marinády primieša pálivú mletú červenú papriku alebo chilli korenie. A čo tak cesnaková chuť? Sušený (granulovaný) cesnak bravčové karé úžasne dochutí.

množstvo ingrediencií v recepte = 4 porcie

na jednu porciu rátame cca 150 g surového mäsa

 

 

Kroky

1
Hotové

Bravčové karé najprv umyjeme a dôkladne osušíme.. Z karé krájame plátky hrubé 1,5 až 2 cm , záleží, aké minútky (bravčové steaky) chceme pripraviť. Plátky jemne naklepeme, aby sa uvoľnili vlákna. Pripravíme fajnovú marinádu - k oleju primiešame obľúbené korenie. Do marinády vložíme pripravené plátky mäsa, ktoré marinádou dôkladne potrieme. Nezabúdame, podľa potreby pridáme olej, mäsko by malo byť v oleji ponorené.

2
Hotové

Pripravené minútky bravčového karé uložíme do chladničky na pár hodín, najlepšie cez noc. Takto pripravené mäso vydrží v chlade aj týždeň. Stačí ho iba vybrať z chladu, nechať trošku otepliť, a plátky karé opiecť. Kvalitnú panvicu rozohrejeme, prilejem trošku oleja. Vložíme plátky mäsa, ktoré prudšie - na strednom stupni opekáme z každej strany cca 3 minúty dozlatista. Držíme sa zlatého pravidla 3+3+3. Viete čo to znamená?

3
Hotové

To znamená - 3 minúty jedna strana, 3 minúty druhá, a posledné 3 minúty odležanie - vlákna sa nádherne uvoľnia. Bravčové karé pripravujeme vždy čerstvé, aby bolo šťavnaté a mäkučké. Tak chutí najlepšie. Šťavnaté bravčové karé výborne ladí so zemiakovou kašou, zemiakovými hranolkami, zeleninovým pyré. Skvelý je aj čerstvý zeleninový šalát či grilovaná - dusená zelenia, ak si strážime kalórie. Dobrú chuť Vám želáme.

Martina

Bryndzová pomazánka
predchádzajúci
Najlepšia bryndzová pomazánka – TOP recept
Kuracie na smotane s cestovinou
ďalšií
Kuracie na smotane s cestovinou – rýchly RECEPT
Bryndzová pomazánka
predchádzajúci
Najlepšia bryndzová pomazánka – TOP recept
Kuracie na smotane s cestovinou
ďalšií
Kuracie na smotane s cestovinou – rýchly RECEPT

Pridajte svoj komentár