Ingrediencie:
- 600 g Bravčové karéna jednu porciu rátame 150 g mäsa, môžeme aj 200 g - podľa hladošov
-
OLEJOVÁ MARINÁDA NA BRAVČOVÉ KARÉ
- 6 PL OlejPL/polievková lyžica - alebo podľa potreby
- 1 ML Mletá červená paprikaML/malá lyžička, alebo podľa chuti
- 0.5 ML Mleté čierne korenieML/malá lyžička, alebo podľa chuti
- 0.5 ML Mletá rascaML/malá lyžička, alebo podľa chuti
- 0.5 ML KurkumaML/malá lyžička, alebo podľa chuti
- podľa chuti Zmes koreniaalebo zmes obľúbeného korenia - bravčové pečené, pečené rebierka, grilovacie korenie podľa potreby
-
NA OPEKANIE BRAVČOVÉHO KARÉ
- 2 PL OlejPL/polievková lyžica, alebo podľa potreby - na potretie kvalitnej panvice
Popis:
Bravčové karé recepty – minútky z karé. Skvelá pochúťka z bravčového karé, ktorá Vás milo prekvapí. Mäsko z karé – mäkučké a šťavnaté, pripravené iba za pár minút. Jednoduchý a rýchly recept aj pre začiatočníkov. Stačí pridať zemiakovú kašu či zeleninové pyré, dusenú alebo grilovanú zeleninu. Všetko došperkovať ešte čerstvými bylinkami. Vykúzlime tak dokonalé jedlo, ktorým zaručene ohúrime. Fantastický recept pre inšpiráciu.
Bravčové karé patrí medzi tie najkvalitnejšie druhy bravčového mäsa s nízkym obsahom tuku. Mäso z karé vyhľadávané vďaka svojej jemnej štruktúre. Vhodné na pečenie, ale i dusenie, minútky, ale aj vyprážanie. Grilovanie nie je veľmi vhodné, karé by bolo suchšie. Pri príprave dávame pozor na dĺžku i teplotu tepelnej úpravy. Príliš dlhé pečenie alebo dusenie spôsobí, že skončíme s tvrdým a suchým kúskom mäsa z bravčového karé.
Tipy na prípravu jedál z bravčového karé
Vyprážané bravčové rezne, rýchla minútka z bravčového karé, bravčové na smotane, karé na kyslej kapuste, zapekané bravčové karé či plnené bravčové karé. Stačí si iba vybrať.
Čo na obed či večeru? Jedlá z bravčového mäsa – obľúbené a žiadané. Skúste aj naše ďalšie overené recepty – bravčové karé na hrášku so zemiakovou kašou ODKLIK, skvelé bravčové mäso na prírodno , vynikajúca sekaná na plechu , fantastické bravčové na smotane , alebo stará dobrá klasika – vyprážaný rezeň v trojobale . Želáme dobrú chuť.
Dobrá rada. Ak mäso marinujeme v olejovej marináde s korením (v marináde ho necháme odležať aspoň 24 hodín), získa na úžasnej chuti, mäso bude aj omnoho jemnejšie. Potrebujeme i kratší čas na tepelnú prípravu. Korenie pridávame podľa chuti – obľuby. Kto miluje pikantné, do marinády primieša pálivú mletú červenú papriku alebo chilli korenie. A čo tak cesnaková chuť? Sušený (granulovaný) cesnak bravčové karé úžasne dochutí.
množstvo ingrediencií v recepte = 4 porcie
na jednu porciu rátame cca 150 g surového mäsa
Kroky
1 Hotové |
Bravčové karé najprv umyjeme a dôkladne osušíme.. Z karé krájame plátky hrubé 1,5 až 2 cm , záleží, aké minútky (bravčové steaky) chceme pripraviť. Plátky jemne naklepeme, aby sa uvoľnili vlákna. Pripravíme fajnovú marinádu - k oleju primiešame obľúbené korenie. Do marinády vložíme pripravené plátky mäsa, ktoré marinádou dôkladne potrieme. Nezabúdame, podľa potreby pridáme olej, mäsko by malo byť v oleji ponorené. |
2 Hotové |
Pripravené minútky bravčového karé uložíme do chladničky na pár hodín, najlepšie cez noc. Takto pripravené mäso vydrží v chlade aj týždeň. Stačí ho iba vybrať z chladu, nechať trošku otepliť, a plátky karé opiecť. Kvalitnú panvicu rozohrejeme, prilejem trošku oleja. Vložíme plátky mäsa, ktoré prudšie - na strednom stupni opekáme z každej strany cca 3 minúty dozlatista. Držíme sa zlatého pravidla 3+3+3. Viete čo to znamená? |
3 Hotové |
To znamená - 3 minúty jedna strana, 3 minúty druhá, a posledné 3 minúty odležanie - vlákna sa nádherne uvoľnia. Bravčové karé pripravujeme vždy čerstvé, aby bolo šťavnaté a mäkučké. Tak chutí najlepšie. Šťavnaté bravčové karé výborne ladí so zemiakovou kašou, zemiakovými hranolkami, zeleninovým pyré. Skvelý je aj čerstvý zeleninový šalát či grilovaná - dusená zelenia, ak si strážime kalórie. Dobrú chuť Vám želáme. |