Ingrediencie:
- 1-2 filety Rybypodľa veľkosti, cca 180 g
- 1 PL MasloPL/polievková lyžica
- 1 ks Cibuľamalá, alebo 1/2 strednej veľkosti
- 1 strúčik Cesnakalebo podľa chuti
- Bylinkypetržlenová vňať, kôpor alebo pažíka
- 200 g Smotanová nátierkaalebo Lučina, alebo žervé
-
NA DOCHUTENIE
- Soľpodľa chuti
- Mleté čierne koreniepodľa chuti
- Vegetapodľa chuti
- Kurkumapodľa chuti
- Mletá červená paprikapodľa chuti
-
NA DOZDOBENIE
- Bylinkypodľa chuti
Popis:
Výborná rybacia pomazánka, ktorú sa oplatí vyskúšať. Je lahodná, chutná a výživná. Nech sa páči – zdravý recept na obľúbenú domácu pomazánku.
Prečo práve rybacia pomazánka? Práve ryby obsahujú kvalitné bielkoviny, minerálny látky, stopové prvky, kvalitné tuky a zdraviu prospešné vitamíny. Ryby podporujú zdravé srdce a cievny systém. Mali by sme ich konzumovať minimálne 2x do týždňa. Pomazánka z rýb je skvelou inšpirácou.
Dobrá rada. Na prípravu výbornej rybacej pomazánky môžeme zvoliť kúsky zvyšnej pečenej, dusenej, alebo ryby pripravenej v pare, ktorú ešte máme z obeda či večere. Rybaciu pomazánku tak dochutíme nadrobno nakrájanou jarnou cibuľkou alebo pažítkou a sušeným (granulovaným) cesnakom.
množstvo nátierky na 4-5 porcií
Kroky
1 Hotové |
Rybu (treska, rybie filé, hoki a pod.) - môžeme zvoliť mrazenú alebo čerstvú. Ja som ju robila narýchlo, použila som tresku mrazenú. Na kvalitnú panvicu pridáme ryby/filety - podľa množstva, maslo, na plátky nakrájanú cibuľu, rozpolený cesnak a bylinky podľa obľuby, výberu. Ryby okoreníme podľa vlastnej chuti. |
2 Hotové |
Panvicu prikryjeme pokrievkou a rybu dusíme 5-7 minút na silnejšom stupni. Tak panvicu odkryjeme a rybu otočíme, cibuľu s cesnakom spolu s bylinkami premiešame. Potom rybu ešte dusíme zopár minút, podľa potreby, môžeme ju aj vareškou rozdeliť na menšie kúsky, aby sa skôr urobila, ostala však šťavnatá. |
3 Hotové |