0 0
Výborná rybacia pomazánka, zdravý RECEPT

Zdieľajte to na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete túto adresu URL skopírovať a zdieľať

Ingrediencie:

Upraviť porcie:
1-2 filety Ryby podľa veľkosti, cca 180 g
1 PL Maslo PL/polievková lyžica
1 ks Cibuľa malá, alebo 1/2 strednej veľkosti
1 strúčik Cesnak alebo podľa chuti
Bylinky petržlenová vňať, kôpor alebo pažíka
200 g Smotanová nátierka alebo Lučina, alebo žervé
NA DOCHUTENIE
Soľ podľa chuti
Mleté čierne korenie podľa chuti
Vegeta podľa chuti
Kurkuma podľa chuti
Mletá červená paprika podľa chuti
NA DOZDOBENIE
Bylinky podľa chuti

Nutričné informácie

1
Porcia
160
kcal

Výborná rybacia pomazánka, zdravý RECEPT

Tip pre vás. Ak máme radi pálivé, do chutnej domácej rybacej pomazánky môžeme pridať chilli korenie alebo nadrobno nakrájanú chilli papričku.

Vlastnosti:
  • Bezlepkové
  • Lacný recept
  • Ľahko a rýchlo
  • Večierky a akcie
  • Vegetariánske
Kuchyňa:

Ingrediencie:

  • NA DOCHUTENIE

  • NA DOZDOBENIE

Popis:

Zdieľať

Výborná rybacia pomazánka, ktorú sa oplatí vyskúšať. Je lahodná, chutná a výživná. Nech sa páči – zdravý recept na obľúbenú domácu pomazánku.

Prečo práve rybacia pomazánka? Práve ryby obsahujú kvalitné bielkoviny, minerálny látky, stopové prvky, kvalitné tuky a zdraviu prospešné vitamíny. Ryby podporujú zdravé srdce a cievny systém. Mali by sme ich konzumovať minimálne 2x do týždňa. Pomazánka z rýb je skvelou inšpirácou.

Dobrá rada. Na prípravu výbornej rybacej pomazánky môžeme zvoliť kúsky zvyšnej pečenej, dusenej, alebo ryby pripravenej v pare, ktorú ešte máme z obeda či večere. Rybaciu pomazánku tak dochutíme nadrobno nakrájanou jarnou cibuľkou alebo pažítkou a sušeným (granulovaným) cesnakom.

množstvo nátierky na 4-5 porcií

Kroky

1
Hotové

Rybu (treska, rybie filé, hoki a pod.) - môžeme zvoliť mrazenú alebo čerstvú. Ja som ju robila narýchlo, použila som tresku mrazenú. Na kvalitnú panvicu pridáme ryby/filety - podľa množstva, maslo, na plátky nakrájanú cibuľu, rozpolený cesnak a bylinky podľa obľuby, výberu. Ryby okoreníme podľa vlastnej chuti.

2
Hotové

Panvicu prikryjeme pokrievkou a rybu dusíme 5-7 minút na silnejšom stupni. Tak panvicu odkryjeme a rybu otočíme, cibuľu s cesnakom spolu s bylinkami premiešame. Potom rybu ešte dusíme zopár minút, podľa potreby, môžeme ju aj vareškou rozdeliť na menšie kúsky, aby sa skôr urobila, ostala však šťavnatá.

3
Hotové

Podusenú rybu necháme vychladnúť. Do misky pridáme smotanovú nátierku (Lučinu, žervé), rybu a ponorným mixérom všetko spolu rozmixujeme dohladka. Do rybacej pomazánky môžeme dať ďalšie bylinky, pomazánku dochutiť, a môžeme podávať. Ak ju necháme v chlade odležať, bude ešte chutnejšia.

Martina

Hrnčekový jablkový koláč
predchádzajúci
Legendárny jablkový hrnčekový koláč – jednoduchý RECEPT
Zemiakové placky
ďalšií
Zemiakové placky bez múky a vajec, ZDRAVŠÍ recept
Hrnčekový jablkový koláč
predchádzajúci
Legendárny jablkový hrnčekový koláč – jednoduchý RECEPT
Zemiakové placky
ďalšií
Zemiakové placky bez múky a vajec, ZDRAVŠÍ recept

Pridajte svoj komentár