Ingrediencie:
- 2 hrste Varené mäsozvyšné mäsko z polievky, dusené i pečené - kuracie, bravčové, hovädzie či morčacie
- 200 g Smotanová nátierkamôžeme zvoliť aj žervé či lučinu
-
NA DOCHUTENIE NÁTIERKY
- podľa chuti Soľ
- 1 štipka Mleté čierne koreniealebo podľa chuti, môžeme aj vynechať
- 1 ML VegetaML/malá lyžička, najlepšie bez soli, môžeme aj vynechať, alebo podľa chuti
- 2 strúčiky Cesnakalebo podľa chuti, môžeme aj vynechať
-
NA KONEČNÉ DOCHUTENIE
- podľa chuti Bylinkymôžeme zvoliť petržlenovú vňať, kôpor, bazalku, skvelá je aj pažítka i jarná cibuľka
Popis:
Nátierka z kuracieho mäsa, recept zo zbytkov mäsa. Fantastická lacná domáca nátierka bez zbytočných éčiek. Stačí ju natrieť na chrumkavý chlebík, rožteky i žemle, úžasná aj na jednohubky či obložené chlebíky. Pridáme čerstvú zeleninu, a za pár minút vykúzlime skvelé raňajky, desiatu, olovrant i večeru, aj keď nás prekvapí návšteva.
Hľadáte lacné a chutné recepty? Ste na správnom mieste. Treba využiť všetky potraviny, aj zvyšné jedlo, aby sme potravinami neplytvali. Postačí trošku inšpirácie a použiť ešte vlastné chuťové poháriky na dochutenie. I zo zvyšného mäsa dokážame pripraviť výbornú domácu pomazánku hotovú za malú chvíľu.
Vyskúšajte aj ďalšie naše recepty – zdravé žemle z cottage cheese – skvelé k obľúbeným pomazánkam. Máme úžasnú ponuku – najlepšia cuketová pomazánka s vajcom a syrom , mrkvová nátierka s tvarohom – recept plný bielkovín. Lacné recepty – cibuľové maslo , nátierka zo zvyšného mäska a zeleniny z polievky, domáca zapekanka zo starého chleba. Fantastický cviklový cuketový tatarák – dobrá voľba. Skúste, a dajte nám vedieť ako Vám chutilo.
Dobrá rada. Na prípravu mäsovej nátierky môžeme zvoliť akékoľvek zvyšné mäsko – nielen mäso z polievky (kuracie, bravčové, hovädzie, morčacie), výborné aj mäso dusené, pečené alebo grilované. Ak máme mäso so šťavou, a tej je veľa, tekutinu zlejeme, aby nebola domáca pomazánka z mäsa riedka. Smotanová nátierka (žervé alebo lučina) dodá úžasnej nátierke jemnosť a lahodnosť. Ak hľadáte recept na lacnú domácu lučinu, aj tento nájdete medzi našimi receptami. Nátierka z kuracieho mäsa je lahodná a chutna.
množstvo ingrediencií v recepte = cca 4 porcie
Kroky
1 Hotové |
Na prípravu vynikajúcej mäsovej nátierky môžeme zvoliť zvyšné mäsko kuracie, ale aj mäso bravčové, hovädzie i morčacie. Keď máme mäso z polievky, oberieme ho od kosti, zbavíme i nevhodných častí. Ak máme zvyšné mäso dusené, pečené či grilované, ktoré má veľa šťavy, šťavu zlejeme, aby nebola domáca nátierka príliš riedka. |
2 Hotové |
Do nádoby vložíme mäso, ak máme väčšie kusy, mäsko prekrojíme na menšie časti. Na 4 porcie potrebujeme približne také dve hrste mäsa, cca 1 pohár. K mäsu pridáme aj smotanovú nátierku (alebo žervé či lučinu). Pridáme ešte soľ, mleté čierne korenie, vegetu bez soli a očistené prekrojené strúčiky cesnaku - podľa vlastnej chuti. |
3 Hotové |
Domácu nátierku z kuracieho mäsa rozmixujeme dohladka. Vždy ochutnáme, pretože, ak máme mäso dostatočne okorenené, nátierku nemusíme vôbec dochucovať. Záleží to od druhu mäsa. Lacnú a veľmi chutnú nátierku môžeme doladiť aj bylinkami. Ak postojí v chlade aspoň 30 minút, fajnovo prejdú chute. A môžeme podávať. |