0 0
Cestoviny s kalerábom, mladý kaleráb RECEPTY

Zdieľajte to na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete túto adresu URL skopírovať a zdieľať

Ingrediencie:

Upraviť porcie:
400 g Cestoviny na osobu rátame 100-150 g suchých cestovín
2 ks Kaleráb 2 ks väčší kaleráb bez drevnatých častí, alebo 1 gigant
3 PL Maslo PL/polievková lyžica - alebo aj podľa potreby
1 ks Cibuľa cibuľa strednej veľkosti, môže byť aj cibuľa väčšia
NA DOCHUTENIE KALERÁBU
Soľ podľa chuti
1 štipka Mleté čierne korenie alebo podľa chuti, môžeme aj vynechať
1 štipka Mletá rasca alebo aj rasca drvená - podľa chuti
1 ML Kurkuma ML/malá lyžička - alebo podľa chuti, výborná na kĺby, skvelá proti zápalom
1 ML Kryštálový cukor ML/malá lyžička na vyváženie chuti
NA VARENIE CESTOVÍN
2 ML Soľ ML/malá lyžička
NA OMASTENIE CESTOVÍN
3 PL Maslo alebo podľa potreby, chuti
podľa chuti Slanina namiesto masla môžeme zvoliť na omastenie malý kúsok prerastanej slaninky

Nutričné informácie

1
Porcia
270
kcal

Cestoviny s kalerábom, mladý kaleráb RECEPTY

Tip pre vás. Cestoviny s duseným kalerábom môžeme pripraviť úplne ľahké, bez mäsa. Kto obľubuje cestoviny so slaninkou, zvolí na omastenie cestovín nadrobno nakrájanú orestovanú slaninku. Opražené maslo pridáme podľa chuti, potreby, aby boli kalerábové cestoviny čo najlepšie a najchutnejšie.

Vlastnosti:
  • Bezlepkové
  • Lacný recept
  • Ľahko a rýchlo
  • Liečivé
  • Sezónny recept
  • Vegetariánske
Kuchyňa:

Ingrediencie:

  • NA DOCHUTENIE KALERÁBU

  • NA VARENIE CESTOVÍN

  • NA OMASTENIE CESTOVÍN

Popis:

Zdieľať

Cestoviny s duseným kalerábom, mladý kaleráb recepty. Jednoduchý, super rýchly a lacný recept – výborné ľahké jedlo plné živín. Prípravu zvládnu aj začiatočníci, oplatí sa vyskúšať. Za pár minút vykúzlime skvelý zdravý pokrm bez výčitiek. Dobrú chuť.

Kaleráb – super zdravá zelenina. Má vysoký obsah vitamínov skupiny B, obsahuje aj vitamín C, A, K. Nájdeme v ňom i vlákninu, kyselinu nikotínovú, pantoténovú, listovú, ale aj zdraviu prospešnú vlákninu. Minerály – jód, železo, horčík, draslík, vápnik, meď. Kaleráb posilňuje imunitu, podporuje zdravé srdce, pomáha predchádzať infekciám, zlepšuje náladu. Výborný proti stresu, skvelý, ak si strážime kalórie. Skúste recept na cestoviny s kalerábom.

Cestovinové recepty. Hľadáte recepty na skvelé cestoviny? Skúste naše vynikajúce cestoviny s cuketou , super rýchle cestoviny s tuniakom a paradajkami, fajnové kapustové fliačky , najlepší granadír – granadiersky pochod. Nech sa páči.

Dobrá rada. Najlepší – mladý kaleráb maslový, bez vlásočníc (drevnatých častí). Všetky časti kalerábu vhodné na konzumáciu – i surové, aj varené. Kaleráb – vynikajúci dusený, pečený, plnený, úžasný do polievok. Listy (tepelne upravené) majú dokonca omnoho viac vitamínu C a vápnika ako samotná hľuza. Mimochodom, domáci kaleráb, ktorý som použila v recepte bol od našej milej susedky. Úžasný a zdravý BIO kúsok, šťavnatý, maslovej chuti. Ďakujeme.

množstvo ingrediencií v recepte = 4 porcie

Na jednu osobu potrebujeme približne 100-150 g suchých cestovín a 1/2-1 kaleráb (podľa veľkosti).

Kroky

1
Hotové

Mladý kaleráb očistíme - zbavíme šupky. Najvhodnejší je kaleráb mladý, môže byť aj "gigant" - bez drevnatých častí. Očistený kaleráb umyjeme, osušíme a nastrúhame na strúhadle s dierkami (ako na jablká). Na 4 porcie potrebujeme cca 2 väčšie mladé kaleráby, približne 4 plné hrste nastrúhaného kalerábu.

2
Hotové

Cibuľu ošúpeme a nakrájame nadrobno. Kvalitnú panvicu rozohrejeme, pridáme maslo a nakrájanú cibuľu, ktorú orestujeme do sklovita. Cibuľa pekne zavonia. Vložíme nastrúhaný kaleráb, pridáme korenie podľa chuti - soľ, mleté čierne korenie, mletú (drvenú) rascu, kurkumu, trošku kryštálového cukru. Orestujeme.

3
Hotové

Mladý kaleráb restujeme za stáleho miešania cca 10 minút do mäkka. Môžeme i kratšie, aby bol jemne chrumkavý. Podlejeme ho aj vodou, cca 1-2 dl - podľa potreby, aby nebol suchý. Počas prípravy kalerábu uvaríme obľúbené cestoviny v osolenej vode podľa návodu, čas sledujeme. Na ďalšej panvici opražíme ďalšie maslo (slaninku).

4
Hotové

Opražené maslo dodá kalerábovým cestovinám fantastickú chuť. Maslo pražíme iba krátko na nízkom stupni - dozlatista. Namiesto masla môžeme zvoliť slaninku, ktorú krájame nadrobno. Na suchej panvici ju restujeme za stáleho miešania na nízkom stupni dochrumkava. Uvarené cestoviny scedíme, prepláchneme vlažnou vodou.

5
Hotové

K scedeným cestovinám primiešame opražené voňavé maslo alebo opečenú slaninku. Pridáme aj hotový dusený kaleráb, premiešame, a máme hotovo. Ak je treba, cestoviny ešte dosolíme. Najlepšie chutia čerstvé, hneď po príprave. Cestoviny sú vhodné rôzne druhy - fliačky, špirálky, mašličky, ale aj široké rezance.

6
Hotové

Nezabúdame, všetky časti kalerábu sú jedlé - nielen hľuza, ale aj listy i šupka. Kalerábové šupky dôkladne umyjeme, necháme dobre osušiť, vložíme do dózy, uložíme do mrazničky. Kedykoľvek máme takýto kaleráb k dispozícii na prípravu skvelých domácich výživných vývarov - zeleninového, kuracieho, hovädzieho i morčacieho.

Martina

Lahodná vajíčková pomazánka
predchádzajúci
Lahodná vajíčková pomazánka, najlepší RECEPT
Nátierka z kuracieho mäsa
ďalšií
Nátierka z kuracieho mäsa, RECEPT zo zbytkov mäsa
Lahodná vajíčková pomazánka
predchádzajúci
Lahodná vajíčková pomazánka, najlepší RECEPT
Nátierka z kuracieho mäsa
ďalšií
Nátierka z kuracieho mäsa, RECEPT zo zbytkov mäsa

Pridajte svoj komentár