0 0
Mletý rezeň so syrom, najobľúbenejší RECEPT

Zdieľajte to na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete túto adresu URL skopírovať a zdieľať

Ingrediencie:

Upraviť porcie:
500 g Mleté mäso bravčové mleté mäso, alebo mix 1/2 bravčové a 1/2 hovädzie
200 g Tvrdý syr nastrúhaný syr, eidam, gouda, môže byť aj mozzarella
1 ks Vajce
NA DOCHUTENIE
Soľ podľa chuti
Mleté čierne korenie podľa chuti
Mletá rasca podľa chuti
NA OBAĽOVANIE
8 PL Strúhanka PL/polievková lyžica, alebo podľa potreby
NA OPEKANIE
2 dl Olej alebo podľa potreby, najlepšie olej repkový

Nutričné informácie

1
Porcia
390
kcal

Mletý rezeň so syrom, najobľúbenejší RECEPT

Tip pre vás. Kto má rád pálivé, k mletému mäsu môže pridať nadrobno nakrájanú chilli papričku alebo chilli korenie. Pre výraznejšiu chuť mletých rezňov primiešame do hmoty roztlačený cesnak, ale aj nadrobno nakrájanú cibuľku. Mletý rezeň so syrom podľa vlastnej chuti.

Vlastnosti:
  • Bezlepkové
  • Lacný recept
  • Ľahko a rýchlo
  • Večierky a akcie
Kuchyňa:

Ingrediencie:

  • NA DOCHUTENIE

  • NA OBAĽOVANIE

  • NA OPEKANIE

Popis:

Zdieľať

Mletý rezeň so syrom – najobľúbenejší recept. Rýchly obed či večera s mletým mäsom. Vyskúšajte mleté rezne – úžasne šťavnaté, jednoduché a rýchle na prípravu, aj pre začiatočníkov. Dobrú chuť.

Na prípravu mletých rezňov môžeme zvoliť mäso bravčové, mix mäsa – bravčového a hovädzieho, ale aj mleté morčacie či kuracie mäsko (vhodné vykostené morčacie alebo kuracie stehná). Rezne so syrom vyprážame na oleji repkovom, ktorý má vyšší stupeň zadymenia. Skvelá je aj bravčová masť. Mleté rezne so syrom môžeme upiecť i v rúre. Plech vystelieme papierom na pečenie, ukladáme rezne. Tie pokvapkáme olejom a pečieme pri teplote 170 stupňov C približne 50 minút – podľa rúry, potreby.

Mleté rezne so syrom úžasne ladia so zemiakovou kašou, opekanými zemiakmi, uhorkovým šalátom, ale aj s dusenou či grilovanou zeleninou, zeleninovým šalátom. Na studeno – fantastické s chlebom, kyslou uhorkou, sterilizovaným kapustovým šalátom.

Hľadáte recepty z mletého mäsa? Skúste našu domácu sekanú na plechu alebo výborné lasagne, ktoré si obľúbi celá rodina .

Dobrá rada. Mleté mäso so syrom – mäsovú hmotu necháme postáť, odležať aspoň jednu hodinu, najlepšie aj na pár hodín. Rezne budú delikátne, úžasne jemné a šťavnaté. Ak ich chceme ešte lahodnejšie, do mäsovej zmesi primiešame 2 polievkové lyžice šľahačkovej smotany.

Množstvo ingrediencií v recepte = 4-5 porcií (podľa veľkosti)

Kroky

1
Hotové

Do misky pridáme mleté mäso podľa výberu, najlepšie mix - 1/2 bravčového a 1/2 hovädzieho mäsa. K mäsu primiešame vajce a nastrúhaný tvrdý syr. Dochutíme soľou, mletým čiernym korením a mletou rascou. Dôkladne premiešame a uložíme do chladu.

2
Hotové

Mäsovú hmotu je vhodné nechať odležať aspoň na jednu hodinu, najlepšie aj cez noc. Mletý rezeň tak získa na skvelej chuti. Z pripraveného mäsa tvarujeme placky - fašírky, hrúbky cca 2 cm. Menšie alebo väčšie, je to iba na nás. Rezne obalíme v strúhanke.

3
Hotové

Kvalitnú panvicu rozpálime, prilejeme olej alebo pridáme bravčovú masť (šmalec). Mletý rezeň so syrom pečieme - vyprážame v rozohriatom tuku postupne, z oboch strán dozlatista. Je dôležité, aby sa rezne dobre prepiekli. Vyprážame ich na strednom stupni.

4
Hotové

Hotové - zlatisté mleté rezne so syrom vyberáme a ukladáme na tanier s papierovým obrúskom, aby sme ich zbavili prebytočného tuku. Výborne chutia hneď teplé, keď je syr nádherne vláčny, skvelé sú aj na studeno, s krajcom chleba a kyslou uhorkou. Mňam.

Martina

Karfiolová omeleta
predchádzajúci
Karfiolová omeleta – Rýchle jedlo z karfiolu, FIT recept
Krupicové halušky
ďalšií
Najlepšia paradajková polievka, rýchly RECEPT
Karfiolová omeleta
predchádzajúci
Karfiolová omeleta – Rýchle jedlo z karfiolu, FIT recept
Krupicové halušky
ďalšií
Najlepšia paradajková polievka, rýchly RECEPT

Pridajte svoj komentár