Ingrediencie:
- 500 g Mleté mäsobravčové mleté mäso, alebo mix 1/2 bravčové a 1/2 hovädzie
- 200 g Tvrdý syrnastrúhaný syr, eidam, gouda, môže byť aj mozzarella
- 1 ks Vajce
-
NA DOCHUTENIE
- Soľpodľa chuti
- Mleté čierne koreniepodľa chuti
- Mletá rascapodľa chuti
-
NA OBAĽOVANIE
- 8 PL StrúhankaPL/polievková lyžica, alebo podľa potreby
-
NA OPEKANIE
- 2 dl Olejalebo podľa potreby, najlepšie olej repkový
Popis:
Mletý rezeň so syrom – najobľúbenejší recept. Rýchly obed či večera s mletým mäsom. Vyskúšajte mleté rezne – úžasne šťavnaté, jednoduché a rýchle na prípravu, aj pre začiatočníkov. Dobrú chuť.
Na prípravu mletých rezňov môžeme zvoliť mäso bravčové, mix mäsa – bravčového a hovädzieho, ale aj mleté morčacie či kuracie mäsko (vhodné vykostené morčacie alebo kuracie stehná). Rezne so syrom vyprážame na oleji repkovom, ktorý má vyšší stupeň zadymenia. Skvelá je aj bravčová masť. Mleté rezne so syrom môžeme upiecť i v rúre. Plech vystelieme papierom na pečenie, ukladáme rezne. Tie pokvapkáme olejom a pečieme pri teplote 170 stupňov C približne 50 minút – podľa rúry, potreby.
Mleté rezne so syrom úžasne ladia so zemiakovou kašou, opekanými zemiakmi, uhorkovým šalátom, ale aj s dusenou či grilovanou zeleninou, zeleninovým šalátom. Na studeno – fantastické s chlebom, kyslou uhorkou, sterilizovaným kapustovým šalátom.
Hľadáte recepty z mletého mäsa? Skúste našu domácu sekanú na plechu alebo výborné lasagne, ktoré si obľúbi celá rodina .
Dobrá rada. Mleté mäso so syrom – mäsovú hmotu necháme postáť, odležať aspoň jednu hodinu, najlepšie aj na pár hodín. Rezne budú delikátne, úžasne jemné a šťavnaté. Ak ich chceme ešte lahodnejšie, do mäsovej zmesi primiešame 2 polievkové lyžice šľahačkovej smotany.
Množstvo ingrediencií v recepte = 4-5 porcií (podľa veľkosti)
Kroky
1 Hotové |
|
2 Hotové |
|
3 Hotové |
|
4 Hotové |