0 0
Žemle z cottage cheese, zdravý FIT recept

Zdieľajte to na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete túto adresu URL skopírovať a zdieľať

Ingrediencie:

Upraviť porcie:
300 g Špaldová múka hladká alebo celorznná, ovsená, ražná - podľa výberu
1 kopcovitá PL Jemné ovsenné vločky PL/polievková lyžica
1 ks Prášok do pečiva 12 g
400 g Cottage cheese 2 balenia - podľa balenia
3 ks Vajce
NA DOCHUTENIE ŽEMLÍ
2 štipky Soľ alebo podľa chuti
4 ML Chia semienka ML/malá lyžička, alebo ľanové semienka - podľa chuti
Semienka tekvicové, slnečnicové - podľa obľuby, menšia hrsť
NA DOZDOBENIE
Semienka podľa obľuby, potreby

Nutričné informácie

1
Porcia
180
kcal

Žemle z cottage cheese, zdravý FIT recept

Tip pre vás. Žemličky si môžeme pripraviť z rôznych druhov múk. Vhodná je klasická hladká, špaldová, celozrnná, ovsená či ražná, prípadne mix múk. Dôležité je mať cesto vláčne lepivé, aby neboli zdravé žemle po upečení veľmi hutné a tvrdé.

Vlastnosti:
  • Bezlepkové
  • Lacný recept
  • Ľahko a rýchlo
  • Liečivé
  • Sladké
  • Večierky a akcie
  • Vegetariánske
Kuchyňa:

Ingrediencie:

  • NA DOCHUTENIE ŽEMLÍ

  • NA DOZDOBENIE

Popis:

Zdieľať

Žemle z cottage cheese. Zdravý FIT recept na skvelé žemle – výživné, chutné, pritom na prípravu úplne jednoduché. Recept aj pre začiatočníkov.

Tieto fantastické žemličky jeme aj pri intolerancii na histamín, pretože neobsahujú droždie. Upiecť si ich môžeme aj z osvedčenej bezlepkovej múky vhodnej na pečivo.

Dobrá rada. Nezabúdame, cesto by malo byť vláčne – lepivé, nie tuhé. Na dochutenie, doplnenie živín zdravých žemlí sú výborné rôzne semienka. Skvelé sú slnečnicové, tekvicové, chia, ľanové.

množstvo ingrediencií = 14 menších kusov (rátame 2 ks na osobu)

 

Kroky

1
Hotové

K múke pridáme ovsené vločky, kypriaci prášok soľ, premiešame - prevzdušníme lyžicou. Do cottage cheese primiešame vajcia. Tekutú hmotu prilejeme k múke. Najprv spojíme lyžicou, tak premiesime dôkladne rukou. Vznikne nám vláčne a lepivé cesto.

2
Hotové

Do cesta pridáme obľúbené semienka, tak za menšiu hrsť. Ak by bolo cesto riedke, pridáme ešte múku. Cesto necháme odpočívať 10 minút. Plech na pečenie vystelieme papierom na pečenie. Z cesta tvarujeme mokrými rukami žemle - môžeme väčšie či menšie.

3
Hotové

Žemle s cottage cheese môžeme posypať semienkami, tak necháme odpočívať ďalších 10 minút. Potom ich pečieme pri 170 stupňov C 30 minút, aj dlhšie - podľa potreby. Mali by mať zlatistú - hnedastú farbu. V strede by mali byť mäkučké a vláčne.

4
Hotové

Žemle z cottage cheese sú vynikajúce s maslom, džemom, napríklad domáci jahodový je skvelou voľbou. Fantasticky ladia s rôznymi nátierkami, úžasné aj k zeleninovým šalátom. Výživné zdravé FIT žemle pre celú rodinu, ktoré si určite zamilujete.

Martina

Špekáčiky na pive
predchádzajúci
Špekáčiky na pive a kečupe, RECEPT na panvici
Ako sa robí výborná ryža
ďalšií
Ako sa robí výborná ryža – jednoduchý hrnčekový RECEPT
Špekáčiky na pive
predchádzajúci
Špekáčiky na pive a kečupe, RECEPT na panvici
Ako sa robí výborná ryža
ďalšií
Ako sa robí výborná ryža – jednoduchý hrnčekový RECEPT

Pridajte svoj komentár