0 0
Cviklový tatarák – RECEPT na zdravý TATARÁK z cvikly

Zdieľajte to na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete túto adresu URL skopírovať a zdieľať

Ingrediencie:

Upraviť porcie:
4 ks Cvikla uvarená, stredná veľkosť
2 strúčiky Cesnak alebo podľa chuti
3 PL Kyslá smotana hustý biely jogurt alebo tatárska omáčka
NA DOCHUTENIE
Soľ podľa chuti
Mleté čierne korenie podľa chuti
Worcestrová omáčka podľa chuti
Citrónová štava podľa chuti
NA ĎALŠIE DOCHUTENIE
Bylinky pažítka alebo petržlenová vňať

Nutričné informácie

1
Porcia
85
kcal

Cviklový tatarák – RECEPT na zdravý TATARÁK z cvikly

Tip pre vás. Keď cviklový tatarák odleží v chlade aspoň 30 minút, bude ešte lepší, chute sa nádherne prepoja.

Vlastnosti:
  • Bezlepkové
  • Lacný recept
  • Ľahko a rýchlo
  • Liečivé
  • Sezónny recept
  • Večierky a akcie
  • Vegetariánske
Kuchyňa:

Ingrediencie:

  • NA DOCHUTENIE

  • NA ĎALŠIE DOCHUTENIE

Popis:

Zdieľať

Cviklový tatarák – zeleninový tatársky biftek z cvikly. Vynikajúca zdravá pochúťka, ktorú podávame na chrumkavých hriankach. Vyskúšajte náš jednoduchý recept, určite si ho obľúbite. Ak vám zachutí, napíšte nám do komentárov. Chceme vedieť ako Vám chutilo. Ďakujeme.

Cvikla – super zdravá zelenina vďaka svojmu zloženiu. Obsahuje vitamín A, C, E, K a vitamíny skupiny B. Z minerálov je to sodík, draslík, vápnik a horčík. Dôležité sú aj rastlinné farbivá, zabraňujú krehnutiu ciev. Ďalšou prednosťou cvikly je vysoký obsah kyseliny listovej a vlákniny. Cvikla omladzuje a chráni, spevňuje pokožku, kosti, pôsobí detoxikačne, podporuje dobrú náladu, peknú pokožku, vlasy a nechty. Cviklu si zaraďme čo najskôr do každého jedálnička. Cviklový tatarák – ideálna voľba na chutné jedlo z cvikly.

Musíme počítať, že na uvarenie cvikly potrebujeme približne 45 minút. Môžeme ju uvariť aj deň vopred, aby sme ušetrili čas pri samotnej príprave. Je možné kúpiť cviklu už varenú, ktorá je v obchodoch bežne dostupná. Do cviklového tataráku môžeme na zjemnenie primiešať kyslú smotanu, biely jogurt, alebo aj tatársku omáčku. Výber je iba na nás. Hrianky pripravíme z tmavého celozrnného či iného obľúbeného chleba, pečiva. Bylinky – petržlenová vňať alebo pažítka doplnia ďalší vitamín C.

Dobrá rada. Kto cesnak nemusí, namiesto cesnaku môže pridať strúhaný chren, ktorý chuť cvikly zvýrazní. Najdôležitejšie je cviklový tatarák správne dochutiť, vyvážiť slanosť, kyslosť a pikantnosť.

1 porcia = 100 g cviklového tataráku

Kroky

1
Hotové

Uvarenú cviklu nastrúhame najemno. Prebytočnú šťavu zlejeme.

2
Hotové

Cesnak (množstvo podľa chuti) nastrúhame alebo roztlačíme.

3
Hotové

Pridáme soľ, čierne korenie, worchestrovú omáčku, citrónovú šťavu.

4
Hotové

Spolu premiešame, doladíme chute. Na zjemnenie pridáme smotanu.

5
Hotové

Pridať môžeme aj petržlenovú vňať (pažítku). Podávame na hriankach.

Martina

Jablká v cestíčku
predchádzajúci
Jablká v cestíčku, RECEPT na fantastické jablká
Hlivová polievka
ďalšií
Hlivová polievka so zeleninou – zdravý a chutný RECEPT
Jablká v cestíčku
predchádzajúci
Jablká v cestíčku, RECEPT na fantastické jablká
Hlivová polievka
ďalšií
Hlivová polievka so zeleninou – zdravý a chutný RECEPT

2 Komentáre Skryť komentáre

Pridajte svoj komentár