Ingrediencie:
- 4 ks Cviklauvarená, stredná veľkosť
- 2 strúčiky Cesnakalebo podľa chuti
- 3 PL Kyslá smotanahustý biely jogurt alebo tatárska omáčka
-
NA DOCHUTENIE
- Soľpodľa chuti
- Mleté čierne koreniepodľa chuti
- Worcestrová omáčkapodľa chuti
- Citrónová štavapodľa chuti
-
NA ĎALŠIE DOCHUTENIE
- Bylinkypažítka alebo petržlenová vňať
Popis:
Cviklový tatarák – zeleninový tatársky biftek z cvikly. Vynikajúca zdravá pochúťka, ktorú podávame na chrumkavých hriankach. Vyskúšajte náš jednoduchý recept, určite si ho obľúbite. Ak vám zachutí, napíšte nám do komentárov. Chceme vedieť ako Vám chutilo. Ďakujeme.
Cvikla – super zdravá zelenina vďaka svojmu zloženiu. Obsahuje vitamín A, C, E, K a vitamíny skupiny B. Z minerálov je to sodík, draslík, vápnik a horčík. Dôležité sú aj rastlinné farbivá, zabraňujú krehnutiu ciev. Ďalšou prednosťou cvikly je vysoký obsah kyseliny listovej a vlákniny. Cvikla omladzuje a chráni, spevňuje pokožku, kosti, pôsobí detoxikačne, podporuje dobrú náladu, peknú pokožku, vlasy a nechty. Cviklu si zaraďme čo najskôr do každého jedálnička. Cviklový tatarák – ideálna voľba na chutné jedlo z cvikly.
Musíme počítať, že na uvarenie cvikly potrebujeme približne 45 minút. Môžeme ju uvariť aj deň vopred, aby sme ušetrili čas pri samotnej príprave. Je možné kúpiť cviklu už varenú, ktorá je v obchodoch bežne dostupná. Do cviklového tataráku môžeme na zjemnenie primiešať kyslú smotanu, biely jogurt, alebo aj tatársku omáčku. Výber je iba na nás. Hrianky pripravíme z tmavého celozrnného či iného obľúbeného chleba, pečiva. Bylinky – petržlenová vňať alebo pažítka doplnia ďalší vitamín C.
Dobrá rada. Kto cesnak nemusí, namiesto cesnaku môže pridať strúhaný chren, ktorý chuť cvikly zvýrazní. Najdôležitejšie je cviklový tatarák správne dochutiť, vyvážiť slanosť, kyslosť a pikantnosť.
1 porcia = 100 g cviklového tataráku
Kroky
1 Hotové |
|
2 Hotové |
|
3 Hotové |
|
4 Hotové |
|
5 Hotové |
2 Komentáre Skryť komentáre
Cviklu zbožňujem, tento recept je naozaj rýchly a chutil všetkým.
Ďakujem, teší ma, že si všetci pochutili.