Ingrediencie:
- 125 g Maslo
- 6 PL Olejaj viac, podľa potreby, aby sa cibuľa lepšie restovala
- 2 ks Cibuľacibuľa strednej veľkosti - červená, žltá, šalotka
-
NA DOCHUTENIE
- Soľpodľa chuti
Popis:
Cibuľové maslo – recept. Voňavé a veľmi chutné masielko, výborné ako nátierka na chlebík, pečivo, úžasné do zemiakovej kaše či štuchaných zemiakov, skvelé aj do polievok, fantastické na zjemnenie steakov. Recepty pre Vás majú aj recept na domáce ghee maslo , ktoré má omladzujúce, protizápalové a regeneračné účinky, podporuje trávenie, posilňuje imunitu. Obsahuje vitamíny A, D, E, K2.
Na prípravu cibuľového masielka sa hodí cibuľa žltá, biela, šalotka, ale aj cibuľa červená, ktorá má jemnejšiu chuť. Máte radi pikantné? Cibuľové maslo sa môže dochutiť aj chilli korením, alebo nadrobno nakrájanou chilli papričkou.
Dobrá rada. Cibuľové maslo skladujeme v chlade, najlepšie v sklenenom uzatvárateľnom pohári. Vydrží aj niekoľko týždňov.
Kroky
1 Hotové |
Cibuľu ošúpeme, nakrájame nadrobno, môžeme aj na plátky, záleží akú štruktúru masla chceme. Kvalitnú panvicu rozohrejeme, pridáme olej a cibuľu. Restujeme na nízkom stupni približne 10 minút. Cibuľa zmenší objem a krásne zavonia. Potom vložíme maslo, ktoré prepražíme. Restovanie sledujeme, aby sa maslo nepripálilo. |
2 Hotové |
Hotové cibuľové maslo dochutíme soľou, môžeme aj chilli korením, keď máme radi pálivé. Maslo preložíme do uzatvárateľného skleneného pohára a necháme vychladnúť. Počas chladenia ho môžeme premiešať, aby sa cibuľa v masle rozložila. Voňavé cibuľové masielko skladujeme v chlade, vydrží aj zopár týždňov. |
3 Hotové |
Cibuľové maslo je vynikajúce ako nátierka na chlieb, pečivo, môžeme ho využiť v polievkach, stačí ho pridať ku koncu varenia. Vynikajúco doladí aj zemiakovú kašu či štuchané zemiaky, steaky. Na prípravu je vhodná akákoľvek cibuľa. K maslu výborne ladia aj čerstvé bylinky - petržlenová vňať je skvelou voľbou. |