Ingrediencie:
- 500 g Mleté mäsobravčové, hovädzie, kuracie alebo morčacie
- 12 plátov Cestovinypláty na LASAGNE
- 1 000 g Paradajkové pyré2x 500 g alebo polené lúpané paradajky
- 3 PL OlejPL/polievková lyžica
- 1 ks Cibuľaväčšia, alebo 2 ks menšie
- 3 strúčiky Cesnakalebo podľa chuti
-
NA DOCHUTENIE
- 1 PL Mletá červená paprikaPL/polievková lyžica
- Soľpodľa chuti
- 0.5 ML Mleté čierne korenieML/malá lyžica
- 0.5 ML Drvená rascaML/malá lyžica
- 0.5 ML KurkumaML/malá lyžica
- Bazalkapodľa chuti, sušená alebo čerstvá
- 1 ML Kryštálový cukorML/malá lyžička, môžeme aj vynechať
-
NA ZAPEKANIE
- 150 g Syrstrúhaný tvrdý syr alebo mozzarella
Popis:
Lasagne s mletým mäsom, recept bez bešamelu. Cestovinové pláty, ktoré sa prekladajú mäsom s paradajkovou omáčkou. Jednoduchý a rýchly recept, pochúťka, ktorú si pripravíme za pár minút. Nič zložité. Pláty nemusíme predvárať, zdržiavať sa. Bez bešamelovej omáčky sú omnoho ľahšie. Ak ich chceme ešte zdravšie, k restovaniu mäsa pridáme nastrúhanú zeleninu – napríklad cuketu, mrkvu, zeler, petržlen, z množstva mäsa uberieme.
Milujete chuť Talianska? Dnes vám prinášam recept na fantastické lasagne s chuťou paradajok a bazalky. Výber mäsa je iba na vás, obľúbená pochúťka pre všetkých. Toto jedlo je skvelé na obed či večeru, určite si ho obľúbite aj vy. U nás doma patrí medzi tie naj. Dobrú chuť želám.
Dobrá rada. Nezabúdame, keď chceme lasagne s mletým mäsom super šťavnaté, potrebujeme veľa paradajkovej omáčky, aby sa pláty dobre napili, neboli suché. Preto pláty lasagní nepredvárame.
Kroky
1 Hotové |
|
2 Hotové |
|
3 Hotové |
|
4 Hotové |
|
5 Hotové |
|
6 Hotové |
|
7 Hotové |
|
8 Hotové |