0 0
LASAGNE – recept na jednoduché výborné lasagne

Zdieľajte to na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete túto adresu URL skopírovať a zdieľať

Ingrediencie:

Upraviť porcie:
500 g Mleté mäso bravčové, hovädzie, kuracie alebo morčacie
12 plátov Cestoviny pláty na LASAGNE
1 000 g Paradajkové pyré 2x 500 g alebo polené lúpané paradajky
3 PL Olej PL/polievková lyžica
1 ks Cibuľa väčšia, alebo 2 ks menšie
3 strúčiky Cesnak alebo podľa chuti
NA DOCHUTENIE
1 PL Mletá červená paprika PL/polievková lyžica
Soľ podľa chuti
0.5 ML Mleté čierne korenie ML/malá lyžica
0.5 ML Drvená rasca ML/malá lyžica
0.5 ML Kurkuma ML/malá lyžica
Bazalka podľa chuti, sušená alebo čerstvá
1 ML Kryštálový cukor ML/malá lyžička, môžeme aj vynechať
NA ZAPEKANIE
150 g Syr strúhaný tvrdý syr alebo mozzarella

Nutričné informácie

1
Porcia
340
kcal

LASAGNE – recept na jednoduché výborné lasagne

Tip pre vás. Pri bezlepkovej verzii zvolíme pláty na lasagne bez lepku. Keď mäso bravčové a hovädzie nejedávame, môžeme pridať mleté kuracie či morčacie mäso, lasagne budú diétnejšie.

Vlastnosti:
  • Bezlepkové
  • Ľahko a rýchlo
  • Večierky a akcie
Kuchyňa:

Ingrediencie:

  • NA DOCHUTENIE

  • NA ZAPEKANIE

Popis:

Zdieľať

Lasagne s mletým mäsom, recept bez bešamelu. Cestovinové pláty, ktoré sa prekladajú mäsom s paradajkovou omáčkou. Jednoduchý a rýchly recept, pochúťka, ktorú si pripravíme za pár minút. Nič zložité. Pláty nemusíme predvárať, zdržiavať sa. Bez bešamelovej omáčky sú omnoho ľahšie. Ak ich chceme ešte zdravšie, k restovaniu mäsa pridáme nastrúhanú zeleninu – napríklad cuketu, mrkvu, zeler, petržlen, z množstva mäsa uberieme.

Milujete chuť Talianska? Dnes vám prinášam recept na fantastické lasagne s chuťou paradajok a bazalky. Výber mäsa je iba na vás, obľúbená pochúťka pre všetkých. Toto jedlo je skvelé na obed či večeru, určite si ho obľúbite aj vy. U nás doma patrí medzi tie naj. Dobrú chuť želám.

Dobrá rada. Nezabúdame, keď chceme lasagne s mletým mäsom super šťavnaté, potrebujeme veľa paradajkovej omáčky, aby sa pláty dobre napili, neboli suché. Preto pláty lasagní nepredvárame.

Kroky

1
Hotové

Mleté mäso - zvolíme bravčové alebo hovädzie, ideálnou voľbou je mix, 1/2 bravčového a 1/2 hovädzieho mäsa. Môžeme použiť aj pomleté mäso kuracie či morčacie.

2
Hotové

Väčšiu kvalitnú panvicu rozohrejeme, pridáme olej a nadrobno nakrájanú cibuľu, ktorú orestujeme do sklovita. Vložíme mäso, dochutíme korením podľa obľuby.

3
Hotové

Mäso restujeme, aby sa zatiahlo, zbledne. Tak mäso prikryjeme, dusíme 5 minút, aby pustilo vlastnú šťavu. Pridáme paradajkové pyré a trochu cukru na vyváženie chuti.

4
Hotové

Mleté mäso s pyré varíme na jemnom stupni 10 minút, tak prilejeme 500 ml horúcej vody, pridáme roztlačený cesnak. Spolu podusíme ešte posledných 10 minút.

5
Hotové

Potrebujeme veľa omáčky, vodou nešetríme. Do pekáča veľkosti cca 20x27 cm nalejeme omáčku, po celej ploche, približne dve naberačky. Poukladáme pláty lasagní.

6
Hotové

Pridáme zasa omáčku, tak pláty. Mne vyšli 3 pláty na jednu vrstvu, dokopy 4 poschodia. Pláty môžeme aj polámať, aby sme prispôsobili veľkosť. Pláty nikdy neprekrývame.

7
Hotové

Vrstvenie ukončíme VŽDY omáčkou. Pláty lasagní musia byť ponorené v omáčke. Lasagne pečieme pri teplote 170 stupňov Celzia 30 minút. Nakoniec pridáme nastrúhaný syr.

8
Hotové

Lasagne s mletým mäsom a syrom dopekáme ešte 15 minút, podľa potreby. Potom ich necháme chvíľu odpočívať, aby sa lepšie nakrájali. Urobíme porcie a podávame.

Martina

Veľkonočná hrudka
predchádzajúci
Veľkonočná hrudka s medvedím cesnakom, recept na HRUDKU
Poleva ganache
ďalšií
GANACHE poleva, recept na dokonalú čokoládovú polevu
Veľkonočná hrudka
predchádzajúci
Veľkonočná hrudka s medvedím cesnakom, recept na HRUDKU
Poleva ganache
ďalšií
GANACHE poleva, recept na dokonalú čokoládovú polevu

Pridajte svoj komentár