0 0
CUKETOVÝ tatarák, recept na tatarák z cukety

Zdieľajte to na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete túto adresu URL skopírovať a zdieľať

Ingrediencie:

Upraviť porcie:
2 ks Cuketa mladá cuketa veľkosti cca 20 cm
2 PL Maslo alebo olivový olej
2 ks Cibuľa stredná veľkosť
4 strúčiky Cesnak 3-4 strúčiky alebo podľa chuti
NA DOCHUTENIE
1 ML Mletá červená paprika ML/malá lyžička - sladká alebo pálivá
1 štipka Mleté čierne korenie alebo podľa chuti
1 PL Kečup PL/polievková lyžica
1 PL Horčica PL/polievková lyžica
2 PL Sójová omáčka PL/polievková lyžica
Soľ podľa chuti

Nutričné informácie

1
Porcia
120
kcal

CUKETOVÝ tatarák, recept na tatarák z cukety

Tip pre vás. Chutný cuketový tatarák sa dá pripraviť aj z tekvice alebo patizónu. Dôležité je zeleninový tatarák správne dochutiť, aby bol naozaj dokonalý.

Vlastnosti:
  • Bezlepkové
  • Lacný recept
  • Ľahko a rýchlo
  • Liečivé
  • Večierky a akcie
  • Vegetariánske
Kuchyňa:

Ingrediencie:

  • NA DOCHUTENIE

Popis:

Zdieľať

Cuketový tatarák je neskutočná dobrota. Jednoduchá a rýchla príprava – úspech zaručený. Cuketa je dostupná počas celého roka, neváhajte, vyskúšajte môj recept na tatarák z cukety, ktorý zvládnu aj začiatočníci.

Cuketa je zelenou kráľovnou medzi zeleninou, pretože má mnoho benefitov pre naše zdravie. Z vitamínov to je vitamín C, E, A, B, z minerálov horčík, železo, vápnik, fosfor a draslík. Cuketa je skvelou zeleninou pri detoxikácii, obsahuje veľa vody a má málo kalórií.

Dobrá rada. Cuketový tatarák sa podáva na hrianke s cesnakom, výborne chutí aj s čerstvým pečivom či chlebíkom. Kto má rád pálivé, stačí pridať nadrobno nakrájanú čili papričku. Najdôležitejšie je doladiť chute kečupom, horčicou, sójovou omáčkou, mletým čiernym korením a červenou paprikou. Garantujem vám, že si pochutíte.

Kroky

1
Hotové

Na prípravu môžeme zvoliť mladú cuketu, ale aj cuketu väčšiu, tú je však potrebné ošúpať a zbaviť striedky. Šupka zvykne byť tvrdá.

2
Hotové

Ak tatarák pripravujeme z mladej cukety, tú nastrúhame aj so šupkou, jemne osolíme a necháme postáť 5 minút, aby pustila šťavu.

3
Hotové

Cibuľu a cesnak očistíme, cibuľu nakrájame nadrobno, cesnak roztlačíme. Kvalitnú panvicu rozohrejeme, pridáme maslo a cibuľu.

4
Hotové

Cibuľu orestujeme do sklovita, pridáme cesnak, ktorý restujeme 2 minúty, aby zavoňal. Vložíme vytlačenú cuketu, ďalej restujeme.

5
Hotové

Keď je cuketa hotová podľa obľuby -chrumkavá alebo mäkšia, pridáme mletú červenú papriku sladkú (pálivú), spolu premiešame.

6
Hotové

Domáci tatarák z cukety dochutíme kečupom, horčicou a sójovou omáčkou. Chuť môžeme doladiť aj mletým čiernym korením.

7
Hotové

Do cuketového tataráku sa môžu primiešať aj nadrobno nakrájané čerstvé bylinky podľa obľuby - petržlenovú vňať alebo pažítku.

Martina

Lečová nátierka
predchádzajúci
Lečová nátierka RECEPT – tip na skvelú nátierku
Placky zo zvyšného kuracieho mäsa
ďalšií
Placky zo zvyšného kuracieho mäsa, LACNÝ recept
Lečová nátierka
predchádzajúci
Lečová nátierka RECEPT – tip na skvelú nátierku
Placky zo zvyšného kuracieho mäsa
ďalšií
Placky zo zvyšného kuracieho mäsa, LACNÝ recept

2 Komentáre Skryť komentáre

Pridajte svoj komentár