0 0
Čokoládové šuhajdy – RECEPT zo Salka

Zdieľajte to na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete túto adresu URL skopírovať a zdieľať

Ingrediencie:

Upraviť porcie:
500 g Čokoláda čokoláda s min. 52 % kakaa
KARAMELOVÁ NÁPLŇ NA ŠUHAJDY
0.5 ks Salko Salka karamelového alebo tradičného Salka, ktoré sme povarili 1.5 hodiny
NA ZDOBENIE ČOKOLÁDOVÝCH ŠUHÁJD
podľa chuti Vlašské orechy pomleté, nasekané alebo kúsky, môžu byť i mandle, orechy kešu či pistácie
podľa chuti Cukrové perličky
podľa chuti Strúhaný kokos alebo aj plátky kokosu

Nutričné informácie

1
Porcia
85
kcal

Čokoládové šuhajdy – RECEPT zo Salka

Tip pre Vás. Naše čokoládové šuhajdy sú zdravšie, pretože obsahujú predovšetkým čokoládu. Zvolíme čokoládu podľa obľuby a chuti, minimálne 52 %, môžeme však aj čokoládu s vyšším obsahom kakaa. Karamelovú zložku (náplň) tvorí Salko. Prižmúrime jedno očko. Zdravé oriešky dodajú šuhajdám nielen na chuti, potešíme aj naše zdravie.

Vlastnosti:
  • Bezlepkové
  • Ľahko a rýchlo
  • Sezónny recept
  • Sladké
  • Večierky a akcie
  • Vegetariánske
Kuchyňa:

Ingrediencie:

  • KARAMELOVÁ NÁPLŇ NA ŠUHAJDY

  • NA ZDOBENIE ČOKOLÁDOVÝCH ŠUHÁJD

Popis:

Zdieľať

Čokoládové šuhajdy – recept zo Salka. Ak Vám zvýšilo Salko, naše šuhajdy – to pravé orechové. Z jedného karamelového Salka odporúčame urobiť – z jednej polovice čokoládové šuhajdy, a z druhej polovice naše úžasné burizónové karamelové guľky (pochúťka bez lepku). Recept nájdete medzi našimi receptami. Sladké vianočné maškrtenie aj pre tých, ktorí nepečú, recepty jednoduché a rýchle aj pre začiatočníkov.

Hľadáte vianočné nepečené recepty? Skúste tie naše – dokonalé karamelové guľky , vhodné aj pri bezlepkovej diéte, nepečené guľky z piškót , fantastické kávové zrná  či banánové guľky s ovsenými vločkami  – zdravý FIT recept. Čo poviete na rýchly perníkový dezert do pohára ? Skvelé overené recepty pre inšpiráciu.

Salko – sladené kondenzované mlieko. V obchodoch môžeme zakúpiť už Salko karamelové, ktoré nemusíme variť. Klasické tradičné Salko povaríme, aby skaramelizovalo. Ako varíme Salko? Dáme ho do väčšieho hrnca s dostatočným množstvom vody, musí byť vždy ponorené. Varíme ho 1,5 hodiny, v tejto vode ho môžeme nechať aj vychladnúť. Najlepšie – Salko uvariť deň vopred, tak nestresujeme, kedy už konečne vychladne. Plechovku otvoríme a super karamelovú náplň máme hotovú.

Dobrá rada. Čokoládové šuhajdy zdobíme podľa obľuby a chuti. Výborné a zdravé – mleté, nasekané i celé kúsky orechov. Môžu byť orechy vlašské, lieskovce, pistácie, mandle či arašidy. Skvelý aj kokos strúhaný alebo kokosové plátky. Pekne ladia i cukrové perličky, ktoré ihrajú rôznymi farbami. Kto miluje lentilky, jednoducho ich pridá.

množstvo ingrediencií v recepte = 30 ks menších čokoládových šuhájd

Kroky

1
Hotové

Najprv si pripravíme Salko. Ak ho máme klasické tradičné, musíme ho uvariť. Ako? Plechovku Salka dáme do väčšieho hrnca a zalejeme vodou, nezabúdame, musí byť ponorené vo vode. Varíme ho bublaním 1,5 hodiny. Tak ho necháme vychladnúť. Nad parou roztopíme čokoládu, pripravíme papierové košíčky.

2
Hotové

Menšie papierové košíčky rozložíme na plech alebo väčší tanier, môžeme aj tácku. Keď budeme šuhajdy premiestňovať do chladu, je to praktickejšie, udržia si pekný tvar. Do košíčka nalejeme lyžičku roztopenej čokolády. Ďalej nasleduje lyžička Salka, tak lyžička čokolády, aby náplň prekryla. Šuhajdy preložíme do chladu na chvíľu stuhnúť.

3
Hotové

Stačí, nech čokoláda trošku vytuhne, aby sa nám ozdoby neponorili do čokolády. Nakoniec šuhajdy ozdobíme podľa fantázie orieškami, lentilkami, cukrovými perličkami či kokosom. Čokoládové šuhajdy skladujeme v chlade, aby neboli mäkké. Najlepšie chutia dobre vychladené - tak chrumkavé, fajnové, s lahodnou karamelovou náplňou.

Martina

Hriatô
predchádzajúci
Hriatô s maslom na priedušky – mamičkin RECEPT
Burizónové guľky
ďalšií
Burizónové guľky – recept so Salkom
Hriatô
predchádzajúci
Hriatô s maslom na priedušky – mamičkin RECEPT
Burizónové guľky
ďalšií
Burizónové guľky – recept so Salkom

Pridajte svoj komentár