Ingrediencie:
- 500 g Čokoládačokoláda s min. 52 % kakaa
-
KARAMELOVÁ NÁPLŇ NA ŠUHAJDY
- 0.5 ks SalkoSalka karamelového alebo tradičného Salka, ktoré sme povarili 1.5 hodiny
-
NA ZDOBENIE ČOKOLÁDOVÝCH ŠUHÁJD
- podľa chuti Vlašské orechypomleté, nasekané alebo kúsky, môžu byť i mandle, orechy kešu či pistácie
- podľa chuti Cukrové perličky
- podľa chuti Strúhaný kokosalebo aj plátky kokosu
Popis:
Čokoládové šuhajdy – recept zo Salka. Ak Vám zvýšilo Salko, naše šuhajdy – to pravé orechové. Z jedného karamelového Salka odporúčame urobiť – z jednej polovice čokoládové šuhajdy, a z druhej polovice naše úžasné burizónové karamelové guľky (pochúťka bez lepku). Recept nájdete medzi našimi receptami. Sladké vianočné maškrtenie aj pre tých, ktorí nepečú, recepty jednoduché a rýchle aj pre začiatočníkov.
Hľadáte vianočné nepečené recepty? Skúste tie naše – dokonalé karamelové guľky , vhodné aj pri bezlepkovej diéte, nepečené guľky z piškót , fantastické kávové zrná či banánové guľky s ovsenými vločkami – zdravý FIT recept. Čo poviete na rýchly perníkový dezert do pohára ? Skvelé overené recepty pre inšpiráciu.
Salko – sladené kondenzované mlieko. V obchodoch môžeme zakúpiť už Salko karamelové, ktoré nemusíme variť. Klasické tradičné Salko povaríme, aby skaramelizovalo. Ako varíme Salko? Dáme ho do väčšieho hrnca s dostatočným množstvom vody, musí byť vždy ponorené. Varíme ho 1,5 hodiny, v tejto vode ho môžeme nechať aj vychladnúť. Najlepšie – Salko uvariť deň vopred, tak nestresujeme, kedy už konečne vychladne. Plechovku otvoríme a super karamelovú náplň máme hotovú.
Dobrá rada. Čokoládové šuhajdy zdobíme podľa obľuby a chuti. Výborné a zdravé – mleté, nasekané i celé kúsky orechov. Môžu byť orechy vlašské, lieskovce, pistácie, mandle či arašidy. Skvelý aj kokos strúhaný alebo kokosové plátky. Pekne ladia i cukrové perličky, ktoré ihrajú rôznymi farbami. Kto miluje lentilky, jednoducho ich pridá.
množstvo ingrediencií v recepte = 30 ks menších čokoládových šuhájd
Kroky
1 Hotové |
|
2 Hotové |
Menšie papierové košíčky rozložíme na plech alebo väčší tanier, môžeme aj tácku. Keď budeme šuhajdy premiestňovať do chladu, je to praktickejšie, udržia si pekný tvar. Do košíčka nalejeme lyžičku roztopenej čokolády. Ďalej nasleduje lyžička Salka, tak lyžička čokolády, aby náplň prekryla. Šuhajdy preložíme do chladu na chvíľu stuhnúť. |
3 Hotové |
Stačí, nech čokoláda trošku vytuhne, aby sa nám ozdoby neponorili do čokolády. Nakoniec šuhajdy ozdobíme podľa fantázie orieškami, lentilkami, cukrovými perličkami či kokosom. Čokoládové šuhajdy skladujeme v chlade, aby neboli mäkké. Najlepšie chutia dobre vychladené - tak chrumkavé, fajnové, s lahodnou karamelovou náplňou. |