• Domov
  • Nápoje
  • Hriatô s maslom na priedušky – mamičkin RECEPT
0 0
Hriatô s maslom na priedušky – mamičkin RECEPT

Zdieľajte to na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete túto adresu URL skopírovať a zdieľať

Ingrediencie:

Upraviť porcie:
2 PL Maslo PL/polievková lyžica zarovnaná
2 PL Kryštálový cukor PL/polievková lyžica zarovnaná, môže byť aj cukor trstinový
0.05 dl Voda klasická čistá voda
1 dl Alkohol môže byť vodka, slivovica, alebo aj gin či kôstkovica

Nutričné informácie

1
Porcia
220
kcal

Hriatô s maslom na priedušky – mamičkin RECEPT

Tip pre Vás. Domáce hriatô - hriate. Vďaka cukru, z ktorého pripravíme karamel má tento nápoj vynikajúcu chuť a nádhernú farbu. Ak chceme hriatô ešte sladšie, na konci môžeme primiešať aj med, nápoj už však nevaríme. Keď chceme hriate bylinkové, najprv si pripravíme silný bylinkový čaj, ktorý pridáme namiesto vody. Na zdravie.

Vlastnosti:
  • Bezlepkové
  • Lacný recept
  • Ľahko a rýchlo
  • Liečivé
  • Sezónny recept
  • Večierky a akcie
  • Vegetariánske
Kuchyňa:

Ingrediencie:

Popis:

Zdieľať

Hriatô s maslom na priedušky – mamičkin recept. Tento overený alkoholický nápoj zahreje nielen na tele, ale i na duši. Vynikajúci v zime, keď prídeme domov zvonku poriadne premrznutí. Skvelý, ak nás trápia priedušky, pretože vďaka maslu premastí aj zvnútra. Na zdravie všetkým priatelia.

Hriate alebo hriatô. Tradičný slovenský alkoholický nápoj, ktorý sa dedí z generácie na generáciu. Už jeho názov nás posúva do oblasti Liptova, Oravy i Spiša. Nájdeme aj množstvo receptúr. Ten pravý recept originál – typický so slaninkou. V rodinách obľúbený na Vianoce i Silvestra, pre zimné obdobie skrátka stvorený.

Hľadáte horúce nápoje, ktoré poriadne zahrejú? Skúste náš recept na biele varené víno , červené varené víno či extra fajnový domáci vianočný punč . Tip na babičkovský domáci cibuľový sirup proti kašľu? Jednoduchý a lacný recept.

Dobrá rada. Na prípravu alkoholického nápoja hriatô (hriate) – zväčša používaná vodka, ale aj slivovica, môže byť i gin či kôstkovica (najlepšie biely alkohol). Nezabúdame, tento nápoj obsahuje alkohol, nevhodný pre deti.

množstvo ingrediencií v recepte = hriatô (hriate) pre 2 dospelé osoby

Kroky

1
Hotové

Do hrnca pridáme 2 zarovnané polievkové lyžice masla, necháme pomaly roztopiť. Dávame pozor, aby sa maslo nepražilo. Prisypeme kryštálový cukor, a necháme na nízkom stupni za stáleho miešania skaramelizovať - urobíme karamel.

2
Hotové

Dávame však pozor, aby sa nám karamel nepripálil, to nechceme. Karamel stiahneme zo sporáka, potom opatrne vlejeme vodu - 0.05 dl. Vrátime na sporák. Na nízkom stupni necháme dôkladne roztopiť, trvá to pár minút. Pripravíme obľúbený alkohol.

3
Hotové

Na tradičný alkoholický nápoja hriatô (hriate) je vhodná vodka, slivovica, borovička, gin i kôstkovica - jednoducho, biely alkohol. Do základu na prípravu hriateho opatrne prilejeme alkohol, v našom prípade to bola výborná kôstkovica, ktorá má skvelú chuť.

4
Hotové

Prilejeme 1 dl pálenky. Tak už len hriatô prehrejeme, aby sa všetko spojilo, a môžeme podávať. Tento tradičný slovenský alkoholický nápoj zahreje predovšetkým v zimnom období, ak sme poriadne uzimení. Výborne premastí zvnútra, keď nás trápia priedušky.

Martina

Kakaové linecké cesto
predchádzajúci
RECEPT na kakaové linecké cesto – najlepší rodinný
Čokoládové šuhajdy
ďalšií
Čokoládové šuhajdy – RECEPT zo Salka
Kakaové linecké cesto
predchádzajúci
RECEPT na kakaové linecké cesto – najlepší rodinný
Čokoládové šuhajdy
ďalšií
Čokoládové šuhajdy – RECEPT zo Salka

Pridajte svoj komentár