Ingrediencie:
- 2 PL MasloPL/polievková lyžica zarovnaná
- 2 PL Kryštálový cukorPL/polievková lyžica zarovnaná, môže byť aj cukor trstinový
- 0.05 dl Vodaklasická čistá voda
- 1 dl Alkoholmôže byť vodka, slivovica, alebo aj gin či kôstkovica
Popis:
Hriatô s maslom na priedušky – mamičkin recept. Tento overený alkoholický nápoj zahreje nielen na tele, ale i na duši. Vynikajúci v zime, keď prídeme domov zvonku poriadne premrznutí. Skvelý, ak nás trápia priedušky, pretože vďaka maslu premastí aj zvnútra. Na zdravie všetkým priatelia.
Hriate alebo hriatô. Tradičný slovenský alkoholický nápoj, ktorý sa dedí z generácie na generáciu. Už jeho názov nás posúva do oblasti Liptova, Oravy i Spiša. Nájdeme aj množstvo receptúr. Ten pravý recept originál – typický so slaninkou. V rodinách obľúbený na Vianoce i Silvestra, pre zimné obdobie skrátka stvorený.
Hľadáte horúce nápoje, ktoré poriadne zahrejú? Skúste náš recept na biele varené víno , červené varené víno či extra fajnový domáci vianočný punč . Tip na babičkovský domáci cibuľový sirup proti kašľu? Jednoduchý a lacný recept.
Dobrá rada. Na prípravu alkoholického nápoja hriatô (hriate) – zväčša používaná vodka, ale aj slivovica, môže byť i gin či kôstkovica (najlepšie biely alkohol). Nezabúdame, tento nápoj obsahuje alkohol, nevhodný pre deti.
množstvo ingrediencií v recepte = hriatô (hriate) pre 2 dospelé osoby
Kroky
1 Hotové |
|
2 Hotové |
|
3 Hotové |
|
4 Hotové |