0 0
GRANADÍR alebo granadiersky pochod – šťavnatý, chutný, najlepší

Zdieľajte to na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete túto adresu URL skopírovať a zdieľať

Ingrediencie:

Upraviť porcie:
6 ks Zemiaky stredná veľkosť
250 g Cestoviny fliačky, prípadne iný menší druh cestovín
2 PL Olej PL/polievková lyžica
2 PL Maslo PL/polievková lyžica
1 ks Cibuľa stredná veľkosť
NA DOCHUTENIE
Soľ podľa chuti
Mleté čierne korenie podľa chuti
1 štipka Drvená rasca alebo podľa chuti
1 štipka Kurkuma výborná na kĺby, pôsobí aj protizápalovo
1 PL Mletá červená paprika PL/polievková lyžica, môže byť aj pálivá

Nutričné informácie

1
Porcia
360
kcal

GRANADÍR alebo granadiersky pochod – šťavnatý, chutný, najlepší

Tip pre vás. Granadír - granadiersky pochod bez lepku? Na prípravu sa zvolia bezlepkové cestoviny. Obed či večera bez mäsa a lepku pre celú rodinu.

Vlastnosti:
  • Bezlepkové
  • Lacný recept
  • Ľahko a rýchlo
  • Vegetariánske
Kuchyňa:

Ingrediencie:

  • NA DOCHUTENIE

Popis:

Zdieľať

Granadír alebo granadiersky pochod. Skvelý recept bez mäsa, obľúbená dobrota na obed či večeru. Hľadáte ten najlepší recept? Tu je. Vyskúšajte a napíšte do komentárov ako vám jedlo podľa nášho receptu chutilo. My doma ho zbožňujeme. Dobrú chuť.

Hľadáte tradičné klasické recepty? Čo poviete na granadír – granadiersky pochod? Jednoduchý recept, ktorého prípravu zvládnu aj začiatočníci, recept, ktorý si zaručene obľúbite. Úžasne chutí s kyslou uhorkou alebo šalátom z kvasenej či hlávkovej kapusty. Chutné jedlo našich starých mám, ktoré si vždy nájde svojich fanúšikov.

Dobrá rada. Granadír chutí najlepšie čerstvo uvarený. Na prípravu sa môžu pridať celozrnné či špaldové cestoviny. Dôležité je zvoliť kvalitnejší druh cestovín, najlepšie domáce. Pri princípe delenej stravy sa granadiersky pochod pripravuje z bezvaječných cestovín a rastlinného oleja, napríklad olivového.

Kroky

1
Hotové

Zemiaky ošúpeme, dôkladne umyjeme, osušíme a nakrájame na menšie kocky. Väčšiu kvalitnú panvicu rozohrejeme, pridáme olej a zemiaky, ktoré okoreníme.

2
Hotové

Pridáme soľ, mleté čierne korenie, drvenú rascu, kurkumu. Zemiaky opekáme za stáleho miešania do zlatista. Potom ich podlejeme 1,5 dl horúcej vody a prikryjeme.

3
Hotové

Zemiaky dusíme na jemnom stupni do mäkka. Fliačky uvaríme podľa návodu. Menšiu panvicu rozohrejeme, pridáme maslo a očistenú, nadrobno nakrájanú cibuľu.

4
Hotové

Cibuľu restujeme do sklovita. Odstavíme, až tak primiešame mletú červenú papriku, aby nezhorkla. Cibuľovú zmes pridáme k pripraveným zemiakom.

5
Hotové

K zemiakom pridáme aj uvarené scedené cestoviny podľa výberu. Cestoviny prepláchneme VŽDY horúcou vodou, aby sa neochladili a nelepili.

6
Hotové

Paprikové zemiaky a cestoviny jemne premiešame, ochutnáme. Keď je to potrebné, granadír (granadiersky pochod) dosolíme a môžeme podávať.

7
Hotové

Granadír alebo granadiersky pochod servírujeme s kyslou uhorkou alebo kapustovým šalátom. Môžeme pridať aj nakrájanú petržlenovú vňať.

Martina

Bravčové na smotane
predchádzajúci
Bravčové na smotane – obľúbený jednoduchý recept
Cibuľový chlieb
ďalšií
Domáci cibuľový chlieb, jednoduchý a chrumkavý – RECEPT
Bravčové na smotane
predchádzajúci
Bravčové na smotane – obľúbený jednoduchý recept
Cibuľový chlieb
ďalšií
Domáci cibuľový chlieb, jednoduchý a chrumkavý – RECEPT

Pridajte svoj komentár