0 0
Nepečené guľky z piškót, RECEPT na poslednú chvíľu

Zdieľajte to na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete túto adresu URL skopírovať a zdieľať

Ingrediencie:

Upraviť porcie:
250 g Smotanová nátierka alebo mascarpone, žervé
125 g Piškóty klasické, môžu byť aj bezlepkové, špaldové, celozrnné
3 PL Kakao PL/polievková lyžica
NA OBAĽOVANIE
2 hrste Vlašské orechy alebo iné mleté orechy, strúhaný kokos, kakao

Nutričné informácie

1
Porcia
200
kcal

Nepečené guľky z piškót, RECEPT na poslednú chvíľu

Tip pre vás. Ešte zaujímavejšia chuť super rýchlych piškótových guliek? Do hmoty pridáme malú lyžičku mletej škorice a nastrúhanú pomarančovú kôru. Fajnové voňavé guľky, ktoré ladia s Vianocami.

Vlastnosti:
  • Bezlepkové
  • Ľahko a rýchlo
  • Sezónny recept
  • Sladké
  • Večierky a akcie
  • Vegetariánske
Kuchyňa:

Ingrediencie:

  • NA OBAĽOVANIE

Popis:

Zdieľať

Nepečené guľky z piškót, skvelý recept bez pečenia na poslednú chvíľu. Nemáte napečené? Nevadí. Za pár minút si pripravte fantastické guľky podľa môjho receptu. Chutné, rýchle, jednoduché, tradičné, ale aj moderné, to sú www.receptyprevas.sk – recepty pre všetkých.

Očakávate návštevu, blížia sa Vianoce či Veľká noc? Maškrtíte, ale nepečiete? Nech páči, tu je skvelý tip na rýchlu sladkú pochúťku.

Dobrá rada. Pri intolerancii na lepok zvolíme piškóty bezlepkové. Zdravšia verzia je s piškótami špaldovými alebo celozrnnými. Smotanovou zložkou môže byť smotanová nátierka, Lučina, mascarpone, ale aj žervé. Keď kakao nemôžeme, do hmoty na guľky pridáme strúhaný kokos podľa potreby. Hotové guľky obaľujeme v orechoch, strúhanom kokose, môžeme zvoliť aj kakao, ale aj čokoládovú polevu. Každému podľa chuti.

Z tohto množstva ingrediencií pripravíme cca 25 guliek.

Kroky

1
Hotové

Piškóty rozmixujeme alebo pomelieme. Pokojne môžeme ponechať aj takú jemnejšiu piškótovú drť. Pri bezlepkovej verzii zvolíme piškóty bezlepkové.

2
Hotové

K smotanovej nátierke (mascarpone, Lučina, žervé) pridáme pripravené rozmixované piškóty, kakao, a vypracujeme veľmi chutné vláčne cesto.

3
Hotové

Cesto dáme do chladu na 15 minút, alebo na zopár minút do mrazničky. Z hmoty robíme malé guľky, tie obaľujeme v pomletých (nasekaných) orieškoch.

4
Hotové

Hotové super rýchle guľky z piškót skladujeme v chlade. Môžeme si ich pripraviť podľa chuti, pridať aj napríklad mletú škoricu a pomarančovú kôru.

Martina

Vyprážaná ryba
predchádzajúci
Vyprážaná ryba, recept na skvelú chrumkavú rybu
Perníkové muffiny
ďalšií
Perníkové muffiny, NAJLEPŠÍ hrnčekový recept
Vyprážaná ryba
predchádzajúci
Vyprážaná ryba, recept na skvelú chrumkavú rybu
Perníkové muffiny
ďalšií
Perníkové muffiny, NAJLEPŠÍ hrnčekový recept

Pridajte svoj komentár