0 0
Rýchly perníkový DEZERT – recept bez pečenia

Zdieľajte to na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete túto adresu URL skopírovať a zdieľať

Ingrediencie:

Upraviť porcie:
6 dl Mlieko
1 ks Puding 40 g, čokoládový alebo podľa chuti
3 PL Kryštálový cukor PL/polievková lyžica, kto má rád sladšie aj viac
200 g Kyslá smotana alebo hustý biely jogurt
1 hrsť Ovocie čerstvé - čučoriedky, maliny, alebo aj zavárané
5 ks Perník medovník, menšie kusy
0.6 dl Uvarená káva espresso alebo instantná, aj viac, podľa potreby
0.02 dl Rum aj viac, podľa chuti, môžeme aj vynechať

Nutričné informácie

1
Porcia
290
kcal

Rýchly perníkový DEZERT – recept bez pečenia

Tip pre vás. Namiesto perníkov (medovníkov) sa môžu pridať aj rozdrobené obľúbené sušienky alebo piškóty. Výbornú chuť dodá dezertu káva a rum.

Vlastnosti:
  • Bezlepkové
  • Lacný recept
  • Ľahko a rýchlo
  • Sladké
  • Večierky a akcie
  • Vegetariánske
Kuchyňa:

Ingrediencie:

Popis:

Zdieľať

Rýchly perníkový dezert bez pečenia. Zvýšili vám perníky – medovníky? Nech sa páči, vyskúšajte jednoduchý recept na rýchly svieži dezert, ktorý vyzerá veľmi efektne, poteší každú nečakanú návštevu.

Čo so zvyšnými perníkmi (medovníkmi)? Stačí ich rukami rozdrobiť, zaliať rumom a kávou (alebo silným uvareným čajom), vylepšiť pudingom s kyslou smotanou, pekne ozdobiť, a je to. Skvelý, rýchly a lahodný dezert pre celú rodinu. Za pár minút môžeme maškrtiť.

Nepečiete? Nevadí. Na Vianoce sa dajú pripraviť aj jednoduché dezerty, ktoré sú veľmi obľúbené, pretože ich príprava nezaberie veľa času. Tento dezert sa môže pripraviť podľa dostupných ingrediencií – zvyšné perníky, sušienky, ale aj piškóty, ovocie čerstvé či zavárané, puding čokoládový, vanilkový, pistáciový.

Dobrá rada. Perníkový dezert chutí úžasne vlažný, aj dobre vychladený. Ak na prípravu zvolíme perníky alebo sušienky bez lepku, tento výborný recept je vhodný aj pre tých, ktorí lepok nemôžu. Pre intenzívnejšiu perníkovú vôňu môžeme k vareniu pudingu pridať trochu perníkového korenia alebo mletú škoricu. Sladká voňavá dobrota.

1 porcia = 1 pohár

Kroky

1
Hotové

Perníky (sušienky, piškóty) rozdrobíme v miske rukami, zalejeme horúcou kávou alebo čajom a rumom podľa potreby, aby zmäkli.

2
Hotové

Z mlieka, pudingového prášku a cukru uvaríme vláčny puding. Necháme mierne vychladnúť. K pudingu primiešame kyslú smotanu.

3
Hotové

Do pohárov pridáme rozmočené perníky. Nasleduje puding zmiešaný s kyslou smotanou. Ukladáme aj čerstvé či zavárané ovocie.

4
Hotové

Nakoniec nasleduje lahodný pudingový krém. Dezert ozdobíme rozdrobenými perníkmi, ovocím. Necháme zachladiť a podávame.

Martina

Marináda na mäso
predchádzajúci
Marináda na mäso – RECEPT na vynikajúcu marinádu
Burizónové guľky
ďalšií
Burizónové karamelové guľky, jednoduchý recept BEZ LEPKU
Marináda na mäso
predchádzajúci
Marináda na mäso – RECEPT na vynikajúcu marinádu
Burizónové guľky
ďalšií
Burizónové karamelové guľky, jednoduchý recept BEZ LEPKU

Pridajte svoj komentár