Ingrediencie:
- 6 dl Mlieko
- 1 ks Puding40 g, čokoládový alebo podľa chuti
- 3 PL Kryštálový cukorPL/polievková lyžica, kto má rád sladšie aj viac
- 200 g Kyslá smotanaalebo hustý biely jogurt
- 1 hrsť Ovociečerstvé - čučoriedky, maliny, alebo aj zavárané
- 5 ks Perníkmedovník, menšie kusy
- 0.6 dl Uvarená kávaespresso alebo instantná, aj viac, podľa potreby
- 0.02 dl Rumaj viac, podľa chuti, môžeme aj vynechať
Popis:
Rýchly perníkový dezert bez pečenia. Zvýšili vám perníky – medovníky? Nech sa páči, vyskúšajte jednoduchý recept na rýchly svieži dezert, ktorý vyzerá veľmi efektne, poteší každú nečakanú návštevu.
Čo so zvyšnými perníkmi (medovníkmi)? Stačí ich rukami rozdrobiť, zaliať rumom a kávou (alebo silným uvareným čajom), vylepšiť pudingom s kyslou smotanou, pekne ozdobiť, a je to. Skvelý, rýchly a lahodný dezert pre celú rodinu. Za pár minút môžeme maškrtiť.
Nepečiete? Nevadí. Na Vianoce sa dajú pripraviť aj jednoduché dezerty, ktoré sú veľmi obľúbené, pretože ich príprava nezaberie veľa času. Tento dezert sa môže pripraviť podľa dostupných ingrediencií – zvyšné perníky, sušienky, ale aj piškóty, ovocie čerstvé či zavárané, puding čokoládový, vanilkový, pistáciový.
Dobrá rada. Perníkový dezert chutí úžasne vlažný, aj dobre vychladený. Ak na prípravu zvolíme perníky alebo sušienky bez lepku, tento výborný recept je vhodný aj pre tých, ktorí lepok nemôžu. Pre intenzívnejšiu perníkovú vôňu môžeme k vareniu pudingu pridať trochu perníkového korenia alebo mletú škoricu. Sladká voňavá dobrota.
1 porcia = 1 pohár
Kroky
1 Hotové |
|
2 Hotové |
|
3 Hotové |
|
4 Hotové |