0 0
Burizónové karamelové guľky, jednoduchý recept BEZ LEPKU

Zdieľajte to na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete túto adresu URL skopírovať a zdieľať

Ingrediencie:

Upraviť porcie:
0.5 ks Salko klasické, ktoré uvaríme, alebo Salko bez varenia
70 g Burizóny burizóny biele, 1 balenie
150 g Kryštálový cukor
125 g Maslo

Nutričné informácie

1
Porcia
432
kcal

Burizónové karamelové guľky, jednoduchý recept BEZ LEPKU

Tip pre vás. Viete ako správne uvariť klasické Salko, aby skaramelizovalo? Je veľmi dôležité variť plechovku vo väčšom množstve vody, musí byť ponorené. Salko sa varí 2 hodiny, čo je dosť dlhá doba. Stačí ho však variť iba 1 hodinu, tak hrniec prikryť a Salko nechať v tejto vode do vychladnutia.

Vlastnosti:
  • Bezlepkové
  • Lacný recept
  • Ľahko a rýchlo
  • Sezónny recept
  • Sladké
  • Večierky a akcie
  • Vegetariánske
Kuchyňa:

Ingrediencie:

Popis:

Zdieľať

Burizónové karamelové guľky. Skvelá sladká pochúťka bez pečenia a lepku. Príprava je úplne jednoduchá, zvládne ju aj každý začiatočník. Tieto karamelové guľky nádhernej zlatistej farby spestria každý sviatočný stôl.

Kto nepečie, je skutočne mnoho dobrôt aj bez pečenia. Karamelové burizónové guľky patria medzi veľmi obľúbené, pretože sú jednoduché a rýchle, zaručene potešia mlsné jazýčky.

Tento recept je vhodný, keď vám zvýši 1/2 Salka. Z polovice Salka sa môžu pripraviť burizónové guľky (počet 40 ks), z druhej polovice napríklad čokoládové šuhajdy, ktoré sú tiež úžasné. Ak zvolíme na prípravu celé Salko, pripravíme až cca 80 burizónových guliek.

Dobrá rada. Na prípravu burizónových guliek sa môže zvoliť Salko klasické alebo Salko karamelové bez varenia. Keď pridáme Salko klasické, je vhodné staviť na istotu a určito ho povariť, aby skaramelizovalo. Guľky držia lepšie tvar, s hmotou sa aj ľahšie pracuje.

1 porcia = 100 g burizónových guliek

Kroky

1
Hotové

Na kvalitnú panvicu pridáme cukor, ktorý necháme za stáleho miešania skaramelizovať. Dávame pozor, aby sa karamel nepripálil.

2
Hotové

Ku karamelu pridáme skaramelizované Salko, hmotu prevaríme. Robíme to opatrne, pretože samotný karamel je poriadne horúci.

3
Hotové

Karamelovú hmotu odstavíme, hneď do horúcej pridáme maslo. Miešame, miešame, miešame, aby sa všetko spolu dobre spojilo.

4
Hotové

Do karamelovej omáčky pridáme biele burizóny a opatrne premiešame. Burizóny sa musia v hmote dôkladne obaliť. Cítite tú vôňu?

5
Hotové

Zmes necháme vychladnúť, aby sa s ňou dalo pracovať. Skúšame to rukami. Keď je vlažná, úplne jednoducho vytvarujeme guľky.

6
Hotové

Z karamelovej zmesi robíme menšie alebo väčšie guľky - podľa chuti, obľuby. My sme zvolili guľky vo veľkosti stredného orecha.

7
Hotové

Guľky uložíme do chladu, aby stuhli. Skladujeme ich v chlade, uzavreté dóze. Kto má rád karamel, tak toto je to pravé karamelové.

Martina

Perníkový dezert
predchádzajúci
Rýchly perníkový DEZERT – recept bez pečenia
Avokádová nátierka
ďalšií
Avokádová nátierka – RECEPT na výživnú nátierku
Perníkový dezert
predchádzajúci
Rýchly perníkový DEZERT – recept bez pečenia
Avokádová nátierka
ďalšií
Avokádová nátierka – RECEPT na výživnú nátierku

Pridajte svoj komentár