0 0
Kávové zrná – skvelý recept bez pečenia

Zdieľajte to na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete túto adresu URL skopírovať a zdieľať

Ingrediencie:

Upraviť porcie:
500 g BB puding 2 balenia
250 g Maslo
250 g Práškový cukor
5 KL Mletá káva KL/kávová lyžička
1 dl Rum
NA POLEVU
100 g Čokoláda min. 52 % kakaa
2 PL Kokosový olej alebo olej, PL/polievková lyžica

Nutričné informácie

1
Porcia
520
kcal

Kávové zrná – skvelý recept bez pečenia

Tip pre vás. Domáce kávové zrná skladujeme v chlade, najlepšie uzavreté v dóze. V teple čokoláda zmäkne. Vychladené sú lahodné, skrátka dokonalé.

Vlastnosti:
  • Bezlepkové
  • Ľahko a rýchlo
  • Sladké
  • Večierky a akcie
  • Vegetariánske
Kuchyňa:

Ingrediencie:

  • NA POLEVU

Popis:

Zdieľať

Domáce kávové zrná, ktorým nikto neodolá. Vyskúšajte rýchly a jednoduchý recept bez pečenia. Keď milujete kávu a čokoládu, tak je táto sladká dobrota tým pravým prepojením.

Kávové zrná sa môžu pripraviť aj na poslednú chvíľu, pretože hmota na túto pochúťku nemusí odležať, hneď sa s ňou pracuje. Vytvoria sa tvary kávových zŕn, tie sa vylepšia čokoládovou polevou, nechajú stuhnúť a maškrtíme. Do čokoládovej polevy ich môžeme máčať a potom ukladať na plech vystlaný papierom na pečenie, môžu sa aj potrieť čokoládou na 2x pierkom. Po prvom potretí čokoládou ich uložíme stuhnúť do chladničky a tak postup opakujeme.

Dobrá rada. Výhodou týchto kávových zŕn je, že sa dá kúpiť aj BB puding bezgluténový. Chutné domáce kávové zrná sú tak vhodné aj pre tých, ktorí lepok nemôžu.

Ak vás tento recept zaujal, keď ste ho aj vyskúšali, podeľte sa o skúsenosť v komentári pod receptom. Spätná väzba je pre nás veľmi dôležitá. Ďakujeme.

1 porcia = 100 g

Kroky

1
Hotové

Do misky pridáme BB puding (čistý prášok, ktorý nevaríme), zmäknuté maslo, práškový cukor, rum a klasickú mletú kávu. Vypracujeme cesto.

2
Hotové

Ak by bolo cesto tuhšie, prilejeme trochu rumu. Z cesta formujeme valčeky, ktoré krájame na malé kúsky na prípravu menších kávových zŕn.

3
Hotové

Rukami šúľkame zrná, konce dotvarujeme. V strede zŕn urobíme rúčkou varechy alebo príboru zárez. Kávové zrná dáme zachladiť na 20 minút.

4
Hotové

Pripravíme čokoládovú polevu. Nad parou v miske roztopíme čokoládu spolu s olejom. Necháme vychladnúť, aby bola vlažná, pozor, nie teplá.

5
Hotové

Kávové zrná máčame v čokoládovej poleve. Je dôležité, aby boli zrná vychladené a čokoláda vlažná. Kávové zrná sa tak pekne obalia čokoládou.

Martina

Pardubické perníky
predchádzajúci
Pardubické perníky (medovníky) – dokonalé vianočné potešenie
Orechovo škoricové sušienky
ďalšií
Orechovo-škoricové sušienky, jednoduchý RECEPT na sušienky
Pardubické perníky
predchádzajúci
Pardubické perníky (medovníky) – dokonalé vianočné potešenie
Orechovo škoricové sušienky
ďalšií
Orechovo-škoricové sušienky, jednoduchý RECEPT na sušienky

Pridajte svoj komentár