Ingrediencie:
- 150 g Kryštálový cukormôže byť aj cukor trstinový
- 0.5 ks SalkoSalko karamelové alebo Salko, ktoré sme si uvarili, aby skaramelizovalo
- 125 g Maslo1/2 masla
- 70 g Burizónyburizóny biele 1 balenie, alebo trošku viac, podľa potreby
-
INŠPIRÁCIE NA DOCHUTENIE KARAMELOVÝCH GULIEK
- 50 g Čokoládačokoláda podľa výberu, min. 52 % kakaa
- 1 ML Mletá škoricaML/malá lyžička alebo podľa chuti
Popis:
Burizónové guľky – recept so Salkom. Ak Vám zvýšilo Salko, tento recept – to pravé karamelové. Burizónové guľky, výborné v kombinácii aj s čokoládou a škoricou. Skúsite? Recepty na poslednú chvíľu, bez pečenia, k tomu i bez lepku – jednoduché recepty pre všetkých, aj pre začiatočníkov.
Skaramelizované Salko. Môžeme ho kúpiť už karamelové, ktoré nevaríme. Ako sa varí Salko? Viete ako správne uvariť klasické Salko, aby skaramelizovalo? Plechovku varíme v dostatočnom, väčšom množstve vody, musí byť vždy ponorené. Salko varíme 2 hodiny. Chceme ušetriť na energiách, samozrejme aj čas prípravy? Salko varíme iba 1 hodinu, tak hrniec prikryjeme, necháme takto úplne vychladnúť.
Recepty zo Salka, i keď vám zvýši 1/2 Salka. Nech sa páči. Z polovice Salka môžeme pripraviť čokoládové šuhajdy s karamelovou náplňou, alebo klasické burizónové karamelové guľky . Ak použijeme na guľky celé Salko, nezabúdame, pripravíme až 80 ks – sladkých karamelových guliek. Pri čoko šuhajdách z celého Salka pripravíme okolo 60 ks menších čokoládových košíčkov.
Dobrá rada. Na prípravu burizónových guliek zvolíme Salko klasické alebo Salko karamelové bez varenia. Keď máme Salko klasické – musíme ho povariť, aby skaramelizovalo. Môžeme tak urobiť deň vopred. Guľky držia lepšie tvar, s hmotou sa i ľahšie pracuje.
množstvo ingrediencií v recepte = 40 ks burizónových karamelových guliek
Kroky
1 Hotové |
|
2 Hotové |
|
3 Hotové |
|
4 Hotové |
|
5 Hotové |