0 0
Soľ z medvedieho cesnaku – liečivý RECEPT

Zdieľajte to na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete túto adresu URL skopírovať a zdieľať

Ingrediencie:

Upraviť porcie:
4 hrste Medvedí cesnak alebo podľa potreby cca 500 g
1 kg Soľ soľ klasická, môže byť aj hrubozrná alebo soľ morská

Nutričné informácie

1
Porcia
110
kcal

Soľ z medvedieho cesnaku – liečivý RECEPT

Tip pre Vás. Úžasná voňavá soľ z medvedieho cesnaku. Vynikajúca cesnaková soľ - fantastická do polievok, obľúbených jedál, príloh, pomazánok, úžasná na ryby. Domáca liečivá soľ s medvedím cesnakom takmer zadarmo.

Vlastnosti:
  • Bezlepkové
  • Lacný recept
  • Ľahko a rýchlo
  • Liečivé
  • Sezónny recept
  • Vegetariánske
Kuchyňa:

Ingrediencie:

Popis:

Zdieľať

Soľ z medvedieho cesnaku – liečivý recept. Stačí nazbierať medvedí cesnak a za pár minút vykúzlime úžasnú domácu cesnakovú soľ nabitú živinami. Soľ s medvedím cesnakom – vynikajúca do mnohých jedál, ktoré chceme dochutiť cesnakom. Skvelé a jednoduché využitie medvedieho cesnaku. Soľ s medvedím cesnakom vydrží naozaj dlho, až do ďalšej sezóny.

Medvedí cesnak – liečivá bylina, ktorá rastie na začiatku jari. Práve prvé lístky sú nabité vitamínmi a živinami. Medvedí cesnak detoxikuje, pomáha pri žalúdočných a srdcovo-cievnych problémoch, skvelý pri liečbe dýchacích ochorení, podporuje aj imunitu. Má silné antibiotické a antibakteriálne účinky, zmierňuje bolesti hlavy, vynikajúci pri liečbe kŕčových žíl. Obsahuje vitamín C, B a minerály – železo, draslík, jód, sodík. Medvedí cesnak – zelený zázrak prírody.

Ako využiť medvedí cesnak? Vyskúšajte naše overené recepty. Môžeme pripraviť liečivé víno z medvedieho cesnaku , olej s medvedím cesnakom , ale aj maslo z medvedieho cesnaku . Medvedí cesnak – výborný do domácich nátierok. Skúste obľúbenú vajíčkovú nátierku s mrkvou na dva spôsoby, vynikajúca aj chrenovo vajíčková nátierka . Inšpirujte sa.

Dobrá rada. Medvedí cesnak pridávame k soli postupne, záleží koľko listov soľ pohltí. Potrebujeme pripraviť hustú cesnakovú hmotu. Čím viac medvedieho cesnaku, tým intenzívnejšia chuť. Ak by bola soľ z medvedieho cesnaku po sušení v rúre stále vlhká, necháme ju ešte dosušiť ďalšiu hodinu, prípadne i dlhšie – podľa potreby. Je vhodné vložiť do dvierok drevenú varešku, aby pomaly unikala vlhkosť. Dĺžka sušenia záleží od druhu soli, ale aj od vrstvy cesnakovej hmoty. Dobre ušušenú a vychladnutú cesnakovú soľ skladujeme v uzatvárateľnej dóze alebo v sklenenom pohári s viečkom, aby si uchovala svoju úžasnú chuť a arómu.

1 porcia = 1,20 kg soli z medvedieho cesnaku

Kroky

1
Hotové

Medvedí cesnak dobre umyjeme, listy dôkladne osušíme, stonky odstránime. Ak listy nakrájame na menšie kusy, medvedí cesnak sa so soľou jednoduchšie spojí - rozmixuje.

2
Hotové

V sekáčiku alebo v robote rozmixujeme soľ spolu s medvedím cesnakom do hustej kaše. Je vhodné, aby sme cesnak pridávali postupne, hmota sa omnoho ľahšie mixuje.

3
Hotové

Rozmixovanú cesnakovú soľ rozložíme v tenkej vrstve na plech vystlaný papierom na pečenie. Zelenú liečivú soľ sušíme pri teplote 70 stupňov C 2-3 hodiny, podľa potreby.

4
Hotové

Prekvapila Vás silná aróma? Je pravdou, medvedí cesnak má pri sušení štipľavú vôňu, ktorú stačí vyvetrať. Hotová cesnaková soľ z medvedieho cesnaku je príjemne cesnaková.

Martina

Tuniaková pomazánka pre deti
predchádzajúci
Tuniaková pomazánka pre deti – obľúbený RECEPT
Hrnčeková bábovka
ďalšií
Hrnčeková bábovka – najlepší bleskový RECEPT
Tuniaková pomazánka pre deti
predchádzajúci
Tuniaková pomazánka pre deti – obľúbený RECEPT
Hrnčeková bábovka
ďalšií
Hrnčeková bábovka – najlepší bleskový RECEPT

Pridajte svoj komentár