Ingrediencie:
- 4 hrste Medvedí cesnakalebo podľa potreby cca 500 g
- 1 kg Soľsoľ klasická, môže byť aj hrubozrná alebo soľ morská
Popis:
Soľ z medvedieho cesnaku – liečivý recept. Stačí nazbierať medvedí cesnak a za pár minút vykúzlime úžasnú domácu cesnakovú soľ nabitú živinami. Soľ s medvedím cesnakom – vynikajúca do mnohých jedál, ktoré chceme dochutiť cesnakom. Skvelé a jednoduché využitie medvedieho cesnaku. Soľ s medvedím cesnakom vydrží naozaj dlho, až do ďalšej sezóny.
Medvedí cesnak – liečivá bylina, ktorá rastie na začiatku jari. Práve prvé lístky sú nabité vitamínmi a živinami. Medvedí cesnak detoxikuje, pomáha pri žalúdočných a srdcovo-cievnych problémoch, skvelý pri liečbe dýchacích ochorení, podporuje aj imunitu. Má silné antibiotické a antibakteriálne účinky, zmierňuje bolesti hlavy, vynikajúci pri liečbe kŕčových žíl. Obsahuje vitamín C, B a minerály – železo, draslík, jód, sodík. Medvedí cesnak – zelený zázrak prírody.
Ako využiť medvedí cesnak? Vyskúšajte naše overené recepty. Môžeme pripraviť liečivé víno z medvedieho cesnaku , olej s medvedím cesnakom , ale aj maslo z medvedieho cesnaku . Medvedí cesnak – výborný do domácich nátierok. Skúste obľúbenú vajíčkovú nátierku s mrkvou na dva spôsoby, vynikajúca aj chrenovo vajíčková nátierka . Inšpirujte sa.
Dobrá rada. Medvedí cesnak pridávame k soli postupne, záleží koľko listov soľ pohltí. Potrebujeme pripraviť hustú cesnakovú hmotu. Čím viac medvedieho cesnaku, tým intenzívnejšia chuť. Ak by bola soľ z medvedieho cesnaku po sušení v rúre stále vlhká, necháme ju ešte dosušiť ďalšiu hodinu, prípadne i dlhšie – podľa potreby. Je vhodné vložiť do dvierok drevenú varešku, aby pomaly unikala vlhkosť. Dĺžka sušenia záleží od druhu soli, ale aj od vrstvy cesnakovej hmoty. Dobre ušušenú a vychladnutú cesnakovú soľ skladujeme v uzatvárateľnej dóze alebo v sklenenom pohári s viečkom, aby si uchovala svoju úžasnú chuť a arómu.
1 porcia = 1,20 kg soli z medvedieho cesnaku
Kroky
1 Hotové |
|
2 Hotové |
|
3 Hotové |
|
4 Hotové |