• Domov
  • Nápoje
  • Víno z medvedieho cesnaku, RECEPT na liečivé víno
0 0
Víno z medvedieho cesnaku, RECEPT na liečivé víno

Zdieľajte to na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete túto adresu URL skopírovať a zdieľať

Ingrediencie:

Upraviť porcie:
0.75 l Biele víno 1 fľaša
2 hrste Medvedí cesnak
Med na dosladenie

Nutričné informácie

1
Porcia
75
kcal

Víno z medvedieho cesnaku, RECEPT na liečivé víno

Tip pre vás. Na prípravu liečivého vína môžeme zvoliť aj červené víno, kto má rád sladšie, pridá ríbezľové víno. Víno s medvedím cesnakom bude však ťažšie, na zdravie si dáme iba malý pohárik.

Vlastnosti:
  • Bezlepkové
  • Lacný recept
  • Ľahko a rýchlo
  • Liečivé
  • Sezónny recept
  • Večierky a akcie
  • Vegetariánske
Kuchyňa:

Ingrediencie:

Popis:

Zdieľať

Víno z medvedieho cesnaku. Nech sa páči, recept na liečivé víno s medvedím cesnakom. S týmto vínkom však opatrne, pretože znižuje krvný tlak, malý pohárik postačí. Na zdravie.

Medvedí cesnak je bylina, ktorá rastie na začiatku jari. Práve prvé lístky sú nabité vitamínmi a živinami. Medvedí cesnak detoxikuje, pomáha pri žalúdočných a srdcovo-cievnych problémoch, skvelý pri liečbe dýchacích ochorení, podporuje imunitu. Má silné antibiotické a antibakteriálne účinky, zmierňuje bolesti hlavy, podporný pri liečbe kŕčových žíl. Obsahuje vitamín C, B a minerály – železo, draslík, jód, sodík. Je to zelený zázrak prírody.

Ak máme veľa medvedieho cesnaku, môžeme si pripraviť aj zdravé víno. Zvolíme kvalitnejší druh suchého či polosuchého bieleho vína. Na dosladenie pridáme med. Vínko z medvedieho cesnaku podporuje naše trávenie, vykašľavanie, čistí zahlienené pľúca. Vyskúšate?

Dobrá rada. Víno pripravíme na rýchly konzum, v chladničke ho skladujeme približne týždeň. Pijeme ho po malých dúškoch.

Kroky

1
Hotové

Listy medvedieho cesnaku dôkladne umyjeme. Dávame pozor, aby sme nepridali nejaké buriny.

2
Hotové

Medvedí cesnak nakrájame na menšie kúsky. Listy sušiť vôbec nemusíme, nie je to potrebné.

3
Hotové

Do hrnca pridáme víno, nakrájaný cesnak, necháme zovrieť a povaríme na strednom stupni 5 minút.

4
Hotové

Tak hrniec prikryjeme a víno necháme lúhovať 10 minút. Potom ho scedíme, dosladíme medom.

Martina

Francúzsky toast
predchádzajúci
Francúzsky toast z vianočky alebo mazanca, lacný RECEPT
Hrachová polievka s klobásou
ďalšií
Hrachová polievka s klobásou, JEDNODUCHÝ recept
Francúzsky toast
predchádzajúci
Francúzsky toast z vianočky alebo mazanca, lacný RECEPT
Hrachová polievka s klobásou
ďalšií
Hrachová polievka s klobásou, JEDNODUCHÝ recept

Pridajte svoj komentár