Ingrediencie:
- 250 g Maslomin. 82 % tuku
- 3 hrste Medvedí cesnakplné hrste
-
NA DOCHUTENIE
- Soľpodľa chuti
- Mleté čierne koreniepodľa chuti
- Citrónová štavapodľa chuti
- Syrnastrúhaný parmezán, môžeme aj vynechať
- Bylinkypetržlenová vňať, pažítka, môžeme aj vynechať
Popis:
Maslo z Medvedieho cesnaku a ako využiť medvedí cesnak? Dnes mám pre vás jednoduchý recept na skvelé maslo, ktoré môžeme pridať pri príprave rôznych obľúbených jedál.
Maslo z neho natierame na chlebík, pečivo, je vynikajúce do polievok, omáčok, štuchaných zemiakov, zeleninového pyré. Výborne doladí chuť každého jedla, ktoré chceme ochutiť cesnakom. Čo je dôležité, medvedí cesnak je veľmi zdravý a výživný, má k tomu nádhernú farbu.
Medvedí cesnak – zelený poklad pre naše zdravie. Pomáha pri bolestiach hlavy, vysokej hladine cholesterolu, kašli, poruchách trávenia, keď potrebujeme posilniť imunitu. Má protizápalové a detoxikačné účinky. Pozor však pri jeho zbere, aby sme si ho nepomýlili s konvalinkou voňavou. Listy cesnaku majú špecifickú korenistú cesnakovú chuť.
Dobrá rada. Maslo potom skladujeme v chlade niekoľko dní, môžeme ho zamraziť, vydrží aj zopár mesiacov. Bylinkové maslo dochutíme soľou, korením, citrónovou šťavou, bylinkami alebo nastrúhaným parmezánom. Maslo si môžeme pripraviť iba z masla a listov medved. cesnaku, bez dochutenia.
1 porcia = 25 g maslo z medvedieho cesnaku
Kroky
1 Hotové |
|
2 Hotové |
|
3 Hotové |
|
4 Hotové |
|
5 Hotové |
|
6 Hotové |
|
7 Hotové |
|
8 Hotové |