0 0
Maslo z MEDVEDIEHO cesnaku-ako využiť medvedí cesnak

Zdieľajte to na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete túto adresu URL skopírovať a zdieľať

Ingrediencie:

Upraviť porcie:
250 g Maslo min. 82 % tuku
3 hrste Medvedí cesnak plné hrste
NA DOCHUTENIE
Soľ podľa chuti
Mleté čierne korenie podľa chuti
Citrónová štava podľa chuti
Syr nastrúhaný parmezán, môžeme aj vynechať
Bylinky petržlenová vňať, pažítka, môžeme aj vynechať

Nutričné informácie

1
Porcia
102
kcal

Maslo z MEDVEDIEHO cesnaku-ako využiť medvedí cesnak

Tip pre vás. Do masla z medvedieho cesnaku môžeme pridať ešte aj ďalšie obľúbené bylinky - napríklad petržlenovú vňať, pažítku. Ak chceme bylinkové maslo so štruktúrou, medvedí cesnak nakrájame nadrobno, keď hladké, premixujeme ho.

Vlastnosti:
  • Bezlepkové
  • Lacný recept
  • Ľahko a rýchlo
  • Liečivé
  • Sezónny recept
  • Večierky a akcie
  • Vegetariánske
Kuchyňa:

Ingrediencie:

  • NA DOCHUTENIE

Popis:

Zdieľať

Maslo z Medvedieho cesnaku a ako využiť medvedí cesnak? Dnes mám pre vás jednoduchý recept na skvelé maslo, ktoré môžeme pridať pri príprave rôznych obľúbených jedál.

Maslo z neho natierame  na chlebík, pečivo, je vynikajúce do polievok, omáčok, štuchaných zemiakov, zeleninového pyré. Výborne doladí chuť každého jedla, ktoré chceme ochutiť cesnakom. Čo je dôležité, medvedí cesnak je veľmi zdravý a výživný, má k tomu nádhernú farbu.

Medvedí cesnak – zelený poklad pre naše zdravie. Pomáha pri bolestiach hlavy, vysokej hladine cholesterolu, kašli, poruchách trávenia, keď potrebujeme posilniť imunitu. Má protizápalové a detoxikačné účinky. Pozor však pri jeho zbere, aby sme si ho nepomýlili s konvalinkou voňavou. Listy cesnaku majú špecifickú korenistú cesnakovú chuť.

Dobrá rada. Maslo potom skladujeme v chlade niekoľko dní, môžeme ho zamraziť, vydrží aj zopár mesiacov. Bylinkové maslo dochutíme soľou, korením, citrónovou šťavou, bylinkami alebo nastrúhaným parmezánom. Maslo si môžeme pripraviť iba z masla a listov medved. cesnaku, bez dochutenia.

1 porcia = 25 g maslo z medvedieho cesnaku

Kroky

1
Hotové

Medvedí cesnak zbierame najlepšie do košíka, respektíve do otvorenej nádoby, aby sa listy nezaparili.

2
Hotové

Listy medvedieho cesnaku opláchneme vodou a dôkladne osušíme, necháme preschnúť. Nakrájame.

3
Hotové

K zmäknutému maslu primiešame nadrobno nakrájaný medvedí cesnak, môže spolu aj premixovať.

4
Hotové

Keď medvedí cesnak s maslom rozmixujeme, získa nádhernú farbu. Maslo dochutíme podľa obľuby.

5
Hotové

Dochutíme ho soľou, mletým čiernym korením, citrónovou šťavou či nastrúhaným parmezánom.

6
Hotové

Maslo s medvedím cesnakom vydrží v chladničke zopár dní. Ak ho chceme uskladniť na dlhšie, urobíme šúľok.

7
Hotové

Šúľok pripravíme tak, že maslo s cesnakom navrstvíme na zopár krát preloženú fóliu a rukami vytvarujeme.

8
Hotové

Šúľok zachladíme. Keď maslo stuhne, krájame ho plátky. Tie zabalíme a skladujeme v mrazničke.

Martina

Chrenová omáčka
predchádzajúci
Chrenová OMÁČKA k mäsu, jednoduchý recept
Míša rezy
ďalšií
MÍŠA rezy, recept na obľúbený tvarohový koláč
Chrenová omáčka
predchádzajúci
Chrenová OMÁČKA k mäsu, jednoduchý recept
Míša rezy
ďalšií
MÍŠA rezy, recept na obľúbený tvarohový koláč

Pridajte svoj komentár