Ingrediencie:
- 3 ks Vajce
- 1 hrnček Kryštálový cukor
- 1 ks Vanilkový cukor8 g
- 0.5 hrnčeka Olej
- 1 hrnček Mliekomlieko vlažné
- 1 hrnček Hladká múka
- 1 hrnček Polohrubá múka
- 1 ks Prášok do pečiva12 g
-
NA KAKAOVÉ BÁBOVKOVÉ CESTO
- 2 PL KakaoPL/polievková lyžica
- 2 PL MliekoPL/polievková lyžica - mlieko vlažné
-
NA VYMASTENIE BÁBOVKOVEJ FORMY
- podľa potreby Olej
-
NA POSYPANIE BÁBOVKY
- podľa chuti Práškový cukor
Popis:
Hrnčeková bábovka – najlepší bleskový recept. Vynikajúca jemnučká bábovka, príprava Vám zaberie iba zopár minút. Skvelý koláčik na nedeľu, i vo všedný deň. Čo by bol víkend bez babičkinej bábovky? Sladké maškrtenie prajeme.
Bábovka – sladké obľúbené pečivo. Typická nielen u nás, ale aj v Českej republike, Poľsku, Maďarsku, Rakúsku a niektorých častiach Nemecka. Má typický tvar s otvorom uprostred. Bábovku dekorujeme práškovým cukrom, alebo aj čokoládovou polevou. Pripraviť môžeme bábovku šľahanú, i kysnutú. Tmavú zložku na mramorovú bábovku pripravíme tak, že do polovice bábovkového cesta primiešame kakao. Tmavé cesto môžeme do formy striedavo nalievať s cestom svetlým, alebo nakoniec obe cestá premiešať vo forme špajdlou. Hrnčeková bábovka, jemná a nadýchaná.
Hrnčekové koláče – veľmi žiadané, pretože potrebujeme iba hrnček. Hľadáte overené recepty na najlepšie koláčiky? Skúste náš obľúbený cuketový perník, úplne jednoduchý banánový koláč na plech alebo hrnčekový koláč s ovocím a posýpkou. Legendárny jablkový koláč , ktorý si zamilujete, ale i božský hrnčekový koláč s tvarohom a ovocím – najobľúbenejší medzi našimi receptami.
Dobrá rada. Pri verzii bez lepku zvolíme vhodnú a overenú bezlepkovú múku. Pri intolerancii na laktózu pridáme mlieko bezlaktózové. Ak pripravujeme mramorovú bábovku s kakaom, do cesta spolu s kakaom pridáme i trošku vlažného mlieka, aby sa kakao dobre spojilo, cesto ostalo vláčne. Bábovkovú formu stačí dôkladne vymastiť tukom, najlepšie olejom. Formu môžeme vysypať aj hrubou múkou, ja mám však skúsenosť, že samotný tuk úplne postačí.
1 hrnček = 250 ml
Kroky
1 Hotové |
|
2 Hotové |
|
3 Hotové |
|
4 Hotové |
|
5 Hotové |