0 0
Hrnčeková bábovka – najlepší bleskový RECEPT

Zdieľajte to na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete túto adresu URL skopírovať a zdieľať

Ingrediencie:

Upraviť porcie:
3 ks Vajce
1 hrnček Kryštálový cukor
1 ks Vanilkový cukor 8 g
0.5 hrnčeka Olej
1 hrnček Mlieko mlieko vlažné
1 hrnček Hladká múka
1 hrnček Polohrubá múka
1 ks Prášok do pečiva 12 g
NA KAKAOVÉ BÁBOVKOVÉ CESTO
2 PL Kakao PL/polievková lyžica
2 PL Mlieko PL/polievková lyžica - mlieko vlažné
NA VYMASTENIE BÁBOVKOVEJ FORMY
podľa potreby Olej
NA POSYPANIE BÁBOVKY
podľa chuti Práškový cukor

Nutričné informácie

1
Porcia
160
kcal

Hrnčeková bábovka – najlepší bleskový RECEPT

Tip pre Vás. Fantastická hrnčeková dvojfarebná bábovka pripravená za malú chvíľku. Do cesta môžeme primiešať nasekané oriešky, kúsky čokolády, strúhaný kokos, alebo aj hrozienka či brusnice namáčané v rume. Skvelá bábovka podľa vlastnej chuti.

Vlastnosti:
  • Bezlepkové
  • Lacný recept
  • Ľahko a rýchlo
  • Sladké
  • Večierky a akcie
  • Vegetariánske
Kuchyňa:

Ingrediencie:

  • NA KAKAOVÉ BÁBOVKOVÉ CESTO

  • NA VYMASTENIE BÁBOVKOVEJ FORMY

  • NA POSYPANIE BÁBOVKY

Popis:

Zdieľať

Hrnčeková bábovka – najlepší bleskový recept. Vynikajúca jemnučká bábovka, príprava Vám  zaberie iba zopár minút. Skvelý koláčik na nedeľu, i vo všedný deň. Čo by bol víkend bez babičkinej bábovky? Sladké maškrtenie prajeme.

Bábovka – sladké obľúbené pečivo. Typická nielen u nás, ale aj v Českej republike, Poľsku, Maďarsku, Rakúsku a niektorých častiach Nemecka. Má typický tvar s otvorom uprostred. Bábovku dekorujeme práškovým cukrom, alebo aj čokoládovou polevou. Pripraviť môžeme bábovku šľahanú, i kysnutú. Tmavú zložku na mramorovú bábovku pripravíme tak, že do polovice bábovkového cesta primiešame kakao. Tmavé cesto môžeme do formy striedavo nalievať s cestom svetlým, alebo nakoniec obe cestá premiešať vo forme špajdlou. Hrnčeková bábovka, jemná a nadýchaná.

Hrnčekové koláče – veľmi žiadané, pretože potrebujeme iba hrnček. Hľadáte overené recepty na najlepšie koláčiky? Skúste náš obľúbený cuketový perník, úplne jednoduchý banánový koláč na plech alebo hrnčekový koláč s ovocím a posýpkou. Legendárny jablkový koláč , ktorý si zamilujete, ale i božský hrnčekový koláč s tvarohom a ovocím – najobľúbenejší medzi našimi receptami.

Dobrá rada. Pri verzii bez lepku zvolíme vhodnú a overenú bezlepkovú múku. Pri intolerancii na laktózu pridáme mlieko bezlaktózové. Ak pripravujeme mramorovú bábovku s kakaom, do cesta spolu s kakaom pridáme i trošku vlažného mlieka, aby sa kakao dobre spojilo, cesto ostalo vláčne. Bábovkovú formu stačí dôkladne vymastiť tukom, najlepšie olejom. Formu môžeme vysypať aj hrubou múkou, ja mám však skúsenosť, že samotný tuk úplne postačí.

1 hrnček = 250 ml

Kroky

1
Hotové

Vo väčšej miske vyšľaháme vajcia spolu s kryštálovým cukrom do bielej peny. Postupne zašľaháme olej, ale aj vlažné mlieko. Osobitne zmiešame obe múky spolu s práškom do pečiva.

2
Hotové

K vyšľahanej hmote zapracujeme aj múky, postupne, na nízkych otáčkach. Polovicu cesta oddelíme. Do jednej polovice pridáme kakao a trochu vlažného mlieka, opatrne zašľaháme.

3
Hotové

Bábovkovú formu vymastíme dôkladne olejom. Postupne vylejeme svetlé a tmavé cesto. Môžeme vrstviť striedavo, alebo, najprv svetlé, tak tmavé cesto, tak premiešame špajdlou.

4
Hotové

Ak cesta premiešame, pripravíme mramorovú bábovku. Hrnčekovú bábovku pečieme vo vyhriatej rúre na 170 stupňov Celzia cca 40 minút podľa potreby. Tak necháme vychladnúť.

5
Hotové

Po 10 minútach bábovku opatrne vyklopíme. Bábovku posypeme práškovým cukrom, môžeme poliať roztopenou čokoládou, posypať kokosom alebo nasekanými orieškami.

Martina

Soľ z medvedieho cesnaku
predchádzajúci
Soľ z medvedieho cesnaku – liečivý RECEPT
Banánový chlieb
ďalšií
Banánový chlieb extra šťavnatý RECEPT
Soľ z medvedieho cesnaku
predchádzajúci
Soľ z medvedieho cesnaku – liečivý RECEPT
Banánový chlieb
ďalšií
Banánový chlieb extra šťavnatý RECEPT

Pridajte svoj komentár