0 0
Olej s medvedím cesnakom, RECEPT pre zdravie

Zdieľajte to na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete túto adresu URL skopírovať a zdieľať

Ingrediencie:

Upraviť porcie:
1 l Olej najepšie olivový, môže byť aj slnečnicový, repkový
5 hrstí Medvedí cesnak listov čerstvého medvedieho cesnaku

Nutričné informácie

1
Porcia
430
kcal

Olej s medvedím cesnakom, RECEPT pre zdravie

Tip pre vás. Olej s medvedím cesnakom je skvelý do šalátov, omáčok, na prípravu mäsových a zeleninových jedál. Cesnakový olej má nádhernú farbu, vôňu a príjemnú chuť.

Vlastnosti:
  • Bezlepkové
  • Lacný recept
  • Ľahko a rýchlo
  • Liečivé
  • Sezónny recept
  • Večierky a akcie
  • Vegetariánske
Kuchyňa:

Ingrediencie:

Popis:

Zdieľať

Olej s medvedím cesnakom, recept pre zdravie na fantastický cesnakový olej. Jednoduchá a rýchla príprava, olej, ktorý skvelo využijeme v studenej a teplej kuchyni. Skúsite?

Medvedí cesnak je liečivá bylina, ktorá rastie na začiatku jari. Práve prvé lístky sú nabité vitamínmi a živinami. Medvedí cesnak detoxikuje, pomáha pri žalúdočných a srdcovo-cievnych problémoch, skvelý pri liečbe dýchacích ochorení, podporuje aj imunitu. Má silné antibiotické a antibakteriálne účinky, zmierňuje bolesti hlavy, vynikajúci pri liečbe kŕčových žíl. Obsahuje vitamín C, B a minerály – železo, draslík, jód, sodík. Medvedí cesnak – zelený zázrak prírody.

Ak máme veľa medvedieho cesnaku, môžeme pripraviť olej s medvedím cesnakom, ktorý je skvelý do šalátov a polievok, jedál, kde používame cesnak. Olej zvolíme podľa výberu – slnečnicový, repkový, a obľúbený olivový.

Dobrá rada. Nezabúdame, medvedí cesnak konzumujeme, pokiaľ ešte nekvitne, vtedy je zber už nevhodný.

1 porcia = 0,05 dl oleja s medvedím cesnakom

Kroky

1
Hotové

Listy medvedieho cesnaku umyjeme a osušíme papierovým obrúskom. Necháme ich ešte aj preschnúť. Listy cesnaku musia byť úplne suché.

2
Hotové

Do sklenej misy, väčšieho skla vložíme listy medvedieho cesnaku. Tie zalejeme olejom až po vrch, premiešame, medvedí cesnak musí byť ponorený.

3
Hotové

Medvedí cesnak prikryjeme a necháme v oleji macerovať pri izbovej teplote niekoľko dní, aj týždeň, občas premiešame. Potom olej precedíme.

4
Hotové

Na macerovanie zvolíme tmavšie miesto. Precedený olej s medvedím cesnakom nalejeme do fliaš a skladujeme ako bežný olej. Je úžasný.

Martina

Palacinky 1-2-3
predchádzajúci
Palacinky 1-2-3, jednoduchý recept na najlepšie PALACINKY
Vyprážaný bravčový rezeň
ďalšií
Vyprážaný bravčový REZEŇ v trojobale, klasický recept
Palacinky 1-2-3
predchádzajúci
Palacinky 1-2-3, jednoduchý recept na najlepšie PALACINKY
Vyprážaný bravčový rezeň
ďalšií
Vyprážaný bravčový REZEŇ v trojobale, klasický recept

Pridajte svoj komentár