0 0
Najlepšie kokosové pusinky, recept zo zvyšných bielkov

Zdieľajte to na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete túto adresu URL skopírovať a zdieľať

Ingrediencie:

Upraviť porcie:
4 ks Vaječný bielok
300 g Práškový cukor
250 g Strúhaný kokos
Soľ štipka soli
Čokoládová poleva
100 g Čokoláda tmavá čokoláda
2 PL Kokosový olej alebo obyčajný olej

Nutričné informácie

1
kus
115
kcal

Najlepšie kokosové pusinky, recept zo zvyšných bielkov

Tip pre vás: Domáce kokosové pusinky môžeme máčať v čokoládovej poleve, vynikajúce sú aj bez čoko polevy. Ak zvolíme polevu, skladujeme ich v chlade.

Vlastnosti:
  • Bezlepkové
  • Lacný recept
  • Ľahko a rýchlo
  • Sladké
  • Večierky a akcie
Kuchyňa:

Ingrediencie:

  • Čokoládová poleva

Popis:

Zdieľať

Neviete čo zo zvyšných bielkov? No predsa skvelé kokosové pusinky, ktoré máte upečené za pár minút. Dokonalé kokosové pokušenie bez štipky múky, pochúťka pre celú rodinu. Sladké maškrtenie vám želám. Vianočné alebo veľkonočné pečenie si bez kokosových pusiniek neviem predstaviť. Moja rodina ich miluje. Čo je však dôležité, vždy ich pripravujem zo zvyšných bielkov a sú hotové raz dva. Nech sa páči. Upečte si so mnou domáce kokosové pusinky.

Dobrá rada: Kokosové pusinky nepečieme pridlho, pretože by sa vysušili. Je dôležité, aby ostali zvonku chrumkavé, vo vnútri šťavnaté. Na pečenie potrebujú naozaj iba zopár minút.

Kroky

1
Hotové

Pripravíme si varenie nad parou. Urobíme to tak, že si väčší širší hrniec dáme na sporák, do výšky približne 5 cm nalejeme vodu. Do hrnca vložíme menší hrniec, aby boli ušká pevné.

2
Hotové
10 min.

Vodu v spodnom hrnci necháme zovrieť. Do menšieho hrnca pridáme zvyšné bielky a práškový cukor, ihneď ich začneme šľahať šľahačom do peny (10 minút), zo spodu ide para.

3
Hotové

Vyšľahanú penu necháme trochu ochladiť. Potom primiešame strúhaný kokos so štipkou soli, vznikne nám hustejšia hmota. Na plech vystlaný papierom na pečenie urobíme kôpky.

4
Hotové
10-15min.

Pečenie-sušenie

Robíme to lyžicou. Kôpky by mali byť veľké cca 5 cm, tak ich tvarujeme do pusiniek. Kokosové pusinky pečieme/sušíme pri teplote 150 °C približne 10 minút, maximálne však 15 minút.

5
Hotové

Kokosové pusinky nepečieme dlhšie, aby sa nevysušili. Upečené sú vtedy, keď majú ružovkastý nádych. Čokoládovú polevu pripravíme tak, že si nad parou roztopíme čokoládu s olejom.

Martina

letna zeleninova polievka
predchádzajúci
Najjednoduchšia letná zeleninová polievka – rýchly recept
steriôizovane uhorky vo flasi
ďalšií
Overený domáci recept na chrumkavé sterilizované uhorky
letna zeleninova polievka
predchádzajúci
Najjednoduchšia letná zeleninová polievka – rýchly recept
steriôizovane uhorky vo flasi
ďalšií
Overený domáci recept na chrumkavé sterilizované uhorky

Pridajte svoj komentár