Recept zo zvyšných bielkov – moje najobľúbenejšie orechové pusinky

Zdieľajte to na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete túto adresu URL skopírovať a zdieľať

Ingrediencie:

Upraviť porcie:
4 ks Vaječný bielok
300 g Práškový cukor
250 g Vlašské orechy mleté vlaśské orechy
Soľ štipka soli
Čokoládová poleva
100 g Čokoláda tmavá ćokoláda
2 PL Kokosový olej alebo obyćajného oleja

Nutričné informácie

1
kus
105
kcal

Recept zo zvyšných bielkov – moje najobľúbenejšie orechové pusinky

Tip pre vás: Domáce orechové pusinky môžeme máčať v čokoládovej poleve, alebo pofŕkať čoko polevou. Chutné sú však aj bez čokolády, pred pečením ozdobené orechom. Ak zvolíme polevu, skladujeme ich v chladničke.

Vlastnosti:
  • Bezlepkové
  • Lacný recept
  • Ľahko a rýchlo
  • Sladké
  • Večierky a akcie
Kuchyňa:

Ingrediencie:

  • Čokoládová poleva

Popis:

Zdieľať

Zvýšili vám vaječné bielky? Upečte si orechové pusinky, ktoré máte hotové za pár minút. Fantastické orechové pusinky bez múky, vhodné aj pri intolerancii na lepok. Garantujem vám, že si moje domáce pusinky zamilujete. Pusinky zo zvyšných bielkov patria aj k Vianociam, ale aj k Veľkej noci. Domáce orechové pusinky chutia naozaj úžasne. Na sviatočnom stole sa nádherne vynímajú. Inšpirujte sa.

Dobrá rada: Orechové pusinky nepečieme dlho, aby sa nevysušili. Keď sú zvonku chrumkavé, vo vnútri šťavnaté, vtedy sú dokonalé.

Kroky

1
Hotové

Pripravíme si varenie nad parou. Urobíme to tak, že si väčší širší hrniec dáme na sporák, do výšky približne 5 cm nalejeme vodu. Do hrnca vložíme menší hrniec, aby boli ušká pevné.

2
Hotové
10 min.

Vodu v spodnom hrnci necháme zovrieť. Zo spodu ide para. Do menšieho hrnca pridáme zvyšné bielky a práškový cukor, ihneď ich začneme šľahať šľahačom do peny (10 minút).

3
Hotové

Vyšľahanú penu necháme trochu ochladiť. Potom primiešame mleté orechy a štipku soli, vznikne nám hustejšia hmota. Na plech vystlaný papierom na pečenie ukladáme malé kôpky.

4
Hotové
10-15min.

Pečenie-sušenie

Kôpky by mali byť veľké 5 cm. Poukladáme ich lyžicou. Tvarujeme z nich pusinky. Orechové pusinky pečieme/sušíme pri teplote 150 °C približne 10 minút, maximálne však 15 minút.

5
Hotové

Orechové pusinky nepečieme pridlho, aby sa nevysušili. Upečené sú vtedy, keď majú ružovkastý nádych. Čokoládovú polevu pripravíme tak, že si nad parou roztopíme čokoládu s olejom.

Martina

varena sunka
predchádzajúci
Ako sa varí údená šunka, recept na istotu
bazový sirup
ďalšií
Najlepší domáci bazový sirup, recept ako sa to robí
varena sunka
predchádzajúci
Ako sa varí údená šunka, recept na istotu
bazový sirup
ďalšií
Najlepší domáci bazový sirup, recept ako sa to robí

Pridajte svoj komentár