Ingrediencie:
- 1 ks Pórmenší pór, alebo 1/2 väčšieho póru, cca 20 cm kus
- 2 PL MasloPL/polievková lyžica, môže byť aj olej
-
NA DOCHUTENIE PÓROVEJ POLIEVKY
- podľa chuti Soľ
- podľa chuti Mleté čierne koreniepri menších deťoch vynecháme
-
VLOŽKA DO PÓROVEJ POLIEVKY
- podľa obľuby Cestovinyuvarené cestoviny, môžu byť klasické, celozrnné, špaldové, i bezlepkové
Popis:
Pórová polievka – najrýchlejší lacný recept. Vynikajúca polievka z póru, iba za pár centov. Úplne nenáročný recept aj pre začiatočníkov. Garantujem Vám, výborná chuť pórovej polievky prekvapí, poteší mnohé chuťové poháriky. Dobrú chuť želám.
Pór – veľmi zdravá zelenina. Využívame pór surový, ale aj tepelne upravený. Hlavne v surovom stave pôsobí na náš organizmus blahodárne. Skvelý iba nakrájaný do rôznych nátierok, alebo aj ako zdravá obloha na chlieb s maslom, bravčovou masťou, úžasný na jednohubky či obložené chlebíky. Pór posilňuje imunitu, nápomocný pri úprave cukru v krvi, zlepšuje obranyschopnosť organizmu. Pôsobí proti nádche, chrípke aj infekciám, vhodný pri očiste čriev (pomáha i pri črevných kolikách). Z vitamínov majú zastúpenie vitamíny A, B, C, E, K. Obsahuje dôležité minerály – draslík, fosfor, horčík, mangán, vápnik, železo, ďalej aj vlákninu, selén a karotíny. Kyselinu listovú nájdeme v póre iba v surovom stave. Pór – výborný pri diétnom stravovaní, pretože obsahuje minimum tukov a cukrov. Pórová polievka – úžasná chuť.
Lacné recepty na chutné a zdravé domáce polievky. Vyskúšajte naše overené recepty. Jednoduchá cuketová polievka , silný zeleninový vývar alebo najjednoduchšia letná zeleninová polievka ? Pre milovníkov špenátu a zeleného hrášku máme tieto recepty – špenátová polievka z mrazeného špenátu, ale aj najrýchlejšia hrášková polievka .
Dobrá rada. Ak prilejeme do pórovej polievky domáci zeleninový alebo mäsový vývar, polievka získa na ešte lepšej chuti. Ako vložku zvolíme obľúbené uvarené cestoviny. Zdravšia alternatíva – kuskus alebo bulgur. Keď pridáme aj čerstvú petržlenovú vňať, doplníme dôležitý vitamín C.
množstvo ingrediencií v recepte = 4 porcie
Kroky
1 Hotové |
|
2 Hotové |
|
3 Hotové |