0 0
Pórová polievka – najrýchlejší lacný RECEPT

Zdieľajte to na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete túto adresu URL skopírovať a zdieľať

Ingrediencie:

Upraviť porcie:
1 ks Pór menší pór, alebo 1/2 väčšieho póru, cca 20 cm kus
2 PL Maslo PL/polievková lyžica, môže byť aj olej
NA DOCHUTENIE PÓROVEJ POLIEVKY
podľa chuti Soľ
podľa chuti Mleté čierne korenie pri menších deťoch vynecháme
VLOŽKA DO PÓROVEJ POLIEVKY
podľa obľuby Cestoviny uvarené cestoviny, môžu byť klasické, celozrnné, špaldové, i bezlepkové

Nutričné informácie

1
Porcia
90
kcal

Pórová polievka – najrýchlejší lacný RECEPT

Tip pre Vás. Fantastická pórová polievka - lacná, jednoduchá a super rýchla. Výživná polievka z póru, ktorú sa oplatí vyskúšať. Hotovú pórovú polievku môžeme i rozmixovať dohladka, bude ešte lahodnejšia, pre menšie deti vhodnejšia, keďže deti kusy zeleniny neobľubujú.

Vlastnosti:
  • Bezlepkové
  • Lacný recept
  • Ľahko a rýchlo
  • Liečivé
  • Vegetariánske
Kuchyňa:

Ingrediencie:

  • NA DOCHUTENIE PÓROVEJ POLIEVKY

  • VLOŽKA DO PÓROVEJ POLIEVKY

Popis:

Zdieľať

Pórová polievka – najrýchlejší lacný recept. Vynikajúca polievka z póru, iba za pár centov. Úplne nenáročný recept aj pre začiatočníkov. Garantujem Vám, výborná chuť pórovej polievky prekvapí, poteší mnohé chuťové poháriky. Dobrú chuť želám.

Pór – veľmi zdravá zelenina. Využívame pór surový, ale aj tepelne upravený. Hlavne v surovom stave pôsobí na náš organizmus blahodárne. Skvelý iba nakrájaný do rôznych nátierok, alebo aj ako zdravá obloha na chlieb s maslom, bravčovou masťou, úžasný na jednohubky či obložené chlebíky. Pór posilňuje imunitu, nápomocný pri úprave cukru v krvi, zlepšuje obranyschopnosť organizmu. Pôsobí proti nádche, chrípke aj infekciám, vhodný pri očiste čriev (pomáha i pri črevných kolikách). Z vitamínov majú zastúpenie vitamíny A, B, C, E, K. Obsahuje dôležité minerály – draslík, fosfor, horčík, mangán, vápnik, železo, ďalej aj vlákninu, selén a karotíny. Kyselinu listovú nájdeme v póre iba v surovom stave. Pór – výborný pri diétnom stravovaní, pretože obsahuje minimum tukov a cukrov. Pórová polievka – úžasná chuť.

Lacné recepty na chutné a zdravé domáce polievky. Vyskúšajte naše overené recepty. Jednoduchá cuketová polievka , silný zeleninový vývar  alebo najjednoduchšia letná zeleninová polievka ? Pre milovníkov špenátu a zeleného hrášku máme tieto recepty – špenátová polievka z mrazeného špenátu, ale aj najrýchlejšia hrášková polievka .

Dobrá rada. Ak prilejeme do pórovej polievky domáci zeleninový alebo mäsový vývar, polievka získa na ešte lepšej chuti. Ako vložku zvolíme obľúbené uvarené cestoviny. Zdravšia alternatíva – kuskus alebo bulgur. Keď pridáme aj čerstvú petržlenovú vňať, doplníme dôležitý vitamín C.

množstvo ingrediencií v recepte = 4 porcie

Kroky

1
Hotové

Pór rozpolíme, jednotlivé časti dôkladne umyjeme a osušíme. Pripravený pór nakrájame na malé rezančeky. Kvalitný hrniec rozohrejeme, pridáme maslo a pripravený pór.

2
Hotové

Pór restujeme za stáleho miešania približne 3 minútky, stačí, aby zavoňal. Tak prilejeme vriacu vodu - 1,3 litra. Ak máme domáci vývar, pridáme vývar pre ešte lepšiu chuť polievky.

3
Hotové

Pórovú polievku varíme na strednom stupni približne 10 minút, dochutíme ju ešte soľou a mletým čiernym korením. Podávame s uvarenou cestovinou, bulgurom alebo kuskusom.

Martina

Banánový chlieb
predchádzajúci
Banánový chlieb extra šťavnatý RECEPT
Ako dlho piecť rybu na panvici
ďalšií
Ako dlho piecť rybu na panvici – RECEPT
Banánový chlieb
predchádzajúci
Banánový chlieb extra šťavnatý RECEPT
Ako dlho piecť rybu na panvici
ďalšií
Ako dlho piecť rybu na panvici – RECEPT

Pridajte svoj komentár