0 0
Vyprážaná ryba, recept na skvelú chrumkavú rybu

Zdieľajte to na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete túto adresu URL skopírovať a zdieľať

Ingrediencie:

Upraviť porcie:
4 ks Ryby filety veľkosti cca 100-150 g
NA DOCHUTENIE
Soľ podľa chuti
Mleté čierne korenie podľa chuti
NA OBAĽOVANIE
8 PL Hladká múka PL/polievková lyžica - alebo podľa potreby
2 ks Vajce 2-3 ks, podľa veľkosti
8 PL Strúhanka PL/polievková lyžica - alebo podľa potreby
NA VYPRÁŽANIE
1 DL Olej 1-1.5 DL, alebo podľa potreby

Nutričné informácie

1
Porcia
270
kcal

Vyprážaná ryba, recept na skvelú chrumkavú rybu

Tip pre vás. Ak máme intoleranciu na lepok, zvolíme bezlepkovú múku a strúhanku. Na ochutenie rýb môžeme pridať sušené bylinky a cesnak, alebo korenie na ryby, filety skúsme pokvapkať aj citrónovou šťavou. Vyprážaná ryba tak získa vynikajúcu, zaujímavejšiu chuť.

Vlastnosti:
  • Bezlepkové
  • Ľahko a rýchlo
  • Sezónny recept
  • Večierky a akcie
  • Vegetariánske
Kuchyňa:

Ingrediencie:

  • NA DOCHUTENIE

  • NA OBAĽOVANIE

  • NA VYPRÁŽANIE

Popis:

Zdieľať

Vyprážaná ryba nielen na Vianoce. Nech sa páči, jednoduchý recept na jednoduchú chrumkavú rybu s osvedčenými radami. Stačí si zaželať iba dobrú chuť. Vedeli ste? Čerstvá ryba je omnoho zdravšia a výživnejšia. Ak kupujeme ryby mrazené, zvolíme rybky iba s jemnou glazúrou, aby neboli vodnaté. Výbornou voľbou je treska, hoki, ale aj filety z kapra či pstruha. Ryby obsahujú kvalitné bielkoviny, minerálne látky, stopové prvky, zdravé tuky a zdraviu prospešné vitamíny. Ryby podporujú zdravé srdce a cievny systém. Mali by sme ich konzumovať aspoň 2x do týždňa. Mäso z morských rýb je bohaté aj na cenný jód, ktorý je pre ľudské telo veľmi dôležitý. Aj keď nie je vyprážanie tá najzdravšia voľba, niekto práve takto pripravenú rybku zbožňuje. Ak máte radi zdravšie verzie, vyskúšajte skvelého lososa na panvici, alebo obľúbenú tresku na masle.

Dobrá rada. Na obaľovanie je výborná strúhanka chlebová, aby bola rybka chrumkavá. Na vyprážanie je vhodný olej repkový, môže byť aj bravčová masť, oba tuky majú vysoký obsah zadymenia. Vyprážané ryby ihneď podávame, vtedy sú úžasne chrumkavé – chutia najlepšie. Po vyprážaní ich nikdy neprikrývame, inak by sa zaparili, stratili by na chrumkavosti.

Kroky

1
Hotové

Ryby rozmrazíme a dôkladne osušíme. Ryby chladené jemne opláchneme pod studenou vodou, taktiež dobre osušíme. Filety osolíme a okoreníme z oboch strán. OBAĽOVANIE. Najprv rybu obalíme v hladkej múke, tak v dobre rozšľahaných, trošku osolených vajíčkach, nakoniec aj v strúhanke.

2
Hotové

Je dôležité, aby sme filety rýb dobre obalili aj v múke, vajci a v strúhanke, najlepšie chlebovej. Kvalitnú panvicu rozpálime, pridáme olej, najlepšie repkový, alebo masť. Keď je už horúci, vložíme obalené ryby, ktoré vyprážame na strednom stupni dozlatista, z oboch strán. Ryby sledujeme, aby sa nepripálili.

3
Hotové

Vyprážanie trvá naozaj iba pár minút. Kvalitná panvica je dôležitá, aby sa nám ryby neprichytávali. Po vyprážaní uložíme hotové ryby na tanier, na ktorý položíme papierové obrúsky, aby sme rybu zbavili prebytočného tuku. Vyprážané ryby nikdy neprikrývame, ak ich chceme chrumkavé. Ihneď ich podávame.

Martina

Treska na masle
predchádzajúci
Treska na masle, jednoduchý zdravý FIT recept
Nepečené guľky z piškót
ďalšií
Nepečené guľky z piškót, RECEPT na poslednú chvíľu
Treska na masle
predchádzajúci
Treska na masle, jednoduchý zdravý FIT recept
Nepečené guľky z piškót
ďalšií
Nepečené guľky z piškót, RECEPT na poslednú chvíľu

Pridajte svoj komentár