0 0
Ako pripraviť najlepšiu zemiakovú kašu, RECEPT

Zdieľajte to na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete túto adresu URL skopírovať a zdieľať

Ingrediencie:

Upraviť porcie:
10 ks Zemiaky zemiaky strednej veľkosti
100 g Maslo min. 82%, aj viac, podľa druhu zemiakov a chuti
3 dl Mlieko aj viac, podľa potreby, hustoty zemiakovej kaše
NA DOCHUTENIE
Soľ podľa chuti
NA ĎALŠIE DOCHUTENIE
Bylinky nakrájaná petržlenová vňať, pažítka, medvedí cesnak

Nutričné informácie

1
Porcia
250
kcal

Ako pripraviť najlepšiu zemiakovú kašu, RECEPT

Tip pre vás. Na prípravu zemiakovej kaše sú vhodné zemiaky, ktoré sa po uvarení jemne rozsypávajú. Veľmi dôležitý je pomer mlieka a masla, aby sme docielili požadovanú, vynikajúcu konzistenciu zemiakovej kaše.

Vlastnosti:
  • Bezlepkové
  • Lacný recept
  • Ľahko a rýchlo
  • Večierky a akcie
  • Vegetariánske
Kuchyňa:

Ingrediencie:

  • NA DOCHUTENIE

  • NA ĎALŠIE DOCHUTENIE

Popis:

Zdieľať

Dokonalá zemiaková kaša. Ako pripraviť najlepšiu zemiakovú kašu? Nech sa páči, tu je rokmi overený recept. Tú naj robí naša Dendy. Vyskúšate? Fantastickej zemiakovej kaši s chrumkavým rezňom, nedeľňajšej klasike predsa nikto neodolá.

Zemiakovú kašu máme radi dospelí, deti ju zbožňujú. Potrebujeme iba 3 suroviny –  vhodný druh zemiakov, kvalitné maslo (opražené dodá kaši na vynikajúcej chuti) a mlieko, najlepšie plnotučné, pre jemnosť. Dokonalá domáca zemiaková kaša – úžasná príloha k rôznym mäsovým a zeleninovým jedlám.

Zemiaky – na Slovensku tradičné a veľmi obľúbené. Zemiaky obsahujú až 80 % vody, sú bohaté aj na škroby. Vitamíny – A, B1, B2, B6, veľké množstvo vitamínu C. Obsahujú dôležité minerály – horčík, zinok, vápnik, draslík, fosfor, železo, ale aj mnoho vlákniny. Zemiaky chránia pokožku, znižujú krvný tlak, výborné proti nespavosti, posilňujú srdce a oči.

Dobrá rada. Do zemiakovej kaše nepridávame NIKDY mlieko studené, kaša je tak tuhšia, menej krémová. Ešte jedna rada na záver, naklíčené zemiaky nekonzumujeme.

Kroky

1
Hotové

Zemiaky ošúpeme, odstránime nevhodné časti, dobre umyjeme a nakrájame na kocky strednej veľkosti. Zemiaky dáme do hrnca, zalejeme vodou približne 3 cm nad ich okraj, pridáme malú lyžičku soli. Prikryjeme a varíme do mäkka.

2
Hotové

Zemiaky varíme cca 20 minút, je vhodnejšie, ak sa budú jemne rozsypávať. Nesmú byť tvrdé, zemiaková kaša by mala hrudky, a to nechceme. Po uvarení zemiaky scedíme. Na kvalitnej panvici opražíme maslo, aby jemne zavoňalo.

3
Hotové

Mlieko zohrejeme, aby bolo horúce. Ak by sa nám vytvorila kožička, odstránime ju. Zemiaky rozšťucháme a pripravíme si robot s metličkami. Do kaše postupne zašľaháme opražené maslo a mlieko - podľa konzistencie a potreby.

4
Hotové

Zemiakovú kašu dosolíme podľa chuti. Ešte krémovejšia kaša? Pridáme ďalšie roztopené maslo, mlieko kašu zasa zriedi. Najlepšia zemiaková kaša je čerstvo pripravená. Do kaše môžeme primiešať aj nakrájanú petržlenovú vňať, pažítku.

Martina

Chrenovo vajíčková nátierka
predchádzajúci
CHRENOVO vajíčková nátierka, výživný recept
Palacinky 1-2-3
ďalšií
Palacinky 1-2-3, jednoduchý recept na najlepšie PALACINKY
Chrenovo vajíčková nátierka
predchádzajúci
CHRENOVO vajíčková nátierka, výživný recept
Palacinky 1-2-3
ďalšií
Palacinky 1-2-3, jednoduchý recept na najlepšie PALACINKY

Pridajte svoj komentár