Ingrediencie:
- 10 ks Zemiakyzemiaky strednej veľkosti
- 100 g Maslomin. 82%, aj viac, podľa druhu zemiakov a chuti
- 3 dl Mliekoaj viac, podľa potreby, hustoty zemiakovej kaše
-
NA DOCHUTENIE
- Soľpodľa chuti
-
NA ĎALŠIE DOCHUTENIE
- Bylinkynakrájaná petržlenová vňať, pažítka, medvedí cesnak
Popis:
Dokonalá zemiaková kaša. Ako pripraviť najlepšiu zemiakovú kašu? Nech sa páči, tu je rokmi overený recept. Tú naj robí naša Dendy. Vyskúšate? Fantastickej zemiakovej kaši s chrumkavým rezňom, nedeľňajšej klasike predsa nikto neodolá.
Zemiakovú kašu máme radi dospelí, deti ju zbožňujú. Potrebujeme iba 3 suroviny – vhodný druh zemiakov, kvalitné maslo (opražené dodá kaši na vynikajúcej chuti) a mlieko, najlepšie plnotučné, pre jemnosť. Dokonalá domáca zemiaková kaša – úžasná príloha k rôznym mäsovým a zeleninovým jedlám.
Zemiaky – na Slovensku tradičné a veľmi obľúbené. Zemiaky obsahujú až 80 % vody, sú bohaté aj na škroby. Vitamíny – A, B1, B2, B6, veľké množstvo vitamínu C. Obsahujú dôležité minerály – horčík, zinok, vápnik, draslík, fosfor, železo, ale aj mnoho vlákniny. Zemiaky chránia pokožku, znižujú krvný tlak, výborné proti nespavosti, posilňujú srdce a oči.
Dobrá rada. Do zemiakovej kaše nepridávame NIKDY mlieko studené, kaša je tak tuhšia, menej krémová. Ešte jedna rada na záver, naklíčené zemiaky nekonzumujeme.
Kroky
1 Hotové |
|
2 Hotové |
|
3 Hotové |
|
4 Hotové |