0 0
Špenátová polievka z mrazeného špenátu, LACNÝ recept

Zdieľajte to na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete túto adresu URL skopírovať a zdieľať

Ingrediencie:

Upraviť porcie:
450 g Špenát špenát mrazený
1 PL Maslo PL/polievková lyžica
1 PL Olej PL/polievková lyžica
1 ks Cibuľa cibuľa strednej veľkosti
3 strúčiky Cesnak alebo aj viac, podľa chuti
NA DOCHUTENIE
Soľ podľa chuti
Mleté čierne korenie podľa chuti
Vegeta bez glutamánu sodného - podľa chuti
NA ZJEMNENIE
1 dl Šľahačková smotana / deci liter /alebo aj viac, podľa jemnosti, pri FIT verzii ju vynecháme, nakoniec na tanier môžeme zvoliť lyžicu kyslej smotany
VLOŽKA DO POLIEVKY podľa výberu
2 hrste Krutóny krutóny - opečený starší chlebík alebo pečivo, môžeme aj vynechať
3 ks Vajce uvarené na mäkko alebo natvrdo, môžeme aj vynechať
NA DOZDOBENIE
Bylinky čerstvé bylinky - napríklad petržlenová vňať, kôpor

Nutričné informácie

1
Porcia
90
kcal

Špenátová polievka z mrazeného špenátu, LACNÝ recept

Tip pre vás. Výbornú špenátovú polievku podávame s uvareným vajíčkom na mäkko alebo natvrdo, s krutónmi (opečeným pečivom či chlebíkom) a bylinkami. Na zjemnenie pridáme šľahačkovú - kyslú smotanu. Pri FIT verzii ju však vynecháme.

Vlastnosti:
  • Bezlepkové
  • Lacný recept
  • Ľahko a rýchlo
  • Liečivé
  • Vegetariánske
Kuchyňa:

Ingrediencie:

  • NA DOCHUTENIE

  • NA ZJEMNENIE

  • VLOŽKA DO POLIEVKY podľa výberu

  • NA DOZDOBENIE

Popis:

Zdieľať

Špenátová polievka z mrazeného špenátu – lacný recept, ktorý si určite obľúbite. Lahodná krémová špenátová polievka plná živín a vitamínov pre celú rodinu. Dobrú chuť.

Co takhle dát si špenát? Pretože je plný vitamínov a minerálov. Zelený poklad – špenát obsahuje vitamíny A, C, E, K, skoro všetky vitamíny skupiny B. Špenát obsahuje aj minerály – horčík, draslík, vápnik, sodík, železo a fosfor. Rýchla špenátová polievka je skvelou voľbou zdravého stravovania.

DOMÁCE KRUTÓNY – recept. Ako si pripravíme krutóny zo staršieho chleba alebo pečiva? Úplne jednoducho. Pečivo či chlebík nakrájame na menšie kocky, na suchej panvici, bez oleja, a na nízkom stupni ich opekáme z každej strany dochrumkava. Takto pripravené krutóny konzumujeme čerstvé, môžeme ich skladovať aj v uzatvárateľnej nádobe – dóze.

Dobrá rada. Do polievky pridávame toľko horúcej vody alebo vývaru – podľa obľuby, hustoty polievky. Ak chceme docieliť špenátovú polievku hustejšiu, pridáme menej tekutiny, keď redšiu, prilejeme viac vody (vývaru). Na zjemnenie, pre lahodnejšiu chuť je vhodná šľahačková smotana k vareniu, alebo kyslá smotana, ktorú pridávame do hotovej špenátovej polievky, do taniera, tesne pred podávaním.

Kroky

1
Hotové

Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno, cesnak ošúpeme a roztlačíme. Nemusíme úplne najemno, pretože špenátovú polievku nakoniec rozmixujeme. Do rozohriateho hrnca pridáme olej, maslo a nakrájanú cibuľu. Cibuľu orestujeme do sklovita. Tak vložíme roztlačený cesnak, iba chvíľu restujeme, stačí aby zavoňal. Pridáme mrazený špenát.

2
Hotové

Vlejeme 1-1,5 DL vody, hrniec prikryjeme. Špenát podusíme približne 10 minút, aby sa rozvaril na špenátovú kašu. Pridáme korenie podľa chuti - mleté čierne korenie, soľ a vegetu, najlepšie kvalitnejšiu, bez glutamánu a soli. Tak polievku ešte prevaríme a rozmixujeme - ponorným mixérom dohladka. Vznikne nám pekná zelená špenátová kaša.

3
Hotové

Teraz je dôležité, aby sme pridali toľko horúcej vody, ešte lepšie horúceho vývaru, aby mala špenátová polievka požadovanú konzistenciu. Záleží, akú hustú polievku obľubujeme. Prilejeme približne 6 DL tekutiny. Špenátovú polievku ešte prevaríme, môžeme dochutiť soľou, mletým čiernym korením, aj obľúbenou vegetou - podľa chuťových pohárikov.

4
Hotové

Špenátovú polievku zjemníme šľahačkovou smotanou podľa potreby. Pridáme 1 DL, ale aj viac, aby bola jemná - krémová.. Ak pridáme smotanu, polievku z mrazeného špenátu povaríme 5 minút. Do polievky sú skvelé domáce krutóny zo staršieho chleba či pečiva. Pri FIT verzii smotanu určite vynecháme, pridáme iba uvarené vajíčko a čerstvé bylinky.

Martina

Huspenina
predchádzajúci
Aby huspenina stuhla, poctivá domáca huspenina RECEPT
Hrnčekový jablkový koláč
ďalšií
Legendárny jablkový hrnčekový koláč – jednoduchý RECEPT
Huspenina
predchádzajúci
Aby huspenina stuhla, poctivá domáca huspenina RECEPT
Hrnčekový jablkový koláč
ďalšií
Legendárny jablkový hrnčekový koláč – jednoduchý RECEPT

Pridajte svoj komentár