0 0
Ako dlho piecť rybu na panvici – RECEPT

Zdieľajte to na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete túto adresu URL skopírovať a zdieľať

Ingrediencie:

Upraviť porcie:
600 g Ryby na jednu porciu rátame 130-150g
NA DOCHUTENIE RÝB NA PANVICI
podľa chuti Soľ
podľa chuti Mleté čierne korenie
podľa chuti Mletá červená paprika
podľa chuti Granulovaný cesnak
štipka Kurkuma
NA OPEKANIE RÝB NA PANVICI
2 PL Maslo najlepšie maslo ghee
2 PL Olej

Nutričné informácie

1
Porcia
300
kcal

Ako dlho piecť rybu na panvici – RECEPT

Tip pre Vás. Ako správne pripraviť akúkoľvek rybu na panvici, aby ostala fajnovo šťavnatá? Stačí dodržať zopár zlatých pravidiel, ktoré nájdete v našom recepte. Rýchla a jednoduchá príprava - úspech zaručený. Dobrú chuť.

Vlastnosti:
  • Bezlepkové
  • Ľahko a rýchlo
  • Liečivé
  • Večierky a akcie
  • Vegetariánske
Kuchyňa:

Ingrediencie:

  • NA DOCHUTENIE RÝB NA PANVICI

  • NA OPEKANIE RÝB NA PANVICI

Popis:

Zdieľať

Ako dlho piecť rybu na panvici ?. Viete ako správne pripraviť rybu na panvici, aby ostala vo vnútri úžasne šťavnatá? Stavte na istotu podľa nášho overeného receptu.

Ryby pripravujeme na mnoho spôsobov. Najjednoduchším a najrýchlejším spôsobom – klasické opečenie na panvici. Akú panvicu vybrať, začíname kožou hore alebo dole? Maslo či olej, ktoré korenie? Nech sa páči, čítajte ďalej.

Na opekanie rýb vyberieme kvalitnú panvicu, ktorá nepripaľuje. Môžeme zvoliť aj originál panvicu na ryby. Najlepšie na pečenie – maslo ghee alebo olej repkový, majú totiž vysoký stupeň zadymenia. Maslo dodá rybám vynikajúcu chuť, vôňu i nádhernú zlatistú farbu. Veľmi dôležitá je teplota, rybu vkladáme stále do rozpáleného tuku. Ak máme ryby s kožou, vždy začíname kožou dole. Keď je ryba od spodu do polovice zatiahnutá, zospodu i zlatistá, vtedy ju opatrne otočíme. Dĺžka pečenia – cca 4 minúty z každej strany, podľa potreby. Ryby by nemali pri opekaní plávať v tuku. Na dochutenie nám postačí iba obyčajná soľ i bylinky, chuť dodá i mleté čierne korenie, mletá červená paprika, kurkuma i sušený cesnak.

Ryby – bohatým zdrojom vitamínov, cenných minerálnych látok, dôležitých stopových prvkov, ale aj kvalitných bielkovín. Vitamíny A, B, C, D – dôležitý význam pre stavbu a posilňovanie kostí. Minerály selén, zinok, draslík, horčík – potrebné pre stavbu buniek. Železo vynikajúce pre krvotvorbu, jód zasa pre správnu funkciu štítnej žľazy.

Vedeli ste?

Losos, úhor a makrela patria k takzvaným tučným rybám. Losos má najvyšší obsah omega-3 mastných kyselín, tuniak zasa najvyšší obsah bielkovín. Tresku obyčajnú i škvrnitú zaraďujeme zasa medzi netučné ryby. Na prípravu ryby na masle – vhodná treska, tuniak, losos, makrela, ale aj filety pstruha. Dĺžka opekania závisí vždy od veľkosti a hrúbky rýb (filetov). Je dôležité, aby sa ryba dobre prepiekla, nebola surová, ale najdôležitejšie, aby ostala fajnovo šťavnatá. Čím je ryba čerstvejšia, tým vyššia výživová hodnota. Rybie mäso obsahuje nenasýtené mastné kyseliny, ktoré sú pre ľudské telo životne dôležité. Ryby patria medzi najzdravšie potraviny, pretože obsahujú zdravé tuky, preto by sme ich mali dopriať pravidelne.

Hľadáte recepty z rýb? Vyskúšajte naše fantastické pomazánky – skvelá rybacia  alebo lososovo-mrkvová . Skúste aj vynikajúceho  lososa na panvici, alebo úžasnú tresku na masle. Top retro šalát – domáca treska , ktorá sa teší veľkej obľube.

množstvo ingrediencií v recepte = 4 porcie

na jednu porciu rátame cca 130-150 g obľúbenej surovej ryby

Kroky

1
Hotové

Ryby zvolíme chladené alebo mrazené (mrazené necháme najprv rozmraziť). Filety z obľúbených rýb umyjeme, dôkladne osušíme, okoreníme korením podľa chuti. Môžeme použiť aj hotové korenie na ryby. Rybu solíme až na úplný koniec. Na opekanie pripravíme kvalitnú panvicu, ktorú rozohrejeme, pridáme maslo a olej. Ak pridáme iba maslo, nezabúdame, že rybu opekáme na nižšej teplote, pretože klasické maslo má nižší stupeň zadymenie. Preto je vhodná kombinácia oleja a masla.

2
Hotové

Do rozohriateho tuku (panvica musí byť dobre rozohriata) vložíme filety rýb, ktoré opekáme na strednom stupni z každej strany. Ak máme rybu s kožou, vždy začíname na strane s kožou. Ryby opekáme cca 4 minút z jednej strany - rybka musí zbelieť do polovice. Ak je ryba zo spodu aj zlatistá, tak ju opatrne otočíme, a dopekáme z druhej strany tiež dozlata. Trvá to približne 3 minúty, podľa potreby. Panvicu môžeme odstaviť zo sporáka a rybu nechať na horúcej panvici ešte dôjsť.

3
Hotové

Dĺžka opekania rýb záleží od ich veľkosti - hrúbky filetov. Čas pečenia je veľmi dôležitý, aby sme pripravili ryby šťavnaté, nie vysušené a tvrdé. Hotové ryby dosolíme a ihneď podávame, vtedy chutia najlepšie. Vynikajúcou prílohou sú opekané či štuchané zemiaky, zemiaková kaša, zeleninové pyré či grilovaná zelenina. Skvelou voľbou sú obľúbené zeleninové šaláty. Rýchly zdravý obed i fit večera pre celú rodinu. Príprava nám zaberie iba pár minút, naše zdravie sa nám poďakuje.

Martina

Pórová polievka
predchádzajúci
Pórová polievka – najrýchlejší lacný RECEPT
Bazový likér
ďalšií
Bazový likér z kvetov – dedkov RECEPT
Pórová polievka
predchádzajúci
Pórová polievka – najrýchlejší lacný RECEPT
Bazový likér
ďalšií
Bazový likér z kvetov – dedkov RECEPT

Pridajte svoj komentár