0 0
Hovädzie líčka na červenom víne, TOP recept

Zdieľajte to na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete túto adresu URL skopírovať a zdieľať

Ingrediencie:

Upraviť porcie:
4-5 ks Hovädzie líčka približne 800-1 000 g hovädzích líčok
4 PL Olej PL/polievková lyžica
1 ks Cibuľa stredná veľkosť
5 strúčikov Cesnak
2 ks Mrkva menšia veľkosť
1 ks Petržlen menšia veľkosť
0.25 ks Zeler 1/4 zeleru strednej veľkosti
5 DL Červené víno najlepšie červené suché víno
3 DL Vývar domáci vývar alebo bujón
NA DOCHUTENIE
3 ks Bobkový list
3 vetvičky Tymián
Soľ podľa chuti
Mleté čierne korenie podľa chuti
NA ZJEMNENIE
1 PL Maslo PL/polievková lyžica

Nutričné informácie

1
Porcia
260
kcal

Hovädzie líčka na červenom víne, TOP recept

Tip pre vás. Ak si hovädzie líčka budeme marinovať v oleji s korením pár hodín, najlepšie cez noc, mäsko bude ešte jemnejšie, chutnejšie, a samozrejme delikátnejšie.

Vlastnosti:
  • Bezlepkové
Kuchyňa:

Ingrediencie:

  • NA DOCHUTENIE

  • NA ZJEMNENIE

Popis:

Zdieľať

Hovädzie líčka na červenom víne. Delikatesa, ktorú sa oplatí vyskúšať. Hovädzie líčka s výbornou vínovou omáčkou skvelo ladia so zemiakovou kašou, štuchanými zemiakmi, fantastické sú aj so zeleninovým šalátom či grilovanou zeleninou. Čo poviete?

Hovädzie mäso obsahuje mnoho plnohodnotných bielkovín, je bohaté na horčík a železo. Aj keď si líčka vyžadujú špeciálnu prípravu, výsledok rozhodne stojí za to. Kto by nemiloval chutné hovädzie mäsko rozpadávajúce sa na jazyku?

Dobrá rada. Nezabúdame, dôležitý je dlhý čas a nízka teplota pečenia, aby sme docielili ten správny pôžitok z vynikajúceho jemnučkého hovädzie mäsa.

na 1 osobu rátame cca 150 g surového mäsa

Kroky

1
Hotové

Hovädzie líčka dobre umyjeme, dôkladne sušíme a odblaníme, odstránime šľachy. Tak líčka osolíme a okoreníme z oboch strán. Pripravíme si kvalitnejší hrniec, ktorý dobre rozohrejeme, pridáme olej. Na rozpálenom oleji hovädzie líčka opečieme zo všetkých strán, mali by byť až také hnedasté, aby bolo mäsko dobre uzavreté, šťava zvnútra pečením nevytiekla.

2
Hotové

Opečené mäso povyberáme. Do výpeku pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, ktorú restujeme jemne do sklovita. Ak by bolo málo oleja, môžeme pridať ešte dve polievkové lyžice. Tak vložíme aj roztlačený cesnak, ktorý restujeme len chvíľu, stačí, aby zavoňal. Nakoniec pridáme nakrájanú koreňovú zeleninu, ktorú restujeme na nízkom stupni približne 10 minút.

3
Hotové

Nesmieme to robiť na silnom stupni, zelenina by nám zhorkla. Opečenú zeleninu zalejeme červeným vínom a vývarom, necháme zovrieť. Vložíme opečené kusy hovädzích líčok, vetvičky tymiánu, bobkové listy. Hrniec prikryjeme a vložíme do rúry vyhriatej na 150 stupňov C. Hovädzie mäso pečieme 3-4 hodiny, aj viac, podľa potreby. Mäsko vždy skontrolujeme.

4
Hotové

Keď je mäsko mäkučké, vyberieme ho, a necháme trošku odležať. Potom krájame tenké plátky. Z omáčky vyberieme tymián a bobkové listy, omáčku rozmixujeme dohladka. Dochutíme ju ešte soľou, zriedime vývarom, ak je treba, prevaríme. Nakoniec zjemníme vínovú omáčku surovým maslom, premiešame, omáčku už nevaríme. Môžeme podávať.

Martina

Kokosové ježe
predchádzajúci
Vynikajúce kokosové ježe, najjednoduchší RECEPT
Čučoriedkový džem
ďalšií
Kysnuté cesto mäkké ako pavučinka, RECEPT na pečené buchty
Kokosové ježe
predchádzajúci
Vynikajúce kokosové ježe, najjednoduchší RECEPT
Čučoriedkový džem
ďalšií
Kysnuté cesto mäkké ako pavučinka, RECEPT na pečené buchty

Pridajte svoj komentár