0 0
Kurací steak na panvici, dokonalý RECEPT

Zdieľajte to na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete túto adresu URL skopírovať a zdieľať

Ingrediencie:

Upraviť porcie:
600 g Kuracie prsia na porciu rátame cca 150 g surového mäsa - môžu byť aj vykostené kuracie stehná alebo morčacie prsia
NA OLEJOVÚ MARINÁDU KURACÍCH STEAKOV
3 PL Olej PL/polievková lyžica - olej olivový, slnečnicový, repkový, vynikajúce je aj prepustené maslo
podľa chuti Soľ
podľa chuti Mleté čierne korenie
podľa chuti Mletá červená paprika môže byť aj mletá červená paprika pálivá
podľa chuti Mletá rasca môže byť aj rasca drvená
podľa chuti Kurkuma vynikajúca na kĺba, skvelá proti zápalom
NA OPEKANIE KURACÍCH STEAKOV
2 PL Olej PL/polievková lyžica

Nutričné informácie

1
Porcia
270
kcal

Kurací steak na panvici, dokonalý RECEPT

Tip pre Vás. K príprave steakov - vynikajúce aj vykostené kuracie stehná, na morčacie steaky zasa morčacie prsia. Na ochutenie olejovej marinády môžeme pridať roztlačený cesnak, ktorý dodá kuracím steakom vynikajúcu chuť. Dokonalé kuracie steaky podľa vlastnej chuti.

Vlastnosti:
  • Bezlepkové
  • Lacný recept
  • Ľahko a rýchlo
  • Večierky a akcie
Kuchyňa:

Ingrediencie:

  • NA OLEJOVÚ MARINÁDU KURACÍCH STEAKOV

  • NA OPEKANIE KURACÍCH STEAKOV

Popis:

Zdieľať

Kurací steak na panvici – dokonalý recept. Vynikajúci šťavnatý kus kuracieho mäsa, pripravený iba za pár minút. Jednoduchá pochúťka nabitá bielkovinami, recept aj pre začiatočníkov. Rýchlo, jednoducho a chutne – recepty pre Vás.

Ako pripraviť dokonalé kuracie steaky?

Potrebujeme dodržať dôležité zásady, aby boli kuracie steaky chutné i šťavnaté.

1. Marináda. Ak mäso marinujeme v olejovej marináde s korením aspoň 1 hodinu, najlepšie však cez noc, mäsko získa jemnosť a pohltí vynikajúcu chuť korenia.

2. Hrúbka steakov a dĺžka pečenia. Čas, ktorý potrebujeme na opekanie kuracích kúskov záleží od ich veľkosti – hrúbky. Čím hrubšie steaky, tým dlhší čas opekania. Steaky neopekáme nikdy pridlho, ostali by úplne suché.

3. Nezabúdame na zlaté pravidlo – odležanie. Kuracie mäso opekáme sprudka – pri hrúbke cca 1,5 cm 3 minúty z jednej strany, ak máme mäsko zlatisté, otočíme, dopekáme ďalšie 3 minútky. Tak ho necháme odležať na tanieri ešte 3 minúty, mäsové vlákna sa uvoľnia.

4. Maslo nikdy nič nepokazí. Na hotové steaky môžeme uložiť kúsky masla, môžeme i bylinkového, ktoré kuracie steaky došperkuje.

Vedeli ste? Kuracie mäso – ľahko stráviteľné, takmer bez tuku. Najmä prsia majú mnoho bielkovín. Obsahujú – vitamíny skupiny B, vitamín C, A a K. Minerály – horčík, draslík, vápnik, železo, selén.

Hľadáte recepty na jednoduché minútky? Vyskúšajte naše grilované kuracie kúsky či recept na najlepšiu šťavnatú minútku z bravčovej panenky . Overený recept na minútku z bravčovej krkovičky  – skvelá voľba. Univerzálna syrová omáčka 2x recept – najobľúbenejšia lahodná omáčka takmer ku všetkému.

Dobrá rada. Kto má rád pálivé – pikantné chute, do olejovej marinády pridá chilli korenie alebo pálivú mletú červenú papriku. Pripraviť môžeme aj steaky z celých kuracích pŕs – musíme ich však narezať, urobiť takzvaného ježka. Kuracie prsia tak opekáme určite dlhšie, na nižšom stupni kvôli prepečeniu, aby neostali vo vnútri surové. Steaky môžeme opekať na oleji, najlepšie však na ghee – prepustenom masle, ktoré dodá steakom nezameniteľnú chuť.

množstvo ingrediencií v recepte = 4 porcie

na 1 porciu rátame cca 150 g surového mäsa

Kroky

1
Hotové

Kuracie prsia dobre umyjeme, dôkladne osušíme. Kuracie mäso krájame na plátky hrúbky približne 1,5 cm. Plátky mäsa môžeme iba jemne naklepať päsťami, aby sa uvoľnili vlákna. Pripravíme marinádu, ktorá pozostáva z oleja a obľúbeného korenia. Základ je soľ, mleté čierne korenie, mletá červená paprika, mletá či drvená rasca, i kurkuma. Olejovú marinádu vymiešame, kuracie steaky ňou potrieme dôkladne z každej strany. Silikónové pierko je výborný pomocník.

2
Hotové

Kuracie steaky v marináde uložíme do chladu na 1 hodinu, najlepšie však cez noc - získa tak fantastickú chuť. Kuracie steaky opekáme na kvalitnej panvici s trochou oleja sprudka z každej strany cca 3 minúty dozlatista, nie však pridlho. Ak by sme ich piekli príliš dlho, mäso by bolo suché, stratilo by na šťavnatosti. Záleží to od veľkosti plátkov. Keď mäsko pri pečení vo vnútri zbelie - je hotové. Nezabúdame, kuracie prsia sú ozaj minútkové, rýchle na tepelnú úpravu.

3
Hotové

Keď máme kuracie steaky opečené, uložíme ich na tanier odležať na 3 minúty, vlákna sa uvoľnia. Kuracie steaky výborne ladia s bylinkovým maslom. Maslo z byliniek pripravíme z masla, nadrobno nakrájanej petržlenovej vňate či pažítky, prelisovaného cesnaku, mletého čierneho korenia, štipky soli - môžeme pridať i horčicu. Všetko spolu vymiešame, uložíme do chladu spojiť. Na hotové horúce kuracie steaky uložíme kúsok tohto skvelého masla, a môžeme podávať.

Martina

Tuniaková nátierka s cottage syrom
predchádzajúci
Tuniaková nátierka s cottage syrom – FITNESS recept
Zdravý hemendex
ďalšií
Zdravý hemendex, RECEPT na najlepší hemendex
Tuniaková nátierka s cottage syrom
predchádzajúci
Tuniaková nátierka s cottage syrom – FITNESS recept
Zdravý hemendex
ďalšií
Zdravý hemendex, RECEPT na najlepší hemendex

Pridajte svoj komentár