0 0
Domáce utopence, zaručene najlepšie – recept ORIGINÁL

Zdieľajte to na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete túto adresu URL skopírovať a zdieľať

Ingrediencie:

Upraviť porcie:
22 ks Špekáčik
8 ks Cibuľa stredná veľkosť
8 ks Kyslé uhorky stredná veľkosť
8 ks Chilli papričky menšia veľkosť, môžeme aj vynechať
NA NÁLEV
0.5 l Kvasný liehový ocot 8%
1 l Voda
2 PL Kryštálový cukor polievková lyžica
1 ML Soľ malá lyžička
10 guličiek Nové korenie
15 guličiek Celé čierne korenie
2 ks Bobkový list

Nutričné informácie

1
Porcia
175
kcal

Domáce utopence, zaručene najlepšie – recept ORIGINÁL

Tip pre vás. Na prípravu domácich utopencov je vhodné zvoliť kvalitné špekáčiky, s vyšším podielom mäsa. Výborné sú špekáčiky bez lepku, pretože neobsahujú žiadnu múku ani lepok.

Vlastnosti:
  • Bezlepkové
  • Ľahko a rýchlo
  • Sezónny recept
  • Večierky a akcie
Kuchyňa:

Ingrediencie:

  • NA NÁLEV

Popis:

Zdieľať

Domáce utopence, recept originál. Ochladilo sa, teraz je ten správny čas na prípravu obľúbených utopencov. Utopence sú pochúťkou českej kuchyne, podávané predovšetkým v krčmách k pivu. Na Slovensku sa taktiež udomácnili, pretože chutia úžasne. Aj keď nepatria k tým najzdravším pokrmom, niekedy sa oplatí zhrešiť a potešiť chuťové poháriky.                                                                                                     Utopence sú špecifické svojou chuťou po cibuli, kyslých (kvasených) uhorkách, chilli papričkách a korení. Ak pálivé nemusíme, papričky vynecháme. Výhodou utopencov je, že ich môžeme pripraviť v predstihu, a keď nás prekvapí návšteva, môžeme ich ihneď podávať. Inšpirujte sa. Prípravu zvládne aj každý začiatočník.

Dobrá rada. Utopence necháme odležať v chlade minimálne 1 týždeň, aby prešli chute, špekáčiky pohltili chuť ostatných ingrediencií. Z tejto dávky pripravíme 1 veľké sklo (22 utopencov). Domáce utopence podávame s chlebom, najlepšie kváskovým. Výborne ladia s pohárom piva. Dobrú chuť a na zdravie.

Kroky

1
Hotové

Pripravíme nálev. Vodu spolu s octom (1 l + 0,5 l), koreninami (soľ, nové korenie, celé čierne korenie, bobkový list) a kryštálovým cukrom povaríme 10 minút, necháme vychladnúť. Špekáčiky olúpeme a prekrojíme do 2/3, nie úplne, pretože ich budeme plniť. Cibuľu očistíme a spolu s kyslými uhorkami nakrájame na tenké plátky.

2
Hotové

Pripravíme si veľké 4 l sklo (môžeme aj menšie), ktoré dôkladne umyjeme a vyutierame. Na dno skla poukladáme plátky cibule. Do zárezov špekáčikov vložíme zopár plátkov cibule a uhorky. Naplnené utopence striedavo ukladáme do skla, pomedzi pridáme zvyšnú cibuľu, ale aj chilli papričky, samozrejme, keď máme radi pálivé.

3
Hotové

Naplnené utopence zalejeme vychladnutým kyslým nálevom. Je dôležité, aby boli utopence ponorené. Keby sme mali málo nálevu, je vhodné si pripraviť ďalší. Teraz je to o trpezlivosti. Naplnené sklo plné utopencov uzavrieme viečkom alebo fóliou a gumičkou. Necháme v chlade odležať aspoň jeden týždeň. Dobrú chuť.

Martina

nátierka z hokkaido tekvice
predchádzajúci
Nátierka z hokkaido tekvice – plná vitamínov a živín
cviklová nátierka
ďalšií
Cviklová nátierka, lahodná chuť ktorú si obľúbite
nátierka z hokkaido tekvice
predchádzajúci
Nátierka z hokkaido tekvice – plná vitamínov a živín
cviklová nátierka
ďalšií
Cviklová nátierka, lahodná chuť ktorú si obľúbite

Pridajte svoj komentár