0 0
Zdravý hemendex, RECEPT na najlepší hemendex

Zdieľajte to na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete túto adresu URL skopírovať a zdieľať

Ingrediencie:

Upraviť porcie:
6 plátkov Šunka alebo podľa veľkosti, najlepšie kvalitná šunka s vysokým podielom šunky, môže byť aj šunka údená
4-6 ks Vajce na jednu porciu 2-3 ks, podľa veľkosti
2 PL Olej PL/polievková lyžica, môže byť aj maslo alebo bravčová masť
NA DOCHUTENIE HEMENDEXU
podľa chuti Soľ
podľa chuti Mleté čierne korenie môžeme i vynechať
podľa chuti Mletá červená paprika
podľa chuti Kurkuma výborná na kĺby, skvelá proti zápalom
NA KONEČNÉ DOZDOBENIE HEMENDEXU
podľa chuti Bylinky petržlenová vňať, pažítka či jarná cibuľka, môže byť aj kôpor

Nutričné informácie

1
Porcia
240
kcal

Zdravý hemendex, RECEPT na najlepší hemendex

Tip pre Vás. Kto má rád pálivé, pridá mleté chilli korenie alebo nadrobno nakrájanú chilli papričku. Pre milovníkov byliniek. Krájaná petržlenová vňať, pažítka, jarná cibuľka i kôpor - výborná voľba. Ako bonus, doplníme dôležitý vitamín C. Zeleninová obloha naše zdravie vždy poteší.

Vlastnosti:
  • Bezlepkové
  • Lacný recept
  • Ľahko a rýchlo
  • Večierky a akcie
Kuchyňa:

Ingrediencie:

  • NA DOCHUTENIE HEMENDEXU

  • NA KONEČNÉ DOZDOBENIE HEMENDEXU

Popis:

Zdieľať

Zdravý hemendex, recept na najlepší hemendex. Rýchly a jednoduchý postup, aj pre tých, ktorí s varením iba začínajú. Hemendex – skvelý ako výdatné raňajky, FIT obed či večera. Stačí pridať obľúbenú zeleninu, a jedlo plné bielkovín konzumujeme bez výčitiek. Keď kalórie neriešime, hemendex fantasticky ladí s čerstvým chlebíkom i obľúbeným pečivom. Taže schuťou do toho je tu zdravý hemendex.

Hľadáte recepty na skvelé jedlá z vajec? Vynikajúca domáca zapekanka zo starého chleba – lacná voľba. Hubová alebo cuketová praženica , ale i lečo s klobásou – skutočné pochúťky pre milovníkov vajec. Najlepšia cuketová pomazánka s vajcom a syrom ODKLIK – inšpirácia na každý deň. Dobrú chuť želáme.

Dobrá rada. Množstvo vajec a šunky zvolíme podľa veľkosti vajec a plátkov šunky. Keď máme menšie vajcia, na jednu porciu rátame aj 3 vajcia. Keď máme menšie plátky šunky, pridáme 4-5 plátkov, väčšie 2 plátky. Záleží však, akú veľkú porciu chceme pripraviť. Nezabúdame, kvalitná šunka – základ každého chutného hemendexu. Čas prípravy hemendexu záleží od jeho šťavnatosti – na nízkom stupni potrebujeme približne 7-10 minút, aby ostali žĺtky tekuté. Pri dlhšej tepelnej úprave budú vajcia so šunkou tuhšie a suchšie. Každému však podľa obľuby.

množstvo porcií v recepte = 2 porcie hemendexu

Kroky

1
Hotové

Pripravíme si kvalitnú panvicu, šunku (môže byť šunka dusená, ale aj údená) a vajcia - množstvo podľa veľkosti. Kvalitnú panvicu rozohrejeme, pridáme olej. Tak vložíme šunku, ktorú na strednom stupni rýchlo opečieme, iba jemne, aby nebola suchá. Tak veľmi opatrne rozklepeme vajcia, aby sme neporušili žĺtky.

2
Hotové

Na nízkom stupni necháme vajíčka na šunke stuhnúť. Bielky by mali byť zatiahnuté - biele, žĺtky však tekuté. Keď máme radi tuhé vajíčka, urobíme si hemendex podľa seba tak, ako ho máme radi. Obľúbený hemendex dochutíme podľa chuti soľou, mletým čierny korením, mletou červenou paprikou i kurkumou.

3
Hotové

Hotový hemendex ihneď podávame. Opatrne ho preložíme na tanier, aby sme neporušili žĺtky. Pridáme veľa obľúbenej zeleniny, a máme FIT hemendex - jedlo na raňajky, obed či večeru. Hemendex skvelo ladí i s chlebíkom alebo pečivom. Vylepšíme ho ešte kečupom či tatárskou omáčkou. Dobrú chuť želáme.

Martina

Kurací steak na panvici
predchádzajúci
Kurací steak na panvici, dokonalý RECEPT
Starý recept na linecké cesto
ďalšií
Starý recept na linecké cesto – od babičky
Kurací steak na panvici
predchádzajúci
Kurací steak na panvici, dokonalý RECEPT
Starý recept na linecké cesto
ďalšií
Starý recept na linecké cesto – od babičky

Pridajte svoj komentár