Ingrediencie:
- 6 plátkov Šunkaalebo podľa veľkosti, najlepšie kvalitná šunka s vysokým podielom šunky, môže byť aj šunka údená
- 4-6 ks Vajcena jednu porciu 2-3 ks, podľa veľkosti
- 2 PL OlejPL/polievková lyžica, môže byť aj maslo alebo bravčová masť
-
NA DOCHUTENIE HEMENDEXU
- podľa chuti Soľ
- podľa chuti Mleté čierne koreniemôžeme i vynechať
- podľa chuti Mletá červená paprika
- podľa chuti Kurkumavýborná na kĺby, skvelá proti zápalom
-
NA KONEČNÉ DOZDOBENIE HEMENDEXU
- podľa chuti Bylinkypetržlenová vňať, pažítka či jarná cibuľka, môže byť aj kôpor
Popis:
Zdravý hemendex, recept na najlepší hemendex. Rýchly a jednoduchý postup, aj pre tých, ktorí s varením iba začínajú. Hemendex – skvelý ako výdatné raňajky, FIT obed či večera. Stačí pridať obľúbenú zeleninu, a jedlo plné bielkovín konzumujeme bez výčitiek. Keď kalórie neriešime, hemendex fantasticky ladí s čerstvým chlebíkom i obľúbeným pečivom. Taže schuťou do toho je tu zdravý hemendex.
Hľadáte recepty na skvelé jedlá z vajec? Vynikajúca domáca zapekanka zo starého chleba – lacná voľba. Hubová alebo cuketová praženica , ale i lečo s klobásou – skutočné pochúťky pre milovníkov vajec. Najlepšia cuketová pomazánka s vajcom a syrom ODKLIK – inšpirácia na každý deň. Dobrú chuť želáme.
Dobrá rada. Množstvo vajec a šunky zvolíme podľa veľkosti vajec a plátkov šunky. Keď máme menšie vajcia, na jednu porciu rátame aj 3 vajcia. Keď máme menšie plátky šunky, pridáme 4-5 plátkov, väčšie 2 plátky. Záleží však, akú veľkú porciu chceme pripraviť. Nezabúdame, kvalitná šunka – základ každého chutného hemendexu. Čas prípravy hemendexu záleží od jeho šťavnatosti – na nízkom stupni potrebujeme približne 7-10 minút, aby ostali žĺtky tekuté. Pri dlhšej tepelnej úprave budú vajcia so šunkou tuhšie a suchšie. Každému však podľa obľuby.
množstvo porcií v recepte = 2 porcie hemendexu
Kroky
1 Hotové |
Pripravíme si kvalitnú panvicu, šunku (môže byť šunka dusená, ale aj údená) a vajcia - množstvo podľa veľkosti. Kvalitnú panvicu rozohrejeme, pridáme olej. Tak vložíme šunku, ktorú na strednom stupni rýchlo opečieme, iba jemne, aby nebola suchá. Tak veľmi opatrne rozklepeme vajcia, aby sme neporušili žĺtky. |
2 Hotové |
|
3 Hotové |