Ingrediencie:
- 0.5 ks Chren1/2 väčšieho chrenu
- 200 g Kyslá smotanamin. 16 %, aj viac, podľa chuti
- 4 PL MajonézaPL/polievková lyžica alebo podľa chuti
-
NA DOCHUTENIE
- Soľpodľa chuti
- Kryštálový cukorpodľa chuti
- Citrónová štavaalebo ocot, podľa chuti
Popis:
Ako pripraviť chren na Veľkú noc? Nech sa páči, najlepší lahodný recept, ktorý si zamilujete.
K Veľkej noci patrí údená šunka, klobásky, vaječné jedlá, vianočka či veľkonočný mazanec. Na Slovensku sú však tradičné aj zdravé dobroty – cvikla a chren, ktoré zlepšujú trávenie, chutia úžasne.
Chren má prenikavú arómu a výraznú chuť. Je úžasný pre svoje liečivé, antibiotické a antibakteriálne účinky. Obsahuje vitamíny A, B, C, K, z minerálnych látok zasa draslík, sodík, fosfor, vápnik, horčík. Chren posilňuje imunitu, podporuje zdravé srdce a dobré trávenie, zabraňuje rakovine a redukuje hmotnosť.
Dobrá rada. Smotanový chren na veľkú noc pripravujeme aspoň deň, ale aj viac dní vopred, aby sa uvoľnili chute a arómy. Vtedy chutí veľkonočný chren fantasticky.
1 porcia = 1 menší pohár smotanového chrenu
Kroky
1 Hotové |
|
2 Hotové |
|
3 Hotové |
|
4 Hotové |