• Domov
  • Prílohy
  • Ako pripraviť CHREN na Veľkú noc – najlepší lahodný recept
0 0
Ako pripraviť CHREN na Veľkú noc – najlepší lahodný recept

Zdieľajte to na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete túto adresu URL skopírovať a zdieľať

Ingrediencie:

Upraviť porcie:
0.5 ks Chren 1/2 väčšieho chrenu
200 g Kyslá smotana min. 16 %, aj viac, podľa chuti
4 PL Majonéza PL/polievková lyžica alebo podľa chuti
NA DOCHUTENIE
Soľ podľa chuti
Kryštálový cukor podľa chuti
Citrónová štava alebo ocot, podľa chuti

Nutričné informácie

1
Porcia
1 100
kcal

Ako pripraviť CHREN na Veľkú noc – najlepší lahodný recept

Tip pre vás. Na zjemnenie smotanového strúhaného chrenu môžeme pridať nastrúhané vajcia uvarené natvrdo (ďakujem za tip od kolegynky Mimky) alebo najemno strúhané jablká. Vyskúšajte.

Vlastnosti:
  • Bezlepkové
  • Lacný recept
  • Ľahko a rýchlo
  • Liečivé
  • Sezónny recept
  • Večierky a akcie
  • Vegetariánske
Kuchyňa:

Ingrediencie:

  • NA DOCHUTENIE

Popis:

Zdieľať

Ako pripraviť chren na Veľkú noc? Nech sa páči, najlepší lahodný recept, ktorý si zamilujete.

K Veľkej noci patrí údená šunka, klobásky, vaječné jedlá, vianočka či veľkonočný mazanec. Na Slovensku sú však tradičné aj zdravé dobroty – cvikla a chren, ktoré zlepšujú trávenie, chutia úžasne.

Chren má prenikavú arómu a výraznú chuť. Je úžasný pre svoje liečivé, antibiotické a antibakteriálne účinky. Obsahuje vitamíny A, B, C, K, z minerálnych látok zasa draslík, sodík, fosfor, vápnik, horčík. Chren posilňuje imunitu, podporuje zdravé srdce a dobré trávenie, zabraňuje rakovine a redukuje hmotnosť.

Dobrá rada. Smotanový chren na veľkú noc pripravujeme aspoň deň, ale aj viac dní vopred, aby sa uvoľnili chute a arómy. Vtedy chutí veľkonočný chren fantasticky.

1 porcia = 1 menší pohár smotanového chrenu

Kroky

1
Hotové

Čerstvý chren ošúpeme, umyjeme, nastrúhame najemno. Má silnú arómu.

2
Hotové

Tak pridáme kyslú smotanu a majonézu na zjemnenie - podľa potreby.

3
Hotové

Smotanový chren dochutíme soľou, cukrom a citrónovou šťavou (octom).

4
Hotové

Veľkonočný chren dáme do skleneného pohára do chladu aspoň na 1 deň.

Martina

Veľkonočná hrudka-syrek
predchádzajúci
Ako sa robí veľkonočná HRUDKA-syrek, rokmi overený recept
Dusená hlávková kapusta na karameli
ďalšií
BRAVČOVÉ mäso na prírodno, jednoduchý základný recept
Veľkonočná hrudka-syrek
predchádzajúci
Ako sa robí veľkonočná HRUDKA-syrek, rokmi overený recept
Dusená hlávková kapusta na karameli
ďalšií
BRAVČOVÉ mäso na prírodno, jednoduchý základný recept

Pridajte svoj komentár