0 0
Najlepšia šťavnatá minútka z bravčovej panenky – TOP recept

Zdieľajte to na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete túto adresu URL skopírovať a zdieľať

Ingrediencie:

Upraviť porcie:
600 g Bravčová panenka 150 g na osobu
Olejová marináda
3 PL Olivový olej
Soľ
Mleté čierne korenie
Mletá červená paprika
Mletá rasca
Zmes korenia grilovacie korenie, korenie na steaky, bravčové pečené, pečené rebierka
Na opekanie
2 PL Olivový olej

Nutričné informácie

1
porcia
310
kcal

Najlepšia šťavnatá minútka z bravčovej panenky – TOP recept

Tip pre vás: Hotovú minútku z bravčovej panenky necháme chvíľu odležať. Mäsko sa uzavrie, vo vnútri ostane úžasne šťavnaté.

Vlastnosti:
  • Bezlepkové
  • Ľahko a rýchlo
  • Večierky a akcie
Kuchyňa:

Ingrediencie:

  • Olejová marináda

  • Na opekanie

Popis:

Zdieľať

Aj vy obľubujete minútky z mäsa? Dnes mám pre vás jednoduchý recept aj pre začiatočníkov – úžasnú šťavnatú bravčovú panenku. Nech sa páči, vyskúšajte. Fantastická minútka z bravčovej panenky. Rýchla príprava, úspech zaručený. Pre svoju mužskú polovičku budete za hviezdu. Stačí si zaželať iba dobrú chuť. Bravčová panenka patrí medzi obľúbený druh bravčového mäsa, pretože mäsko je šťavnaté a jemnučké. Minútka z bravčovej panenky výborne chutí so zemiakmi, s rôznymi omáčkami, šalátmi, grilovanou či dusenou zeleninou.

Dobrá rada: Pri opekaní bravčovej panenky nezabúdame na pravidlo 3-3-3. To znamená 3 minútové opekanie z jednej strany, ďalšie 3 minúty z druhej strany, a 3 minútky odležanie. Ak tento postup dodržíme, bravčová panenka bude delikátna – šťavnatá a jemná.

Kroky

1
Hotové

Bravčovú panenku umyjeme, dobre osušíme, nakrájame na plátky hrúbky 2 cm. Mäsko päsťou jemne naklepeme. Do oleja pridáme korenie podľa chuti, premiešame. Vložíme plátky mäsa, opäť premiešame

2
Hotové

Plátky bravčovej panenky necháme v olejovej marináde odležať aspoň 1 hodinu, najlepšie však cez noc. Kvalitnú panvicu rozohrejeme, pridáme 2 polievkové lyžice olivového oleja. S olejom to nepreháňame

3
Hotové
3 min

Viac oleja nie je potrebné, pretože bravčová panenka bola naložená v olejovej marináde. Do rozohriatej panvice vložíme plátky bravčovej panenky. Plátky bravčovej panenky opekáme z každej strany 3 minúty.

4
Hotové
3 min

Opekanie začíname na najvyššom stupni, potom teplotu trošku znížime. Nikdy mäso neotáčame hore dole, začíname s jednou stranou 3 minúty, tak mäsko otočíme, a druhú stranu opekáme taktiež 3 minúty.

Martina

predchádzajúci
Najlepší kuskus šalát s tuniakom a zeleninou-FIT recept
ďalšií
Zdravé pyré z Hokkaido tekvice – recept pre deti aj dospelých
predchádzajúci
Najlepší kuskus šalát s tuniakom a zeleninou-FIT recept
ďalšií
Zdravé pyré z Hokkaido tekvice – recept pre deti aj dospelých

Pridajte svoj komentár