0 0
Najlepšie zemiaky na kyslo – recept starej mamy

Zdieľajte to na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete túto adresu URL skopírovať a zdieľať

Ingrediencie:

Upraviť porcie:
5 ks Zemiaky stredná veĺkosť
500 ml Mlieko polotučné alebo plnotučné
1 ks Šľahačková smotana
1 ks Cibuľa stredná veľkosť
3 PL Olivový olej alebo maslo
1.5 PL Špaldová múka
2 ML Solamyl pre verziu bez lepku
NA DOCHUTENIE
Soľ
Mleté čierne korenie
Drvená rasca
2 PL Mletá červená paprika
1 ks Bobkový list
KONEČNÉ DOCHUTENIE
podľa chuti Citrónová štava
alebo trstinový Kryštálový cukor
podľa chuti Petržlenová vňať
podľa chuti Pažítka
Kôpor

Nutričné informácie

1
porcia
364
kcal

Najlepšie zemiaky na kyslo – recept starej mamy

Tip pre vás: Zdá sa vám omáčka príliš hustá? Stačí ju zriediť ďalším mliekom a prevariť. Ak je zemiakový prívarok redší, omáčku zahustíme ďalšou múkou rozmiešanou v mlieku, povaríme.

Vlastnosti:
  • Bezlepkové
  • Lacný recept
  • Ľahko a rýchlo
  • Vegetariánske
Kuchyňa:

Ingrediencie:

  • NA DOCHUTENIE

  • KONEČNÉ DOCHUTENIE

Popis:

Zdieľať

Hľadáte recept na chutné zemiaky na kyslo (zemiakový prívarok)? Nech sa páči, vyskúšajte náš domáci overený recept. Úplne jednoduchá príprava, úspech je však zaručený.

K nim sa hodí uvarené vajce na tvrdo alebo volské oko, uvarené párky či pečená klobáska. Pripravte si zemiakový prívarok podľa svojej chuti. Niečo rýchle na obed či večeru? Zopár surovín, skvelé hlavné jedlo. Zemiaky na kyslo, obľúbená klasika pre celú rodinu.

Dobrá rada: Ak si ich chceme pripraviť  bez múky (intolerancia na lepok), na zahustenie zemiakového prívarku zvolíme Solamyl, ktorý je pri bezlepkovej diéte vhodný. Orestovaná cibuľka na masle dodá zemiakom na kyslo úžasnú chuť.

Kroky

1
Hotové

Zemiaky ošúpeme, dobre umyjeme a nakrájame na menšie mesiačiky alebo kocky. Cibuľu očistíme, nakrájame nadrobno. Do rozohriateho hrnca pridáme maslo (olej) a cibuľu, ktorú orestujeme do sklovita.

2
Hotové

K cibuli pridáme mletú červenú papriku a korenie podľa chuti, nakrájané zemiaky. Všetko spolu premiešame. Zemiaky zalejeme vodou 1 cm nad ich povrch. Hrniec prikryjeme, zemiaky varíme do polomäkka.

3
Hotové

Pripravíme si smotanovú zálievku. Do vlažného mlieka so smotanou primiešame múku, pri bezlepkovej diéte zvolíme Solamyl. Zálievku prilejeme k polomäkkým zemiakom (cez sitko, aby sme nemali hrudky).

4
Hotové

Zemiakový prívarok povaríme cca 10 minút, prívarok zhustne. Zemiaky ešte dochutíme podľa potreby, sladkokyslú chuť doladíme citrónovou šťavou a cukrom. K zemiakom na kyslo môžeme primiešať aj čerstvé bylinky.

5
Hotové

Zemiaky na kyslo chutia úžasne s vajíčkom (uvarené natvrdo, stratené, volské oko), ale aj s uvarenými párkami, pečenou klobáskou, krkovičkou, ale aj poduseným mäsom. K tomu čerstvý chlebík, klasika, ktorá nesklame.

Martina

Hrášková polievka
predchádzajúci
Najrýchlejšia hrášková polievka zo zeleného hrášku – obľúbený RECEPT
Vanilkové rožky
ďalšií
Vanilkové rožky – babičkin rokmi overený RECEPT
Hrášková polievka
predchádzajúci
Najrýchlejšia hrášková polievka zo zeleného hrášku – obľúbený RECEPT
Vanilkové rožky
ďalšií
Vanilkové rožky – babičkin rokmi overený RECEPT

Pridajte svoj komentár