0 0
Klasická tvarohová pomazánka – TOP recept

Zdieľajte to na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete túto adresu URL skopírovať a zdieľať

Ingrediencie:

Upraviť porcie:
250 g Tvaroh tvaroh hrudkovitý
70 g Maslo
NA DOCHUTENIE
podľa chuti Soľ
podľa chuti Mletá červená paprika
podľa chuti Mleté čierne korenie môžeme aj vynechať
NA ĎALŠIE DOCHUTENIE
podľa chuti Pažítka alebo jarná cibuľka
podľa chuti Cibuľa

Nutričné informácie

1
Porcia
110
kcal

Klasická tvarohová pomazánka – TOP recept

Tip pre Vás. Klasická domáca tvarohová pomazánka - výborná na každú príležitosť. Fantastická s chrumkavým chlebom, i pečivom. Pri fit verzii pridáme zeleninové tyčinky a proteínový chlieb.

Vlastnosti:
  • Bezlepkové
  • Lacný recept
  • Ľahko a rýchlo
  • Večierky a akcie
  • Vegetariánske
Kuchyňa:

Ingrediencie:

  • NA DOCHUTENIE

  • NA ĎALŠIE DOCHUTENIE

Popis:

Zdieľať

Klasická tvarohová pomazánka – top recept. Pomazánka z tvarohu – zdravá voľba na raňajky, desiatu, olovrant i večeru. Naša domáca tvarohová pomazánka poteší nielen chuťové poháriky, ale aj naše zdravie, pretože obsahuje mnoho bielkovín.

Tvaroh – biely poklad pre naše zdravie. Vynikajúci vďaka svojim nutričným hodnotám. Obsahuje vitamíny skupiny B, vitamín A, C, E, ale aj kyselinu listovú, riboflavín, tiamín. Minerály – vápnik, horčík, zinok, draslík, selén.

Domáce nátierky – obľúbené a žiadané. Fantastické na chlieb i pečivo, úžasné na jednohubky. Stačí ich iba natrieť tvarohovou pomazánkou a môžeme vychutnávať. Hľadáte recepty na bezéčkové nátierky (pomazánky)? Vyskúšajte naše overené – výbornú rybaciu pomazánku , skvelú vajíčkovú nátierku s mrkvou , dokonalú avokádovú nátierku s paradajkami, lahodnú lososovú nátierku s mrkvou alebo tvarohovo-špenátovú FIT nátierku . Chcete staviť na istotu? Skúste TOP najobľúbenejšiu silvestrovskú cesnakovú nátierku.

Dobrá rada. Tvarohová pomazánka a na jej prípravu zvolíme tvaroh hrudkovitý. Pridať môžeme aj tvaroh jemný, pomazánka bude lahodnejšia, bez štruktúry. Na konečné dochutenie pomazánky – klasická cibuľa, pažítka, alebo aj jarná cibuľka. Ak nakrájanú cibuľu pokvapkáme citrónovou šťavou, bude ľahšie stráviteľná.

množstvo ingrediencií v recepte = 4 porcie

Kroky

1
Hotové

Zmäknuté maslo vyšľaháme do peny, postupne zašľaháme aj hrudkovitý tvaroh. Maslo môžeme roztlačiť i vidličkou, potom zapracujeme pripravený hrudkovitý tvaroh.

2
Hotové

Klasickú tvarohovú pomazánku dochutíme mletou červenou paprikou, mletým čiernym korením a soľou - podľa chuti. Pridáme nakrájanú pažítku, cibuľu alebo jarnú cibuľku.

3
Hotové

Ak zvolíme cibuľu, nakrájame ju nadrobno pre jemnejšiu chuť. Pomazánku necháme chvíľu postáť, aby prešli chute. Výborná je s chlebom alebo s chrumkavým pečivom.

Martina

Rezance s makom
predchádzajúci
Rezance s makom – najrýchlejší RECEPT
Rezance s makom
predchádzajúci
Rezance s makom – najrýchlejší RECEPT

Pridajte svoj komentár