0 0
Lososovo mrkvová NÁTIERKA – recept na výbornú nátierku

Zdieľajte to na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete túto adresu URL skopírovať a zdieľať

Ingrediencie:

Upraviť porcie:
1 ks Losos opečený, cca 100 g
1 ks Mrkva menšia
200 g Smotanová nátierka žervé alebo Lučina
NA DOCHUTENIE LOSOSA
Soľ podľa chuti
Mleté čierne korenie podľa chuti
Mletá červená paprika podľa chuti
Drvená rasca podľa chuti
Kurkuma podľa chuti
NA OPEKANIE LOSOSA
1 PL Olej PL/polievková lyžica
1 PL Maslo PL/polievková lyžica
NA DOCHUTENIE NÁTIERKY
Soľ podľa chuti
Mleté čierne korenie podľa chuti
Citrónová štava podľa chuti
NA DOZDOBENIE
Bylinky podľa chuti - petržlenová vňať, pažítka

Nutričné informácie

1
Porcia
90
kcal

Lososovo mrkvová NÁTIERKA – recept na výbornú nátierku

Tip pre vás. Do lososovo mrkvovej nátierky môžeme pridať aj obľúbené bylinky - nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať, pažítku alebo jarnú cibuľku. Nátierka získa krajšiu farbu, doplníme aj dôležitý vitamín C.

Vlastnosti:
  • Bezlepkové
  • Ľahko a rýchlo
  • Večierky a akcie
  • Vegetariánske
Kuchyňa:

Ingrediencie:

  • NA DOCHUTENIE LOSOSA

  • NA OPEKANIE LOSOSA

  • NA DOCHUTENIE NÁTIERKY

  • NA DOZDOBENIE

Popis:

Zdieľať

Lososovo mrkvová nátierka. Jednoduchá vynikajúca domáca nátierka, vhodná na každú príležitosť. Nátierka je skvelá na raňajky, desiatu, olovrant i večeru.

Losos – výživná ryba.  Obsahuje vitamíny A, B, D, ktoré priaznivo vplývajú na mozog, kĺby, oči a cievy. Jeho zloženie má aj výrazný vplyv na vývoj dieťaťa pre budúce mamičky. Aj keď je táto ryba tučnejšia, naše trávenie vôbec nezaťažuje. Konzumácia lososa prospieva nášmu zdraviu zvnútra, kráse zasa zvonka.

Máme zvyšného upečeného lososa? Pripravme chutnú a lahodnú lososovo mrkvovú nátierku. Lososa môžeme aj opiecť, a to tak, že ho umyjeme, dobre osušíme, okoreníme. Na dobre rozohriatu panvicu pridáme olej a maslo, okoreného lososa, ktorého opekáme na jemnom stupni z každej strany 3-5 minút do zlatista. Nepečieme ho pridlho, aby nebol suchý, ostal šťavnatý.

Dobrá rada. Lososovo mrkvová nátierka. Ako zvýrazniť chuť? Do lososovo mrkvovej nátierky pridáme roztlačený alebo nastrúhaný cesnak.

Kroky

1
Hotové

Na nátierku zvolíme opečeného zvyšného lososa, alebo si okoreného lososa opečieme z oboch strán do zlata.

2
Hotové

Do misky pridáme smotanovú nátierku (žervé alebo Lučinu) a rozdrobeného opečeného lososa bez kože.

3
Hotové

Ponorným mixérom rozmixujeme nátierku dohladka. Ak chceme nátierku so štruktúrou, lososa roztlačíme vidličkou.

4
Hotové

Mrkvu menšej veľkosti očistíme, umyjeme, nastrúhame na jemné rezančeky, primiešame do lososovej nátierky.

5
Hotové

Hotovú nátierku dochutíme soľou, mletým čiernym korením, citrónovou šťavou, premiešame. Pridáme bylinky.

Martina

Obrátené bravčové rezne
predchádzajúci
Obrátené bravčové rezne, recept na šťavnaté REZNE
Pečené zemiaky
ďalšií
Ako sa robia chrumkavé pečené zemiaky v rúre – RECEPT
Obrátené bravčové rezne
predchádzajúci
Obrátené bravčové rezne, recept na šťavnaté REZNE
Pečené zemiaky
ďalšií
Ako sa robia chrumkavé pečené zemiaky v rúre – RECEPT

Pridajte svoj komentár