Ingrediencie:
- 400 g Cestovinyobľúbené cestoviny podľa výberu - rezance, kolienka, špirály
- 125 g Masloalebo podľa potreby
- 8 PL Makmak mletý, PL/polievková lyžica kopcovitá
- 4 PL Práškový cukorPL/polievková lyžica kopcovitá
-
NA VARENIE CESTOVÍN
- 1 ML SoľML/malá lyžička
-
NA ĎALŠIE DOCHUTENIE
- podľa chuti Lekvárslivkový lekvár
Popis:
Rezance s makom – najrýchlejší recept. Makové rezance – obľúbené jedlo nášho detstva. Pamätáte na plné zuby maku? Niekedy nám ich babička pripravovala poctivé domáce. Ale, v dnešnej uponáhľanej dobe zakúpime chutné kvalitné cestoviny už v každom obchode – aj cestoviny čerstvé chladené. Za pár minút tak pripravíme cestovinovú pochúťku bez mäsa, skvelú na obed či večeru.
Mak – obrovský zdroj bielkovín a vápnika. Zdroj sily a vitality, vynikajúci pre našu pamäť. Mak ukľudňuje, znižuje krvný tlak – výborná prevencia rakoviny prsníka. Znižuje stres, tlmí bolesti hlavy, uvoľňuje svalové kŕče, skvelý i pre dobrý spánok. Mak obsahuje veľké množstvo železa, vápnika, horčíka, mnoho aminokyselín a tiež dôležité minerály. Všetky tieto látky – pre naše telo dôležité, chránia srdce, svaly a mozog. Vápnik posilňuje kosti, horčík pozitívne vplýva na nervový systém. Mak – výborný pre tehotné ženy, i pre ľudí trpiacich osteoporózou. Rezance s makom chutné jedlo pre Vás.
Dobrá rada. Na prípravu bezlepkových makových rezancov zvolíme cestoviny bez lepku – široké rezance, špirály, kolienka, alebo iný druh obľúbených cestovín. Ak máme intoleranciu na mliečnu laktózu, pridáme bezlaktózové maslo. Žiadané tradičné jedlo pre celú rodinu to sú rezance s makom.
množstvo ingrediencií v recepte = 4 porcie
Kroky
1 Hotové |
|
2 Hotové |
|
3 Hotové |