0 0
Rezance s makom – najrýchlejší RECEPT

Zdieľajte to na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete túto adresu URL skopírovať a zdieľať

Ingrediencie:

Upraviť porcie:
400 g Cestoviny obľúbené cestoviny podľa výberu - rezance, kolienka, špirály
125 g Maslo alebo podľa potreby
8 PL Mak mak mletý, PL/polievková lyžica kopcovitá
4 PL Práškový cukor PL/polievková lyžica kopcovitá
NA VARENIE CESTOVÍN
1 ML Soľ ML/malá lyžička
NA ĎALŠIE DOCHUTENIE
podľa chuti Lekvár slivkový lekvár

Nutričné informácie

1
Porcia
470
kcal

Rezance s makom – najrýchlejší RECEPT

Tip pre Vás. Rezance s makom alebo makové rezance. Vynikajúce rýchle jedlo bez mäsa - výživná pochúťka plná bielkovín. Ešte zdravšia verzia? Cestoviny špaldové či celozrnné, maslo ghee, a na osladenie med či mletý trstinový cukor.

Vlastnosti:
  • Bezlepkové
  • Lacný recept
  • Ľahko a rýchlo
  • Sladké
  • Vegetariánske
Kuchyňa:

Ingrediencie:

  • NA VARENIE CESTOVÍN

  • NA ĎALŠIE DOCHUTENIE

Popis:

Zdieľať

Rezance s makom – najrýchlejší recept. Makové rezance – obľúbené jedlo nášho detstva. Pamätáte na plné zuby maku? Niekedy nám ich babička pripravovala poctivé domáce. Ale, v dnešnej uponáhľanej dobe zakúpime chutné kvalitné cestoviny už v každom obchode – aj cestoviny čerstvé chladené. Za pár minút tak pripravíme cestovinovú pochúťku bez mäsa, skvelú na obed či večeru.

Mak – obrovský zdroj bielkovín a vápnika. Zdroj sily a vitality, vynikajúci pre našu pamäť. Mak ukľudňuje, znižuje krvný tlak – výborná prevencia rakoviny prsníka. Znižuje stres, tlmí bolesti hlavy, uvoľňuje svalové kŕče, skvelý i pre dobrý spánok. Mak obsahuje veľké množstvo železa, vápnika, horčíka, mnoho aminokyselín a tiež dôležité minerály. Všetky tieto látky – pre naše telo dôležité, chránia srdce, svaly a mozog. Vápnik posilňuje kosti, horčík pozitívne vplýva na nervový systém. Mak – výborný pre tehotné ženy, i pre ľudí trpiacich osteoporózou. Rezance s makom chutné jedlo pre Vás.

Dobrá rada. Na prípravu bezlepkových makových rezancov zvolíme cestoviny bez lepku – široké rezance, špirály, kolienka, alebo iný druh obľúbených cestovín. Ak máme intoleranciu na mliečnu laktózu, pridáme bezlaktózové maslo. Žiadané tradičné jedlo pre celú rodinu to sú rezance s makom.

množstvo ingrediencií v recepte = 4 porcie

 

Kroky

1
Hotové

Do veľkého hrnca dáme variť vodu. Keď zovrie, pridáme lyžičku soli, vsypeme obľúbené cestoviny. Do ďalšieho menšieho hrnca pridáme maslo, ktoré opražíme na nízkom stupni dozlata, dávame pozor, aby sa nepripálilo. V miske zmiešame mletý mak spolu s práškovým cukrom.

2
Hotové

Množstvo cukru záleží od chuti makových rezancov. Cestoviny varíme podľa návodu. Dĺžka varenia závisí od druhu a veľkosti cestovín. Nám najlepšie chutia široké rezance. Uvarené rezance scedíme, neoplachujeme, pridáme voňavé opražené maslo, primiešame mak s cukrom.

3
Hotové

Ak by boli cestoviny s makom príliš tuhé, môžeme ich zriediť vodou, ktorú sme odobrali z varenia cestovín, alebo aj s troškou horúceho mlieka. Keď obľubujeme tradičné chute, makové rezance vylepšíme lyžičkou slivkového lekváru, najlepšie domáceho. Dobrú chuť všetkým.

Martina

Bazový likér
predchádzajúci
Bazový likér z kvetov – dedkov RECEPT
Tvarohová pomazánka
ďalšií
Klasická tvarohová pomazánka – TOP recept
Bazový likér
predchádzajúci
Bazový likér z kvetov – dedkov RECEPT
Tvarohová pomazánka
ďalšií
Klasická tvarohová pomazánka – TOP recept

Pridajte svoj komentár