Ingrediencie:
- 600 g Kuracie prsiaalebo morčacie prsia
-
NA MARINÁDU
- 4 ks Vajce
- 2 PL KečupPL/polievková lyžica
- 2 PL HorčicaPL/polievková lyžica
- 1 PL Sójová omáčkaPL/polievková lyžica
- 1 PL Olivový olejalebo olej, PL/polievková lyžica
- 1 KL SoľKL/kávová lyžička
- 0.5 KL Mletá červená paprikamôže byť aj pálivá, KL/kávová lyžička
- 1 štipka Mleté čierne korenie
- 1 štipka Mletá rasca
- 1 štipka Kurkumavýborná na kĺby, pôsobí protizápalovo
-
NA OPEKANIE
- 2 PL Olivový olejalebo olej, PL/polievková lyžica
Popis:
Výborná marináda na mäso, recept, ktorý mám ešte od mojej mamky. Táto marináda je jednoduchá a rýchla. Mäso stačí nakrájať, uložiť do marinády, nechať odležať a potom iba rýchlo opiecť ako minútku. Chutí naozaj fantasticky, inšpirujte sa.
Marinády sú skvelé, pretože mäsu dodajú na chuti, mäso je po upečení omnoho jemnejšie. Čo poviete na zaujímavú marinádu podľa nášho rodinného receptu?
Dobrá rada. Mäso v marináde opekáme vždy tesne pred podávaním, aby bolo chutné a šťavnaté. Je to minútka, postačí opekanie 2-3 minúty z každej strany.
1 porcia = cca 150 g surového mäsa
Kroky
1 Hotové |
|
2 Hotové |
|
3 Hotové |
|
4 Hotové |
|
5 Hotové |