0 0
Marináda na mäso – RECEPT na vynikajúcu marinádu

Zdieľajte to na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete túto adresu URL skopírovať a zdieľať

Ingrediencie:

Upraviť porcie:
600 g Kuracie prsia alebo morčacie prsia
NA MARINÁDU
4 ks Vajce
2 PL Kečup PL/polievková lyžica
2 PL Horčica PL/polievková lyžica
1 PL Sójová omáčka PL/polievková lyžica
1 PL Olivový olej alebo olej, PL/polievková lyžica
1 KL Soľ KL/kávová lyžička
0.5 KL Mletá červená paprika môže byť aj pálivá, KL/kávová lyžička
1 štipka Mleté čierne korenie
1 štipka Mletá rasca
1 štipka Kurkuma výborná na kĺby, pôsobí protizápalovo
NA OPEKANIE
2 PL Olivový olej alebo olej, PL/polievková lyžica

Nutričné informácie

1
Porcia
360
kcal

Marináda na mäso – RECEPT na vynikajúcu marinádu

Tip pre vás. Marináda je vhodná na kuracie, morčacie mäso, bravčovú panenku alebo bravčové karé. Mäsko je po upečení lahodné, vo vnútri príjemne šťavnaté.

Vlastnosti:
  • Bezlepkové
  • Lacný recept
  • Ľahko a rýchlo
  • Večierky a akcie
Kuchyňa:

Ingrediencie:

  • NA MARINÁDU

  • NA OPEKANIE

Popis:

Zdieľať

Výborná marináda na mäso, recept, ktorý mám ešte od mojej mamky. Táto marináda je jednoduchá a rýchla. Mäso stačí nakrájať, uložiť do marinády, nechať odležať a potom iba rýchlo opiecť ako minútku. Chutí naozaj fantasticky, inšpirujte sa.

Marinády sú skvelé, pretože mäsu dodajú na chuti, mäso je po upečení omnoho jemnejšie. Čo poviete na zaujímavú marinádu podľa nášho rodinného receptu?

Dobrá rada. Mäso v marináde opekáme vždy tesne pred podávaním, aby bolo chutné a šťavnaté. Je to minútka, postačí opekanie 2-3 minúty z každej strany.

1 porcia = cca 150 g surového mäsa

Kroky

1
Hotové

Marinádu si pripravíme zmiešaním vajec, kečupu, horčice, sójovej omáčky, olivového oleja, soli, mletého čierneho korenia, papriky, rasce a kurkumy. Keď máme radi pikantné, môžeme pridať aj pálivú červenú papriku.

2
Hotové

Kuracie alebo morčacie prsia umyjeme, dobre osušíme a nakrájame na menšie kocky. Mäso vložíme do marinády, dobre premiešame. Mäsko odložíme do chladu na pár hodín, najlepšie cez noc.

3
Hotové

Kvalitnú panvicu rozohrejeme, pridáme olivový olej (olej). Vložíme mäso, ktoré budeme za stáleho miešania opekať z každej strany. Mäso poctivo miešame, aby sa nepripálilo. Marináda bude meniť svoju štruktúru.

4
Hotové

Kuracie (morčacie) mäso v marináde neopekáme pridlho, aby sa nevysušilo. Je to minútka, na opekanie stačí iba 2-3 minúty z každej strany, aby bolo hotové. Mäsko má ostať po upečení vo vnútri príjemne šťavnaté.

5
Hotové

Opečené mäsko výborne chutí so zemiakovou kašou, štuchanými a opekanými zemiakmi, hranolkami zemiakovými alebo zeleninovými. Pri fit verzii pridáme iba čerstvý zeleninový šalát či dusenú zeleninu.

Martina

Medovníky
predchádzajúci
MEDOVNÍKY – recept na hneď mäkké medovníčky
Perníkový dezert
ďalšií
Rýchly perníkový DEZERT – recept bez pečenia
Medovníky
predchádzajúci
MEDOVNÍKY – recept na hneď mäkké medovníčky
Perníkový dezert
ďalšií
Rýchly perníkový DEZERT – recept bez pečenia

Pridajte svoj komentár